Kerti sütők, kemencék, amik összehozzák a családot
A tavasz beköszöntével egyre több időt töltünk az udvaron. Kezdetét veszik a kerti munkálatok, és családi, baráti találkozókat is szívesen szervezünk. A finom, házias ételek elkészítése, a bográcsozás, a kerti sütők, kemencék használata mindig kiemelt szerepet kap.
Nyári sütögetések
A gasztronómia hazánkban nagy népszerűségnek örvend. A nyári találkozóink alkalmával is szívesen készítünk különböző sült, grillezett ételeket. A kerti sütögetés szorosan összeköti a társaságot, kellemes légkört teremt. A legnagyobbaktól a legkisebbekig mindenki bevonható az alapanyag előkészítésébe. A gyerekek imádják, ha aktív résztvevői lehetnek az programnak, és az elkészült étel a kezük nyomát viseli.
A kerti sütők, kemencék világában mára már számos különböző típus és méret közül válogathatunk. A kis méretű, asztalra helyezhető darabok mellett elérhetőek a nagyobb sütögetők. Ha csak kisebb létszámú rövidebb partit szerveznénk, akkor az asztalra helyezhető kerti grillsütő használatával egyszerű módon készíthetünk finom ételeket. A gillező így központi helyet foglal el, mindenki számára egyszerűen elérhető, és kisebb mérete miatt a tisztítás sem annyira időigényes folyamat.
A Kerti Bútor Webáruház kínálatában többféle asztali grill elérhető, melyek közül érdemes beszerezni egyet.
Apró trükkök
Ahhoz, hogy a grillezés tökéletesen sikerüljön, van néhány apróság, amelyre érdemes odafigyelni. Első, amire gondolnunk kell, a megfelelő helyszín kiválasztása. Érdemes olyan helyet választanunk, amely félig fedett és szélvédett, így az eső sem jelenthet problémát. Továbbá fontos a megfelelő méretű kerti sütők, kemencék kiválasztása. Gondoljuk át, hogy inkább csak szűk körben használnánk az eszközt, vagy a tágabb baráti társaságot tervezzük vendégül látni.
Az éhesen maradt vendégsereg elkerülése érdekében előre számoljuk ki az adagokat. Határozzuk meg pontosan, hány főre szeretnénk ételt készíteni, majd szorozzuk meg ezt a számot fejenként kb. 15 dkg hússal.
A zöldségek esetében bátran számolhatunk 30 dkg/fő értékkel. Az igazán nagy sikert mindig valamilyen saját készítésű pác hozza meg. A vörös húsokat már előző éjszaka bátran páclébe tehetjük, érdemes légmentesen záródó műanyag zacskót használnunk az aromák megőrzéséhez. A csirkemellek esetében szintén így járjunk el, a pácolási idő itt rövidebb, néhány óra elegendő.
Hozzászólás zárolva.