Facebook hozzászólás
13

Így tekint az eladó házakra egy ingatlanközvetítő

Sokféleképpen lehet nézni azt a helyzetet, hogy eladósorba kerül egy ingatlan. Az pedig teljesen mindegy, hogy ház vagy lakás, mert mindkét esetben megvan az a közös metszéspont, ami kihagyhatatlan a teljes értékesítési folyamatból.

Minden jóravaló ingatlanos tudja, hogy az eladó ház sajnos nem kel el magától. A “kötelező” lépések megtétele egy olyan feltétel, ami az íratlan szabályok között szerepel. Jellemzően azt lehet mondani, hogy ez az iparág a női erők gyűjtőhelye.

Nem csak azért, mert otthonosan mozognak a lakberendezési témákban és a sziszifuszi munkákban is. Egy komoly tárgyaló féllel szemben is remekül megállják a helyüket. Az ügyes ingatlanközvetítő azonban akár nő, akár férfi, az alábbi három lépésen mindenképpen végigmegy a siker eléréséért.

A piac ismerete és a megfelelő ár kialakítása

Annak érdekében, hogy az eladó ingatlanok minden esetben úgy találják meg az új tulajdonosukat, hogy mindkét fél sikeresnek tudhassa az adásvételt, nagyon fontos a piackutatás. Ez egy meglehetősen aprólékos és szöszmötölős munka, de mindenképpen kifizetődik a ráfordított idő.

Csak úgy lehet az értékesítendő ingatlan vételárát tökéletesen meghatározni, ha teljes mértékben fel van térképezve az aktuális piac. Így viszont elkerülhetetlen az alapos kutatás, hogy minden szempontból korrekt árat lehessen kialakítani.

Ez a hozzáállás pedig nemcsak az eladó érdekeit szolgálja, hanem a vevőét is. Jóllehet az ingatlanközvetítő azt a felet képviseli, akivel szerződik, de pont azért érdekes, hogy mindkét oldal érdekeit szem előtt tartsa. Így olyan ajánlatot tehet, ami se nem túl magas, se nem túl alacsony, azaz ideális ár-érték arányt képvisel.

Megfelelő felkészítés és marketing

Az eladói oldalon és a vevőin is van egy olyan lépés a folyamatban, ami nélkül nincs jó “üzlet”. Ez pedig az, hogy az eladó ingatlan megfelelően legyen felkészítve az eladás pillanatára. Elsősorban a ház vagy a lakás állapotától függően esedékes lehet egy felújítás.

A legjobban kinéző ingatlan esetében is azt lehet mondani, hogy a tisztasági festés a minimum, amit meg kell tenni. Ezen a ponton már bejöhet a képbe a home staging is, ami azt a célt szolgálja, hogy az alapvetően “üres” terek helyett “otthont” mutathasson az érdeklődők számára.

A megfelelő hirdetés pedig azon is múlhat, hogy milyen platformon jelenik meg az eladó otthon, illetve azon is, hogy hogyan van “tálalva”.

Tárgyalás és jogi háttér biztosítása

A tárgyalás sok esetben jelenthet kihívást, ha a felek nehezen egyeznek meg bizonyos dolgokban. Viszont pontosan ezért van olyan nagy jelentősége az előző két lépésnek, hogy a lehető legkisebb esély legyen arra, hogy nem lesz egyezség.

Ettől függetlenül még lehetnek problémák a tárgyaláson, de a jó ingatlanos minden helyzetre készít egy okos forgatókönyvet. Természetesen mindezt úgy teszi, hogy a megfelelő jogi háttér is a rendelkezésére áll.

A minden szempontból zökkenőmentes folyamatok érdekében érdemes felkeresni a Tecnocasa szakembereit, mert nagyon sok múlhat azon, milyen kezekbe kerül az eladási projekt.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

Egyéb

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!