Pulykaszelet mozzarellával és Nápolyi spagetti
Egyszerű, ám különleges finomságok.Zöldséges is, tésztás is, sajtos is, így hát mindenki megtalálja a kedvére valót, ráadásul a csontokat is erősítik. Egészségedre!
Pulykaszelet mozzarellával
Hozzávalók: 1 szelet pulykahús – 150 g -, só, bors, majoránna, 1 evőkanál olívaolaj, fél pohár tejszín, 2 szem paradicsom, 50 g mozzarella, a hús sütéséhez olívaolaj
A sütőt melegítsük fel 220 Celsius-fokra! A paradicsomot forrázzuk le, és hámozzuk meg, majd karikázzuk fel, és tegyük tányérra! A hússzeletet fűszerezzük be, süssük meg, és tegyük tányérra! Ezután készítsük el a szószt: az olajhoz, amiben a hús sült, keverjünk tejszínt, és adjunk hozzá paradicsomot, végül enyhén fűszerezzük! Sütőformába tegyük bele a húst, öntsünk rá paradicsomos szószt, majd tegyünk rá mozzarelladarabkákat! Körülbelül 10 percig süssük, amíg a sajt széle aranysárga nem lesz! Főtt tésztával tálaljuk!
Nápolyi spagetti
Hozzávalók: 125 g spagetti, csipetnyi só, olívaolaj, 5 szem paradicsom, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, só, bors, néhány levél friss bazsalikom, 3 evőkanál parmezán
A sót és az olívaolajat forrásban levő vízhez adjuk, és megfőzzük a spagettit. Közben a vöröshagymát és a fokhagymagerezdet apróra vágjuk, és olívaolajban üvegesre pirítjuk. A paradicsomokat leforrázzuk, meghámozzuk, és felkockázzuk, majd beletesszük a serpenyőbe; fűszerezzük, végül friss bazsalikomlevelekkel díszítjük. Főtt tésztával tálaljuk.
Forrás: www.ujszo.com
Hozzászólás zárolva.