Almás rakott csirke-lustáknak
Ha még van a tavalyi almából és enni talán már unjuk a tavalyit, ehhez a finom fogásokhoz felhasználhatjuk. „Lusta asszonyoknak”, illetve nagyon elfoglataknak kitünő receptet ajánlunk. ( Bocs, nem lusta, csak sok a dolga)
Hozzávalók: (4 személyre)
60-70 dkg csirkemell filé
0,5 l tej
20-25 dkg szeletelt bacon
20 dkg trappista sajt
1-2 pohár tejföl
só, fokhagyma
1 kg. alma
Elkészítés:
A csirkemellet felszeleteljük, besózzuk, majd fokhagymást tejbe áztatjuk, úgy, hogy ellepje. Egy tepsi alját befedjük bacon szeletekkel. Rátesszük a fokhagymás tejbe áztatott csirkemelleket, a tetejére a meghámozott, felszeletelt almákat szorosan egymás mellé. Utána a szeletelt trappista sajtot, majd tetszés szerint tejfölt egy vagy két dobozzal. A tetejét befedjük baconnel. Kb. egy órán át sütjük 180-200 fokos sütőben. Fólia nem kell rá, legfeljebb az elején egy pár percig, mert az alma levet ereszt és abban sül át a hús, illetve a bacon akkor pirul meg szépen a tetején.
Köretként burgonyapürét, vagy rizottót készítsünk hozzá.
Jó étvágyat kívánunk!
Hozzászólás zárolva.