Facebook hozzászólás
2 228

MÁRTI RAKOTTASA

A nyár slágere a zöldbab

Imádni való szomszédjaim vannak! Ezt le kell szögezni! Például azért, mert az egyik isteni barackokkal ajándékozott meg (már rég hűlt helye!), a másik fantasztikus illatú zöldbabbal (ennek is hűlt…). Élmény volt tehát elkészíteni is a babomat, hiszen már az illatukkal elbűvöltek a szép, sárga hüvelyek! Ezt a receptet a barátnőm köretnek szánta. Elég egy debreceni vagy egy tükörtojás, és már kész a pompás ebéd vagy vacsora!

Rakott zöldbab, Kép: László Márta
Kép: László Márta

Hozzávalók:

Elkészítés:

Másfél-két centis darabokra kell vágni a megtisztított zöldbabot. Főzzük puhára sós vízben, majd szedjük ki mondjuk tésztamerővel, és csepegtessük le. 2 dkg vajjal kenjünk ki egy jénait, öntsük bele a babot. Keverjük össze a tejfölt a tojássárgájával , és zúdítsuk rá a babra, végül a maradék vajat csipegessük a tetejére. Mehet a sütőbe, ha már rásült a tejföl, kapd ki, és egy isteni köretet tálalhatsz, de így, magában is pompás!

Párom párolt zöldbabja + majd két tük. toj.

Zöldbab tükörtojássa, Kép: László-Márta
Kép: László Márta

Ez egy főzelék, de csak majdnem, mert annál egészségesebben készül. A praktika abban rejlik, hogy a babot nem főzöm, hanem saját zsírján átpárolom, de csak annyira, hogy puha legyen, de még – úgymond – roppanjon. Így több vitamin marad benne, és a férjem pont ezt az ízt kedveli! Csak egy tükörtojást kért a vacsorához, de upsz!… Kettő lett! Kétszikűre sikeredett, de így is elfogyott!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!