Facebook hozzászólás

Az én huszárom csókja

Lehet-e ennél autentikusabb süti ezen a napon, mint gyerekkorom finomsága? Nem nagy tudomány, csak nagyi baracklekvárját kell kikapni a kamrából. Persze, mindenki olyan lekvárt választ, amihez kedve van! Ünnepeljünk!

Huszár az erdélyi panoráma, Kép: wikipedia
Kép: wikipedia

Hozzávalók:

Elkészítés:

Összegyúrjuk a lisztet a margarinnal, a porcukorral, a tojássárgával. Adjunk hozzá késhegynyi sót, és újra átgyúrjuk. Nagyjából dió nagyságú gombócokat formázunk, majd mindegyikbe hüvelykujjal kis mélyedést nyomunk. Összekeverjük a felvert tojásfehérjét a dióval és a kristálycukorral. Sütőpapírral kibélelt sütőlemezre rakjuk, és az előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Ha kihűlt egyenként tálra tesszük úgy, hogy a mélyedésbe teáskanállal teszünk egy kis baracklekvárt. Szép ünnepet, jó étvágyat!

Kossuth-kifli
Kossuth kedvence volt ez a sütemény – a legenda szerint. Ez a diós, illetve a mandulás változat is igencsak ízlett a pozsonyi országgyűlés képviselőinek. Kossuth akkor a pozsonyi Gundel néven is emlegetett Palugyay Jakab vendéglőjében lakott, és épp ebben a konyhában készült a remek sütemény. Egy biztos, 1848. március 17-én Kossuth a Palugyay tulajdonú Zöldfa szálló erkélyéről hirdette ki Magyarország újjászületését. Ja, és a nagyim is teljesen biztos!
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Miért nem érti a Nagyi, amit mondok?

Dr. Andrew E. Budson neurológus a Psychology Today oldalnak írt cikkében egy nemrégiben nála járt betegét idézi…

Mi lesz a bőrünkkel böjt idején?

Hamvazószerdától nagyszombat éjfélig böjtölünk a hagyomány szerint, és ha néha meginognánk, elég ha arra a sok…
1 / 1 474

OTTHON

Ahol 15-25 millióért vehetünk házat

Habár tovább bővül a kereslet, és emelkednek az árak a Velencei-tónál, még mindig rendkívül versenyképes az…

4+1 tipp a tökéletes porszívóhoz

Csak akkor tudod meg, milyen nagy feladat porszívót vásárolni, amikor éppen te magad is benne vagy − akár egy…
1 / 345

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 142

Ünnepi receptjeink

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!