Facebook hozzászólás

NYERSEN IRÁNY A TÉL

Azért tényleg ne a nagyit tegyük el a szilva helyett

Ezt is meg kell tanulni, ha valami tényleg finomat szeretnénk a családnak majd a télen. A gombócról már meséltem elégszer, de csak gondoljátok végig, hogy ez a remek gyümölcs milyen isteni lesz majd egy remek sülthöz pár hónap múlva! Egyszerűen mámorító!

Kép: pixabay

Hozzávalók:

Elkészítés:

Megmossuk, kimagozzuk a szép, érett szilvákat. Hozzáadjuk a cukrot, a szalicilt, majd jól összekeverjük. 24 órán át hagyjuk hogy “összeszokjanak”, de közben többször is átkeverjük az egészet. Steril üvegekbe rakjuk, mindegyik tetejére öntünk egy evőkanálnyi rumot, majd légmentesen lezárjuk. Hűvös, száraz helyen hagyjuk, hogy azután télen gombóchoz, köretnek, vagy csak úgy magában tálalhassuk a nyár minden ízét! Jó étvágyat a télre is!

 

Klári féle nagyon gyors szilvásgombóc o, o, o, ó…

Szilvás gombóc, Kép: László Márta
Kép: László Márta

Itt-ott a piacon még lehet kapni szilvát, de ha nem, vegyél mélyhűtöttet. Azt is nagyon jó lesz. Ez a gombóc egy turbós változat, ahogy egyik unokatestvérünk, Klárika készíti. Ügyes, nem kell hozzá a krumplival bajlódni. Ugorjunk neki!  

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Ez nem lehet válóok

Mielőtt külön szobába költöznénk párunkkal a hangos horkolás miatt, érdemes utána járnunk, hogyan kezelhető a…

Megszenvedjük a reggeli ködöket!

Egész héten frontmentes marad az idő, azonban ilyenkor ősszel már egyre gyakoribbak, és egyre makacsabbak is a…
1 / 1 500

PÁRKAPCSOLAT

Pornó vagy szakértő?

Mindenki tanítja, senki sem csinálja - általában ebben a helyzetben találjuk magunkat, ha egy téma kapcsán tanácsra van szükségünk. Ha azonban a szexről van szó, megváltozik a felállás: mindenki…
1 / 211

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 146

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!