Facebook hozzászólás
4 580

ÜNNEPI FOGÁS

Medvehagymás krémmel töltött tojások a húsvéti asztalra

Előételnek, hidegtálakra, vacsorára egy vékony kis sonkaszelettel vagy a húsvéti ünnepek egyik fogásaként kiváló étel a medvehagymás krémmel töltött főtt tojás. Gyorsan elkészül és pikáns, különleges ízű finomságot tálalhatunk a családnak.

Medvehagymás töltött tojás, Kép: Pammer Lívia
Kép: Pammer Lívia

Hozzávalók:

Elkészítés:

A tojásokat keményre főzzük, majd hideg vízben hűtjük, és megpucoljuk. Éles késsel kettévágjuk, és a sárgákat óvatosan egy tálkába kiszedjük. Egy villával  átnyomkodjuk, hozzáadjuk a sót, 1-2 evőkanálnyi majonézt, a vajat , 1-2 evőkanál tejfölt, egy teáskanál mustárt, a csipet fehérborsot a durvára vágott medvehagymát és a mokkáskanálnyi bort, majd botmixerrel átdolgozzuk. A kész masszát visszatöltjük a félbevágott tojásokba, és füstölt-főtt sonkával, friss házikenyérrel kínáljuk. A siker garantáltan nem marad el – ígéri Pammer Lívia.

Narancsos húsvéti kacsacomb rozmaringos takaróval

Narancsos kacsacomb, Kép: László Márta
Kép: László Márta

Nincs olyan ünnepi fogás, amit már nem fűztek vagy sütöttek meg, és ez vonatkozik a hagyományos ételekre is. Az is igaz, hogy egy újszülöttnek minden vicc új, tehát a friss háziasszonyok is találnak nálunk valami újdonságot, ráadásul én mindig teszek bele egy kis saját csavart is. Ebben az a jó, hogy előre összerakod, az ünnepen beszélgethetsz a családdal, a kacsa meg már illatával megteremti a hangulatot! Sok sikert!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!