Facebook hozzászólás
1 262

BOSZIUJJ, PÓK-TOJÁS, VIRSLI MÚMIA

Rémisztő finomságok Halloweenre Marton Adritól

Hogy mi kerüljön a halloweeni asztalra? Most aztán szabadon engedhetjük a fantáziánkat és izgalmasabbnál izgalmasabb ételekkel lephetjük meg szeretteinket. Jöhetnek a bosziujjak, a virsli múmiák, a pók-tojások és az alma vámpírfogak, amikkel nem csak a gyerekeket, de a felnőtteket is lenyűgözhetjük.

Az Adri’s Kitchen műsorvezetője imádja az ünnepeket, legyen szó karácsonyról, húsvétról vagy éppen halloweenról. Marton Adrienn ez utóbbival a tengerentúlon találkozott először, amikor a családjával Amerikába költözött és három évig élt ott.  „Ott nagyobb ünnep, mint nálunk a karácsony! Külön üzletek vannak, amelyekben mindenféle borzongató dolgot lehet venni. Az emberek már augusztus végétől ezzel foglalatoskodnak, erre készülnek. Nem csak az otthonukat, hanem az udvarukat és a kertjüket is feldíszítik: pókhálókkal, boszorkányokkal, sírokkal, koporsókkal”  – mesélte Adri, aki eleinte csodálkozott ezen, de rájött arra, hogy Amerikában ezzel – az ősi kelta hagyományokból kialakult autentikus ír ünneppel – próbálják a gyerekek számára picit könnyebbé tenni az elmúlást. 

Halloween menü Fotó: Komáromi Annamária
Halloween menü Fotó: Komáromi Annamária

Természetesen a finom falatok sem maradhatnak el a halloweeni partiról. Adri rémesen egyszerű, és gyorsan összedobható nasikat fog készíteni. „Ezeket bátran ajánlom mindenkinek, hiszen tényleg nem bonyolult elkészíteni őket. Nálunk mindig nagy sikert aratnak, nem csak a kicsik, de a felnőttek körében is” – mondta Adri, aki megosztotta velünk kedvenc receptjeit.

Bosziujjak Fotó: Komáromi Annamária
Bosziujjak Fotó: Komáromi Annamária

Bosziujjak

Az a különbség a felnőtt és a gyerek között, hogy míg a nagyok számára az ízek a fontosak, a kicsiket már a tálalással is meg lehet venni. Sok gyerek például nem bírja a céklát, de ha „véres bosziujjakat” teszünk le az asztalra, akkor már boldogan megeszi és észre sem veszi, hogy a vér valójában cékla. De készíthetjük akár csipkebogyó lekvárból is. Nincs más dolgunk, mint leveles tésztából megformázni az ujjakat, köröm helyett mandulát tenni a végére (de lehet félbevágott olívabogyó is) és kisütni.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!