Facebook hozzászólás

NEM CSAK KICSIKNEK

5 izgi ajándéktipp gyereknapra

Könyv, baba, bicikli… A sztenderd ajándékok, amelyek eszünkbe jutnak a gyermeknap közeledtével, bízva abban, hogy ezzel nem lőhetünk mellé. Mi lenne, ha idén mégis kicsit elrugaszkodnánk a hagyományoktól, és valami igazán egyedi meglepetéssel kedveskednénk? Íme, néhány tipp, amellyel feledhetetlenné tehetjük porontyunknak ezt a napot, és még mi is jól érezhetjük magunkat! Na, ez a döbi!

A szokásos egy kis csavarral

Építőkockák, Kép: vatera
Kép: vatera

Már azzal sokkal egyedibbé tehetjük az ajándékot, ha a ma általánostól eltérő alapanyagot és kivitelezést választunk. A fajátékok időtálló és elnyűhetetlen darabok, amellyel még a következő generáció is boldogan játszik majd. Választhatunk logikai, kreatív, szerep- vagy társasjátékokat is, attól függően, mi a gyermekünk kedvence. Fából készült babaházzal, bábparavánnal boldogan játszanak a kicsik, a terepasztal vagy az összeszerelhető járművek pedig a nagyobbakat kötik le. A favasút építése közben a család is jól szórakozik majd. Ráadásul, ha fajátékoty veszünk, azzal sokat tehetünk a környezetünk védelemért is.

A régmúlt „okos” kütyüje ma is menő

A tablet őse, Kép: vatera
A mobil vagy a tablet őse, Kép: vatera

Csemeténk biztosan nehezen tudja elképzelni, hogy az okostelefonok előtti időkben nem untuk magunkat halálra. Itt egy remek lehetőség arra, hogy megmutassuk neki a kvarcjátékot, ami gyerekkorunk legmenőbb játéka volt. Miközben keresgélünk, elfog majd a nosztalgia! Rögtön eszünkbe jut az a jellegzetes hang, amikor bekapcsoltuk… Autóverseny, teniszmeccs, vagy Tetris volt a kedvencünk? Adjuk át gyerkőcünknek is ezt az érzést! A szinte kuriózumnak számító játékot a kütyüimádó lurkónk is imádni fogja, persze csak, ha ki tudjuk adni a kezeink közül.

Száguldás egy igazi oldtimeren

Oldtimer pedállal és kisgyerekkel, Kép: vatera
Valódi oldtimer, Kép: vatera

Megvan az a pillanat, amikor a szomszéd kisfiú lehozta a térre a lábbal hajtható kisautóját, mi pedig körbeálltuk, és irigykedve néztük? Ez az élmény örökre belénk vésődött, a boldogság pedig, amikor kölcsönkaptuk egy körre, leírhatatlan volt. Lehet, hogy szebbnél szebb elektromos kisautókat lehet manapság kapni, de egy régi pedálos Moszkvics több annál. Egy életérzés, amelyben gyermekünk is különlegesnek érzi majd magát. A biztonságos online piacterén kedvező áron találhatunk felújításra szoruló darabokat is, amelyet akár közösen is kipofozhatunk, közben pedig jókat sztorizhatunk.

Mihez kezdjünk a fülbe vagy orrba szorult játékdarabkákkal?

Gyerekjátékok, Kép: pixabay
Gyerekjátékok, Kép: pixabay

Mihez kezdjünk a fülbe vagy orrba szorult játékdarabkákkal? Kisebb gyermek hajlamos arra, hogy egy-egy apróbb játékdarabot, például gyurmát, szivacsdarabkát vagy gyöngyöt beledugjon a fülébe vagy az orrába. Dr. Holpert Valéria fül-orr-gégészt, a Fül-orr-gégeközpont orvosát arról kérdeztük, hogy milyen tünetek utalhatnak erre, és mit tegyünk ilyen esetben.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Bacilusűző vitaminok az ősz patikájából

Iskola- és óvodakezdés, ködös reggelek, esős, nyirkos napok. Sokaknál ez egyet jelent a náthával, köhögéssel,…

Nagyon jó a “vénasszonyok nyara”, de…

Front egészen a jövő hét elejéig nem érkezik, tovább folytatódik tehát a vénasszonyok nyara. Reggelente többfelé…
1 / 1 500

OTTHON

Keresd a számlákat, ha társasházba költöznél!

Hamarosan már annak is utánanézhetnek a lakásvásárlók, hogy milyen anyagi helyzetben van a társasház, ahová…

Ne gyulladj be fölöslegesen!

Minden fűtési szezon előtt elengedhetetlen a tüzelő-fűtő berendezések ellenőrzése, karbantartása, ha kell javítása.…
1 / 348

CSALÁD

Felelőtlen szülő lennék? Most kiderül!

Aggódik gyermekei online-biztonsága miatt a szülők 84%-a világszerte, mégis a csemeték egész gyermekkora alatt átlagban mindössze 46 percet fordítanak arra, hogy az online…
1 / 140

Család

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!