Facebook hozzászólás

5 praktikus tipp, mielőtt leszáll a lila köd

Igyekeznek a legszükségesebb dolgokat megvásárolni szeptemberre az iskoláskorú gyermeket nevelő családok, ám a tanszerlistán felsoroltak mellett mégis érdemes lehet néhány apróságot pluszban beszerezni a tanévkezdésre. Ezek nem növelik meg nagymértékben a kiadásainkat, de jelentősen megkönnyíthetik a mindennapokat, főként akkor, ha csemeténk most kezdi az első osztályt. 

Gyurmatábla
Egyszerű, de nagyszerű műanyag lap, melynek felületéről könnyen leválik a gyurma. Az iskolai rajzórákon is hasznos eszköz, de otthonra is ideális, délutáni kikapcsolódáshoz. Az iskolából hazatérő gyerekek kreatív elfoglaltsággal töltődhetnek, és közben a lakás is megmenekül a mindenhol megragadó gyurmagalacsinoktól. Licsár Szilvia pedagógus hangsúlyozza, hogy a gyurmázás az iskolába lépő gyerekeknek különösen hasznos játéktevékenység.

Elsősök tanszerei, Kép: pixabay
Kép: pixabay

– A gyurmázással előkészítjük a kezüket és a szemüket az írás-olvasás elsajátítására, fejlesztjük kreativitásukat, formálódik személyiségnk, és megtanulhatnak egyedül és csapatban is dolgozni. –

Tegyük érdekessé az otthoni írásgyakorlást!
Az elsősöknek igazi kihívás az írás elsajátítása. Igazán sok kitartást és türelmet kíván, hogy az apró kezek tökéletesre formázzák a betűket. Az otthoni gyakorlásban nyújthat segítséget, és változatosabbá teheti a sokszor monoton feladatokat, ha mintabetűkkel ellátott, szivaccsal letörölhető, képes kártyákon gyakorolnak a gyerekek. Így a kártyák többször felhasználhatók, és van lehetőség javításra is. Az írástanulást érdekesebbé tehetjük úgy is, ha a szobában a padlóra kiterítve csomagolópapírra, nagy méretben gyakorolja a betűelemek rajzolását.

Könyöklő
Iskolakezdésnél az egyik legjobban megtérülő befektetésünk a könyöklő. Többféle mintával és nagyságban kapható a műanyagból készült téglalap formájú lap, mely az egyetlen védelmi vonal az újonnan vásárolt íróasztal épségének – és ezáltal a saját nyugalmunk – megőrzésében. Minden, a papírlapról vagy füzetről letévedő festékes ecset, ragasztó paca vagy ceruza a könnyen tisztítható műanyag lapon folytatja útját, megvédve az íróasztalt a sokszor igen nehezen eltávolítható foltoktól. Szerezzük be, megéri!

Mennyit érnek a Pizsihősök ilyenkor?
Egy általános iskolás elindítása a suliba tudatos anyagi felkészülést igényel szeptemberig. Az alapvető felszerelések beszerzése széles skálán, 10 ezertől 30 ezer forintig terjed, míg egy minőségi iskolatáska akár 15 ezer forintra is rúghat egy friss kutatás szerint. Az ingyen tankönyv létezik, de mindössze tízből hat esetben. A fennmaradókért átlagban még plusz 7-15 ezer forintot kell fizetni – a részleteket itt olvashatod!

Ceruzafogó
Eltérő színekben és méretben, a ceruza alakja szerint is több típusa létezik. Hasznos kiegészítő első osztályos gyerekek részére. Megkönnyíti az apró kezeknek a sokszor túl vékony, nehezen megtartható ceruza biztos tartását, és emellett elősegíti a helyes ceruzafogás elsajátítását is.

Stressz ellen
Az iskolába történő beilleszkedést, az új közösséghez és szabályokhoz való alkalmazkodást a gyerekek személyiségüktől és egyéni adottságaiktól függően eltérően viselik, ezért jó, ha délután lehetőséget adunk arra, hogy rajzolja, firkálja ki magából a negatív érzéseket. Ehhez megint csak hasznos lehet nagyméretű rajzlapot, csomagolópapírt beszerezni, de fénymásolt lapokra, színező füzetekbe is dolgozhat. Ha azt látjuk, hogy az iskola iránti kezdeti lelkesedés csökken, akkor érdemes bevetni matricákat, kártyákat, de gyűjthet nyomdákat is. Iskolai eredményekért, az otthoni alkotásaiért, kitartó gyakorlásért, sportért, bármiért díjazhatjuk, amivel sikerül a motivációját fenntartani, és elfogadó családi légkörben az iskolai feladatokkal és nehézségekkel szemben megerősíteni.

(Forrás: www.jatekliget.hu)

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

OTTHON

Luxusvillák saját gáttal a Rómain

Nemsokára elkészül Budapest első minimál stílusú prémium villa-parkja a Római-parton, csupán pár méterre a Dunától!…

Öt tipp, amire nagyon figyelj, ha új növényt veszel!

Itt a tavasz és sokan ilyenkor új növényeket szereznek be a kertjükbe. Az eladónál gyönyörűnek tűnő virágok azonban…
1 / 346

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 142

HÍREK

1 / 1 136

Család

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!