Facebook hozzászólás

5 tipp, hogy a szülőknek se legyen nehéz az iskolatáska

Augusztus utolsó hetei már a szeptemberi iskolakezdésről szólnak, de a szakértő tanácsait követve elkerülhető, hogy anyagilag megterhelő legyen. Az egyik ismert pénzügyi tanácsadó cég legújabb kutatása rávilágít arra, hogy a magyarok nagyobb arányban figyelnek gyermekeiket érintő kiadásokra, mint az európai szülők általában.

A kutatásról
Az Európai Fogyasztói Fizetési Jelentés 2017 őszén készült. 24 országból 24 401 európai – köztük 1006 magyar – állampolgárt kérdeztek meg. A kutatásról további információt itt talál!

A magyar válaszadók 52 százaléka havonta spórol, 24 százalékuk kifejezetten gyermekeik, unokáik jövőjére, 8 százalékuk pedig egyenesen az iskolakezdésre tesz félre. Természetesen a kiskorú gyermeket nevelő családok esetében ez az adat jóval magasabb. A spóroló magyarok nagyobb arányban rakják félre a garast a gyerekeiknek, mint finn és német társaik.

Iskolakezdés, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Tanácsok a szakértőtől

Bár a kutatás rávilágít, hogy a magyarok tudatosan készülnek az iskolakezdésre, de ha nem figyelünk oda, könnyen megterhelő lehet. Az ismert követeléskezelő vállalatcsoportj szakértői az alábbiakat tanácsolják annak érdekében, hogy csökkentsük a tanév eleji kiadásokkal járó anyagi nehézségeket.

Tájékozódjon időben! Minél előbb érdemes tájékozódni az elérhető támogatásokról, kedvezményekről, valamint az áruházak által kínált akciós lehetőségekről! Így jelentős összeg takarítható meg!

Rendszeres spórolás időben, avagy sok kicsi sokra megy. A takarékoskodás egyik alapja, hogy mindig előre gondoljuk végig, hogy milyen nagyobb kiadások várhatók az előttünk álló időszakban. Az iskolaszezon alatt érdemes naplózni az iskolaszerekre szánt kiadásokat is, továbbá érdemes elkezdeni a takarékoskodást a tanév kezdete előtt fél évvel. Mindig törekedjen arra, hogy jól ismerje és kézben tudja tartani háztartási kiadásait!

Ne mindenből a legdrágábbat! Érdemes mérlegelni, hogy mely eszközök, termékek azok, amikből nem szükséges a legdrágábbat megvenni, és melyek azok, amikre egyáltalán nincs szükség, és elhagyhatók a listáról.

Mi legyen az elsős táskájában? Itt a lista!
Lassan kezdődik a tanév, a gyerekes családok ennek örömére ellepték az írószerboltokat. Ki listával a kezében, ki családosan és rutinosan, ki tétován és bizonytalanul pakolgatja a polcokról a füzeteket, ceruzákat. Most azoknak segítünk, akik először indítják iskolába a gyereküket. Soroljuk, mi az, ami nem maradhat ki egy elsős táskájából?

Körültekintően a hitelekkel! Ha az iskolakezdésre szánt kiadás nem gazdálkodható ki a családi kasszában rendelkezésre álló keretből, és hitel felvételére van szükség, akkor előre informálódjon a lehetőségekről, feltételekről. Mindenképpen olvassa el az apróbetűs részt is, és csak akkor írja alá a szerződést, ha a feltételeket elolvasta, és megértette. Csak olyan hitelt válasszon, amit biztosan vissza tud fizetni!

Ha baj van, kérjen segítséget! Amennyiben az iskolakezdés többletkiadásai miatt más számláival elmaradásban van, és úgy érzi, hogy nem tud időben fizetni, haladéktalanul keresse fel az illetékes szolgáltatót annak érdekében, hogy minél hamarabb tudjanak közös megoldást kidolgozni a helyzetre. Ha az Intrum felé van tartozása, kérjük keresse fel ügyfélszolgálatunkat! Együttműködő ügyfeleink számára számos fizetéskönnyítő megoldást nyújtunk.

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Reggel az ízületek, délután a migrén okoz gondot

Úgy tűnik, átmenetileg megnyugszik az időjárás, de az időjárás-érzékenyek szervezete ebben az időszakban sem…

Fuccs a hétvégi kerti partinak! Ez szinte biztos!

Magassági hidegcsepp okoz hidegfrontot jellemző tüneteket! Ne várjunk a kánikulára, nem tér vissza a hétvégére sem,…
1 / 1 487

PÁRKAPCSOLAT

Így add bele a szíved!

Bár a piros szín és a szív évszázadok, ha nem évezredek óta, a szerelem jelképe, párunk egy doboz szív alakú bonbon láttán bizony elgondolkodhat: hol marad mindebből a gesztus és a kreativitás? Vannak…
1 / 210

OTTHON

Luxusvillák saját gáttal a Rómain

Nemsokára elkészül Budapest első minimál stílusú prémium villa-parkja a Római-parton, csupán pár méterre a Dunától!…

Öt tipp, amire nagyon figyelj, ha új növényt veszel!

Itt a tavasz és sokan ilyenkor új növényeket szereznek be a kertjükbe. Az eladónál gyönyörűnek tűnő virágok azonban…
1 / 346

Család

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!