Facebook hozzászólás

8 tipp, hogy hogyan erősítsük a gyerek immunrendszerét

Használjuk ki ezt a néhány hónapot, és töltsük fel a gyerekek és saját magunk vitaminraktárait, hiszen ez az erős immunrendszer egyik alapja. Szerencsére ebben nemcsak a gyümölcsök segítenek, hanem a napfény is. Az Első 1000 nap szakértői összeszedték azokat a jó tanácsokat, amelyek betartásával egészségesen telhet a nyár, és megerősíthetjük gyermekeink immunrendszerét is.

Íme 8 jó tanács, amelyet érdemes megfogadni!

1. A nyári melegben a legfontosabb a hidratáció. Már a várandós kismamáknak is oda kell figyelniük, hogy elegendő mennyiségű folyadékot igyanak, de a szoptató édesanyáknak is kiemelten fontos ez, hiszen a melegben ők is több folyadékot veszítenek, másrészt a baba megemelkedett igényét is ki kell elégíteniük.

Kép: Pixabay

2. Az anyatejes csecsemők folyadékigénye is megemelkedik, ezért valószínű, hogy többször igénylik majd a szoptatást. Az elsődleges és legfontosabb számukra továbbra is az anyatej, azonban, ha szükséges, forralt csapvízzel vagy babavízzel már az egészen kicsik is megkínálhatók.

3. A nagyobb gyerekeket naponta többször kínáljuk meg innivalóval! A védőnői ajánlás alapján az ajánlott napi folyadékmennyiség 100-120 milliliter testsúly-kilogrammonként. Ezt érdemes szűrt csapvízzel vagy szénsavmentes ásványvízzel pótolnunk. A tea (cukor nélkül) és a friss gyümölcslevek szintén jó szomjoltók lehetnek, a szénsavas és cukros üdítőket azonban kerüljük! Ezek nemcsak, hogy nem oltják a szomjat, de jelentős cukortartalmuk miatt pluszkalória-forrást is jelentenek.

4. Egyre többféle zöldség és gyümölcs elérhető, ez a hozzátáplálás időszakát is megkönnyíti, hiszen a gyerekek is megtalálhatják a nekik tetsző ízeket. Érdemes kihasználnunk ezt az időszakot, és a gyerekekkel megismertetni, megkedveltetni minél több zöldséget, gyümölcsöt, mert a bennük található vitaminok és ásványi anyagok segítenek az egészséges immunrendszer fenntartásában is.

5. Minél színesebb a zöldség, gyümölcs, annál magasabb a vitamintartalma. A vitamin megőrzéséhez minél kíméletesebben kell elkészíteni ezeket az ételeket. A párolást részesítsük előnyben a főzés helyett. A gyümölcsök pedig akár a desszertet is helyettesíthetik, és amellett, hogy kevesebb cukrot tartalmaznak, a természetes ízeket is megkedveltetik a gyerekekkel.

Inni kell!
Sokaknál a napi folyadékfogyasztás kimerül két pohár víznél. Pedig, ha tudnák, hogy ezzel mennyit ártanak maguknak! Minden szervezetnek legalább napi 2 liter vízre van szüksége ahhoz, hogy egészségesen működjön! Ha az éltető vízből sokat fogyasztunk, mentális és fizikai értelemben is aktívabbak leszünk. Van még 3 tippünk a vitalitásért!

6. Nyáron könnyebben begyűjthetjük a szükséges D-vitamin-adagunkat. A D-vitamint a szervezet napfény hatására állítja elő, és kiemelten fontos a kisgyermekek számára kedvező élettani hatásai miatt. Hozzájárul például az immunrendszer és a csontok egészséges működéséhez, és a sejtfejlődéshez.

7. Napi 30 perc a napon, lehetőség szerint 10 óra után, biztosíthatja a megfelelő D-vitamin-szint kialakulását. Nagyon fontos azonban, hogy a napozás szabályait tartsuk be! 11 és 15 óra között ne engedjük a gyerekeket a napra, óvjuk őket a túlzott UV-sugárzástól!

8. Fontos, hogy kihasználjuk a jó időt, és lehetőleg minél több időt töltsünk a kicsikkel szabad levegőn játékkal, mozgással. A rendszeres, életkornak megfelelő mozgás az egészséges életmód, az egészséges fejlődés egyik kulcsfontosságú összetevője. Megakadályozza az elhízást, segíti a tüdő fejlődését, elősegíti a csontok fejlődését, a jobb oxigénellátottság miatt pedig növeli még az agyi kapacitást is. (Forrás: http://zoldsegek-gyumolcsok.blogspot.hu)

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Nem százas, csak 99?

Becslések alapján napjainkban mintegy 200.000 honfitársunk szenved Alzheimer-kórban vagy valamilyen, különböző…

Ég veled, mobil! Most nincs olvasás!

Sokan csak most jutnak odáig, hogy végre szabadságra menjenek. A rég áhított utazás azonban többekben félelmet…
1 / 1 491

OTTHON

Így tolja a Besenyei

Az ilyenkor jellemző száraz, vagy éppen viharokkal tarkított szélsőséges időjárás könnyen tönkreteheti a kertet,…

Egy cuki zöld sziget a Szigeten

Igazi zöld kempingben foglalhattak szállást környezettudatos szigetesek.A napelemekkel, újrahasznosított bútorokkal…
1 / 346

HÍREK

1 / 1 140

Család

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!