>
Facebook hozzászólás

PROMÓCIÓ

A gyurma, mint kreatív játék

A gyurma nemcsak a gyerekeknek lebilincselő játék, hanem sokszor a felnőtteket is képes rabul ejteni. Ha a titkát szeretnénk megfejteni, akkor leginkább az egyszerűsége miatt lett kulcsfontosságú.

A gyurma nemcsak a gyerekeknek lebilincselő játék, hanem sokszor a felnőtteket is képes rabul ejteni. Ha a titkát szeretnénk megfejteni, akkor leginkább az egyszerűsége miatt lett kulcsfontosságú.

A gyurmázáshoz nincs szükség kézügyességre. Ennek köszönhetően szinte bárkinek sikerélményt tud jelenteni, miközben a masszához hasonlító anyag rugalmas formája leköti az ember figyelmét, és szinte alig lehet abbahagyni magát a gyurmázást.

Ennek megfelelően a gyermekek meglehetősen széles korosztályának ajánlott bizonyos időközönként, akár mint játék, illetve mint készségfejlesztő tevékenység. Rövid bejegyzésünkben tehát a kreatív elmét formáló gyurmát igyekszünk mi is népszerűsíteni.

Mikortól javasolt egy gyereknek a gyurmázás?

Mivel a gyurma meglehetősen egyszerű módját kínálja a játéknak, ennek köszönhetően egészen kicsi korban élvezetes lehet a gyerkőc számára. Fennáll viszont annak a veszélye, hogy közben a szájába veszi, és megrágja.

Habár a manapság kapható gyurmák egy része már nem mérgező, azért azt minden bizonnyal szeretnénk elkerülni. Ezért érdemes megvárni azt az időt, amikor már meg tudjuk beszélni a kicsivel, hogy a gyurmát nem vesszük a szájba.

Célszerű egyébként először kisebb léptékben indítani, és a gyermeknek egy, a Játékszigetnél is megvásárolható gyurmaszett segítségével átadni a gyurmázás szeretetét. Ezzel könnyebben bánik majd, és előbb fog jönni a sikerélmény is a számára.

Játéksziget, Kép: promóció
Kép: promóció

Amikor a gyurmázás kreativitással párosul

A gyurmázás akkor igazán élvezetes, ha sikerül belecsempészni egy kis fantáziát is. Erre kitűnő lehetőséget ad, ha a gyerkőc úgy képzeli el a gyurmázást, mintha egy konyhában lenne, és épp finom falatokat készítene elő.

Manapság már vásárolható olyan konyhai készletre hajazó gyurmaszett is, ami tökéletes alapot adhat ennek a fajta kreatív játéknak. Serpenyő, tűzhely és a tálaláshoz használatos eszközök egyaránt részét képezik magának a kollekciónak.

A gyurma készítése otthon

Ha éppenséggel sok a szabadidő, és kísérletező kedvünkben vagyunk, akkor mi magunk is kipróbálhatjuk a gyurmakészítést, méghozzá otthon. A legjobb, ha ebbe a feladatba bevonjuk a lurkókat is.

Csak körbe kell nézni kicsit az interneten, és minden bizonnyal meg fogjuk találni a szükséges hozzávalókat, illetve a „receptet” is. Mondanunk sem kell, hogy a házilag kivitelezett gyurma gyártás mekkora élmény lesz majd a kis gézengúzoknak. Pláne akkor, ha színezőanyag vásárlásával tetszés szerint alakítjuk majd a végeredményt.

Szóval mindenképp érdemes ezt a nem hétköznapi módszert is kipróbálni, mert egy teljesen új élményt szerezhetünk általa a kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

Receptek

CSALÁD

Az állatoknak is van lelkük!

- Az állatoknak is van lelkük, szellemük – vallja Dr. Németh József állatorvos. A Patadoki néven is ismert homeopata orvos a megelőzésben hisz, ennek ellenére sok olyan állat…
1 / 140

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 148

Család

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!