Facebook hozzászólás

A legromantikusabb őszi utazási célpontok

Legtöbben nyárra tervezik párjukkal a közös kiruccanást, hogy utána egészen a téli ünnepekig kedvetlenül számolják a napokat. Emiatt nem is gondolnak rá, hogy az ősz kínálhatja a legjobb alkalmat egy romantikus utazásra. Pedig az enyhe időjárás és a színpompás természet mellett az ősz kedvezőbb utazási lehetőségeket is kínál. A Wizz Tours a legromantikusabb őszi utazási célpontok közül válogatott.

Ősszel nem csak a tömegeket kerülhetjük el, de több lehetőségünk van városnéző sétákra is, mert a forró nyári napsütés nem kényszerít minket a strandra vagy az uszodába. Nincs romantikusabb egy városi sétánál a meleg őszi színek között, vagy forró csoki kortyolgatásánál, miközben nézzük, ahogy a város mozgolódik körülöttünk.

Még a folyton nyüzsgő Róma is lecsendesedik szeptember után, és az idő is sokkal kellemesebb lesz a városnézéshez. Megtapasztalhatjuk, milyen az őszi színekben pompázó olasz főváros. Kevesen tudják, hogy a híres olasz éttermek kínálata is megváltozik ősszel: a szezonális ételek, mint például a szarvasgomba és az articsóka kerülnek előtérbe, így az olasz konyha egy új arcával ismerkedhetünk meg, ha ősszel látogatunk oda. A művészetek kedvelőinek a híres múzeumok mellett a világhírű kulturális fesztiválok, mint például a RomaEuropa fesztivál kínálnak programokat.

Róma
Róma

A legromantikusabb évszakban mi is lehetne vonzóbb úti cél, mint a szerelem városa? A Wizz Air Debrecenből repül a francia fővárosba, hogy híres költők lábnyomán járva mi is szerelembe eshessünk az őszi Párizzsal. Ősszel nem csak rövidebb a sor a Notre Dame-hoz és az Eiffel toronyhoz, de a híres párizsi parkok is megszépülnek. Meglátogathatjuk a minden ősszel megrendezésre kerülő párizsi csokoládé kiállítást vagy a Montmarte szüreti fesztivált is.

Azoknak, akik nem akarják elhinni, hogy a nyárnak vége, a Wizz Tours olyan mediterrán úti célokat is kínál, mint Portó vagy Tel Aviv.

Tel Aviv
Tel Aviv
Kutyajó világú kutyavilág
Egyre népszerűbb a kutyás nyaralás, már a háziállattal rendelkező vendégek negyede utazik rendszeresen kedvencével, vagy üdültek már legalább egyszer velük együtt.

A kellemesen meleg, száraz időjárás tökéletessé teszi az őszi hónapokat ezeknek a városoknak a felfedezésére. Az örökzöld, pezsgő Tel Avivban még ősszel is fürödhetünk a Földközi tengerben, sétálhatunk a bohém Neve Cedek negyedben, kipróbálhatjuk a mediterrán konyha specialitásait, vagy akár megismerkedhetünk a húsmentes ételekkel is a sok vegán étterem és kifőzde valamelyikében, este pedig megtapasztalhatjuk a híres tel avivi éjszakai életet.
A nyugodtabb kikapcsolódásra vágyó pároknak a Wizz Tours Portót ajánlja, ami szintén közvetlenül elérhető Budapestről. Portó kis kanyargós, a csillogó tengerre néző óvárosi utcáival és gyönyörű épületeivel mindig kiváló úti cél, azonban ősszel talán a leghangulatosabb. Az őszi szüret ideje a legjobb időszak borkóstoló túrákra is.

Porto
Porto

Ha nem bánjuk a hűvösebb időt és inkább északabbra vennénk az irányt, akkor is találunk fantasztikus utazási célpontokat. Szentpétervár például kiváló lehetőségeket kínál romantikus őszi sétákra az erre vágyóknak. Akár egy egész napot is eltölthetünk a barokk palotákkal és templomokkal, valamint kávézókkal és éttermekkel szegélyezett híres Névai sugárúton, a Nyevszkij Proszpekten sétálva. De meglátogathatjuk az impozáns egykori cári palotát vagy a híres Ermitázs múzeumot is, hogy csak egy párat említsünk az érdekesebbnél érdekesebb látnivalók sorából.

Stockholm
Stockholm

A listáról semmiképp nem hiányozhat Európa északi fővárosa, Stockholm sem. A tündérmesébe illő királyi palota, az óváros, számtalan kávézó, étterem és kulturális programok mind kihagyhatatlan célponttá teszik a svéd fővárost. Különlegesen romantikus program lehet végignézni a naplementét a Mälaren tó melletti kellemes sétányról, a Monteliusvägenről. Ha már Stockholmban vagyunk, ne feledkezzünk meg a fiká-ról, vagyis a tízórairól, a svédek kedvenc étkezéséről, és mindenképp térjünk be egy kávézóba egy szelet almáspitére, és egy forró italra. (Képek: sajtóanyag)

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

OTTHON

Több tízmillió haramia élhet a lakásodban

Magyarországon több mint 2 millió ember szenved allergiás megbetegedésben, amelyek közül a poratka által okozott…

Ne a pénztárcád, a kreativitásod legyen menő!

Egy egész évnyi hajtás kellett ahhoz, hogy rájöjjünk, semmire sincs szükségünk, csupán tartalmas együttlétre…
1 / 349

CSALÁD

Felelőtlen szülő lennék? Most kiderül!

Aggódik gyermekei online-biztonsága miatt a szülők 84%-a világszerte, mégis a csemeték egész gyermekkora alatt átlagban mindössze 46 percet fordítanak arra, hogy az online…
1 / 140

HÍREK

1 / 1 159

Család

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!