Facebook hozzászólás

PROMÓCIÓ

A szakértők kedvenc kutyaeledele: Orijen

Számos díjat nyert az Orijen kutyaeledeleket fejlesztő cég, amely elismeri azon fejlesztéseket, melyeket hosszú évek megfigyelései után vetettek be a saját, különleges termékeik kialakítása közben. Számos szakértő: tenyésztők, állatorvosok, kiképzők is elismeréssel adóznak ezen táp iránt, hiszen minden olyan követelménynek eleget tesz, amit a szakemberek elvárhatnak egy minőségi kutyatáptól.

Mi alapján fejlesztették ki az Orijen kutyaeledelek receptúráit?

A kutyák ragadozók, és ezt a szempontot végig szem előtt tartva készítették el saját receptúráikat az Orijen kutyaeledelek gyártására szakosodott specialistái. A fejlesztéseket egy hosszú-hosszú kutatási és megfigyelési időszak előzte meg, amelyek alátámasztották azokat az elméleteket, amiket a ragadozó étrendre alkottak meg.

Ez röviden annyit tesz, hogy az Orijen tápjai tükrözik a természetes étrendben található húsok minőségét, változatosságát és mennyiségét. A kutyák belső emésztőszerveinek anatómiai felépítése ugyanis, a sok évtizedes, évszázados tenyésztések ellenére is megegyezik a legközelebbi rokonállatéval, a szürke farkaséval.

Ezért a megfigyelések is alátámasztották, hogy házi kedvenceink tápláléka nem változott semmit több évezred alatt sem. Ehhez az étrendhez alkalmazkodott a fogazat, az állkapocs, az emésztőenzimek, a rövid béltraktus is.

Kutyakaja, Kép: promóció
Kép: promóció

További előnyei az Orijennek

Bőségesen tartalmaz színhúst és fehérjét. Mivel az emésztőrendszerük kifejezetten az állati eredetű fehérjék lebontására alkalmas, ezért az Orijen gyártói felismerték, hogy ha nagy arányban tartalmaznak eledeleik színhúst és állati eredetű fehérjéket, akkor a kutyusok már majdnem olyan eledelhez jutnak, amit az anyatermészetben is megtalálnának maguknak.

A bőséges állati eredetű fehérjemennyiség kiegészül további plusz hozzávalókkal, amelyek nem terhelik meg a kutyusok emésztőrendszerét, mint például a friss gyümölcsök, a gyógynövények, a zöldségek.

A húsféléket igyekeznek minél változatosabban a receptúra szerint adagolni: szárított (1/3 arányban) és friss – nyers (2/3 arányban) húsokban is bővelkedik mindegyik eledel.

A kutyáknak nincs szénhidrátszükséglete, ezt szem előtt tartva kizárt, hogy ún. gyors szénhidrátokat találhatnánk meg az Orijen receptúráiban. A túlzott mennyiségű szénhidrát felelős a kutyusoknál is egyre gyakoribb cukorbetegségek kialakulásáért. Ezt elkerülendő, a Kutyakajas.hu-nál is megtalálható Orijen termékei csak olyan szénhidrátokat tartalmaznak, melyek glikémiás indexe alacsony (pl.: lencse).

Milyen húsfélék fordulnak elő az Orijen egyes tápjaiban?

Minden alapanyagot helyi termelőktől, tenyésztőktől szereznek be, vagyis maximum 3 napi utazás után kerülhetnek bele az eledelekbe. A változatos forrásból származó húsfélék (vörös húsok, baromfik, halfélék, tojások) mind hozzájárulnak a kutyusok testi-lelki egyensúlyának eléréséhez.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Csak 108 lépés az életért: ez azért buli

Testet-lelket megújító, különleges mozgásra hív a 25 éves Magyarországi Taoista Tai Chi Társaság. 2019. szeptember…

A fenébe! Magunkra hoztuk a bajt!

Ma már népbetegség, mely nemcsak a nőket, hanem a férfiakat is érinti, ez pedig az ösztrogéndominancia.…
1 / 1 496

PÁRKAPCSOLAT

Vágy és élvezet „azon túl” is

Öregedés és menopauza. A masszív változás ideje, ami hatalmas kihatással van a szexuális életre és az életminőségre. De, a változó tested egyben nagyszerű lehetőséget is kínál a szexuális megújuláshoz…
1 / 211

CSALÁD

Nem minden családban jött ki a matek

Jellemzően ötvenezer forint feletti összeget fordítanak a magyar családok taneszközökre szeptemberben, majd évente további átlag húszezer forintot sportfoglalkozásokra és…
1 / 139

Család

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!