Facebook hozzászólás

MEGTELT

Eger, Hajdúszoboszló és Gyula a toppon

Megtelnek a wellness-szállodák a négynapos húsvéti hosszú hétvégén a Szallas.hu foglalási adatai szerint. Egy átlagos áprilisi hétvégéhez képest majd négyszeresére, míg a tavalyi húsvéthoz képest csaknem a duplájára nő a forgalom. Főtt sonkával, tojásfestéssel és állatsimogatóval várják a szállásadók vendégeiket.

Eger, Kép: pixabay
Eger, Kép: pixabay

Útra kelünk a négynapos hosszú hétvégén: több mint négyszeresére nő a szálláshelyek forgalma egy átlagos áprilisi hétvégéhez képest, a tavalyi húsvéti időszakhoz viszonyítva pedig 87 százalékos a bővülés.

– A magyarok körében egyre népszerűbbek az ünnepi hosszú hétvégék is az üdülésre, jól példázza ezt a mostani kiemelt időszak is, az ismert wellness-szállodák már kitették a megtelt táblát – mondta Keresztes Nóra, az online-os cég marketing menedzsere. Átlagosan 53 ezer forintot költünk foglalásonként, melyek hossza jellemzően 2 éjszaka. Minden ötödik foglalást SZÉP-kártyával rendezik, ezek átlagértéke 78 ezer forint. A legkedveltebb szállástípusok az apartmanok (25%), a vendégházak (23%) és a panziók (17%), a kikapcsolódásra vágyók kétharmada valamelyikükben hajtja álomra fejét.

Hajdúszoboszló, fürdő, Kép PP-archív
Hajdúszoboszló, fürdő, Kép: PP-archív

Gyula, Erkel fája, Kép: wikipedia
Gyula, Erkel fája, Kép: wikipedia

Eger, Hajdúszoboszló és Gyula a legkeresettebb úti célok, de Budapesten, Siófokon és Szegeden is sokan töltik majd a húsvétot. A legnépszerűbb belföldi települések előkelő top tízes listáján még Nyíregyháza, Pécs, Hévíz és Miskolctapolca szerepelnek. Megyéink közül Heves (13%), Borsod-Abaúj-Zemplén (11%) és Veszprém (8%) az abszolút nyertesek, ők hárman részesülnek a legnagyobb arányban a forgalomból. A legtöbb turistát vonzó program, látnivaló sorrendben a Hollókői Húsvéti Fesztivál, az egri vár és a Nyíregyházi Állatpark.

– Sokan felkeresik továbbá a Festetics-kastélyt, a Fátyol-vízesést és a Visegrádi Fellegvárat is – tette hozzá a szakember.

Külföldi slágerek

Krakkó, Kép PP-archív
Krakkó, Kép PP-archív

Top 10 legnépszerűbb külföldi úti cél: Zakopane, Szováta, Parajd, Krakkó, Torockó, Nagyvárad, Kassa, Rakovica, Székelyudvarhely, Prága

 

Itt vannak a legmenőbb 2019-es wellness trendek

Wellness-pihenés-az-ágyban, Kép: Carbona
Kép: Carbona

Továbbra is nagyon divatos időtöltés a wellnessezés, jól mutatják ezt a hazai szállodák elmúlt éves foglaltsági adatai. Ugyanakkor a bőség zavarával küzdünk: olyan nagy már a kínálat, hogy ember legyen a talpán, aki eligazodik ezen a területen. Az alábbiakban a hévízi, igen ismert, nagy hagyományokkal rendelkező, közkedvelt gyógy- és wellness szállodájának szakértője mutat néhány olyan 2019-es wellness trendet, amelyet mindenképpen érdemes kipróbálni!

Nem marad el a húsvéti hangulat, a szállásadók gondoskodnak az ünnep tradicionális kellékeiről. Húsvéti fogásokkal, főtt sonkával, tojással, kaláccsal várják vendégeiket a szállásadók. Népszerű még a népi játékok, a tojásfestés, az állatsimogatás és a tojáskeresés is. Nemcsak a gyereknek, a felnőtteknek is készülnek extrákkal: lesz pezsgős wellnessezés és zenés est is.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Erős hidegfront érkezik – fokozódnak a szívpanaszok!

Erős hidegfront érkezik észak felől: a nyár véget ér, és gyenge fagy is kialakulhat. A markáns változások fokozott…

Szédület, mik vannak!

Szédülni lehet az éhségtől, a szerelemtől és a körhintától, de ha tartósan fennáll a stabilitásérzet megváltozása,…
1 / 1 496

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 145

HÍREK

1 / 1 146

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!