>
Facebook hozzászólás

ÁLLATOK VILÁGNAP-JAI

Ennek a szüretnek Assisi Szent Ferenc is örülne

Háromnapos bulit tart a Fővárosi Állat- és Növénykert az állatok világnapja alkalmából. Érdekes programokkal várják a családokat és a diákokat. A Holnemvolt Várban szüreti mulatságot is tartanak, ráadásként pedig szombaton a pedagógusok nyílt napot, vasárnap pedig az állatkerti nevelőszülőknek szülői értekezletet rendeznek.

Fővárosi Állat- és Növénykert, Kép: PParchívum
Fővárosi Állat- és Növénykert, Kép: PParchívum

Assisi Szent Ferenc, Kép: pxhere

Október 4-től 6-ig, azaz péntektől vasárnapig tart az Állatszeretet Fesztivál a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Az eseménysorozat apropója, hogy az állatbarátok világszerte október 4-én, az állatok védőszentjeként tisztelt Assisi Szent Ferenc napján tartják az állatok világnapját. A világnapról az Állatkert csaknem három évtizede rendre megemlékezik. A fesztivál egy másik hagyományt is felelevenít, ugyanis a két világháború közötti időszakban az Állatkertben minden évben megtartották az „állat- és növényszeretet napját”. Az elsőt 1922-ben, az utolsót pedig a második világháború előestéjén rendezték meg.

Kubai rombuszkrokodil, Kép: flickr
Kubai rombuszkrokodil, Kép: flickr

Koronás galamb, Kép: pixabay
Koronás galamb, Kép: pixabay

Most megmutatják, hogy mit tesznek a  Magyarországon őshonos, vadon élő, védett állatfajok mentéséért, sőt, az is kiderül, hogyan lehet segíteni egy sérült, legyengült vagy elárvult állatnak. A látogatók többek közt a koronás galambok, a kenguruk, a kubai krokodilok, a tigrisek, a főemlősök és az orrszarvúak világának titkairól is fellebbentik majd a fátylat. Megismerkedhetünk az afrikai zenével, táncokkal, és a Tapi-ZOO-ban strucctojást, madártollakat, cápafogat, különleges koponyákat is kézbe lehet majd venni. A Holnemvolt Várban pedig ki lehet próbálni a szőlőtaposást.

„És zene nélkül mit érek én,”

Yehudi Menuhin 1976-ban, Kép: wikipedia
Yehudi Menuhin 1976-ban, Kép: wikipedia

„Szavakkal már nagyon sokszor visszaéltek, különösen a korunk társadalmában egyre növekvő tudatlanság következtében. A zene azonban továbbra is módot ad arra, hogy az emberek ma is megértsék egymást amikor az emberiségtől a múlt előítéletei távolabb állnak, mint valaha, de megerősödve kerülnek előtérbe azok az örök értékek, amelyek mindig részét képezték bármely nép minden művészi megnyilvánulásának” Így fogalmazott Yehudi Menuhin hegedűművész 1975. október 1-jén Torontóban mondott beszédében, az első zenei világnapon.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Élet fiatalkori demenciával

Az 53 éves Carolnál három évvel ezelőtt állapították meg a fiatalkori demenciát. Tizenöt éve él férjével, Malcolmmal boldog házasságban. Megmutatjuk, hogyan, mert nem ők az egyedüliek, akik ilyen…
1 / 212

OTTHON

Felnyomja az árakat a fővárosi dugódíj

Több évtizedes múltra tekinthet vissza a fővárosi forgalomcsillapítás és az ingázók tömegközlekedésre terelésének…

Nyissunk ablakot a városi legendákra

Amikor lakásfelújításon vagy épp építkezésen gondolkozunk, az ablakok sokszor nagyon kis hangsúlyt kapnak a…
1 / 350

CSALÁD

Az állatoknak is van lelkük!

- Az állatoknak is van lelkük, szellemük – vallja Dr. Németh József állatorvos. A Patadoki néven is ismert homeopata orvos a megelőzésben hisz, ennek ellenére sok olyan állat…
1 / 140

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!