Facebook hozzászólás

PROMÓCIÓ

Esküvői etikett: mit illik és mit nem vendégként?

Esküvőre vagy hivatalos, de nem tudod, hogyan készülj fel a nagy eseményre? Már attól álmatlanul forgolódsz, ha eszedbe jut a nyári esküvőszezon, hogy mit is adj nászajándékba az ifjú párnak, és mit viselj vendégként az esküvőn? Adunk pár hasznos tippet!

Év elején általában megszaporodnak a különböző esküvői meghívások, így természetes, ha benned is felmerül a kérdés: milyen illemszabályok vonatkoznak a vendégekre?

Esküvői terítés, Kép: szakanyag
Esküvői terítés, Kép: szakanyag

1) Esküvői meghívó: válaszoljunk?

Általában a meghívóban találsz erre vonatkozó információkat. Ha az ifjú pár külön felhívja a figyelmet arra, hogy milyen formában és határidővel szeretnének visszajelzést kapni tőled, és a plusz egy főről, mindenképpen tartsd be a kéréseiket. Manapság egyre több pár használ weboldalakat a fontos információk tárolására, illetve külön RSVP részt szoktak hagyni a részvétel visszajelzésére.

 

2) Miben illik menni esküvőre?

Nem is gondolnád mennyi esküvői etikett létezik a vendégek öltözködését illetően. A férfiaknak viszonylag könnyű dolguk van, mert ezen a napon elég egy elegáns öltöny, és már kész is az outfit. A női vendégnek legfontosabb a ruha színét kiválasztani, ami semmiképp ne legyen fehér vagy ahhoz hasonló árnyalat, mert ez a szín kizárólag a menyasszonyé. Kerüld a feketét és a tűzpirosat is. Az alkalmi ruhák stílusát illetően ezen az oldalon találsz pár tanácsot, milyen típusú esküvőre mit illik viselni.

 

3) Mikor illik megérkezni?

Mondani sem kell, hogy egy ilyen eseményre nem illendő késve megérkezni. Az esküvő napján a vendégeknek 20-30 perccel a szertartás előtt kell odaérni, különösen ha közeli rokonokról vagy barátokról van szó.

Kávézó asztal, Kép: szakanyag
Kép: szakanyag

4) Milyen ajándékot illik adni?

Manapság már szokás, hogy az ifjú pár egy listát állít össze a vendégeiknek, hogy mire van leginkább szükségük, vagy mit szeretnének ajándékba kapni. Ha nincs lista, akkor inkább tedd borítékba egy üdvözlőkártya mellé az összeget, amit az ajándékra gondoltál fordítani. Néha maga a pár kéri különböző tárgyak helyett, hogy egy bankszámlaszámra küldjék el a nekik szánt összeget, amit később a nászútra vagy lakás vásárlására tudnak felhasználni.

 

5) Mi legyen a fotókkal?

Mondani sem kell, hogy a fotós nem azért van a helyszínen, hogy a vendégeket fényképezze, tehát jobb nem elterelni a figyelmét a párról. Az már más kérdés, ha a pár külön megkéri a vendégeket, hogy egy-egy fotó erejéig közösen összeálljanak. Általában jobb, ha az esküvői fotós és videós csapatot nem zavarjuk személyes kéréseinkkel, hiszen amúgy is egy előre megtervezett koncepció alapján dolgoznak.

 

6) Mit szabad megosztani a közösségi médián?

Minden természetesen függ az ifjú pártól: vannak, akiknek kifejezetten tetszik, ha megjelennek róluk képek a közösségi médián is, de biztos vannak, akik szeretnék a magánéleti eseményeket megtartani a család és a szoros baráti társaság számára. Ha fontosnak tartod, hogy egy képed megossz róluk, kérd ki előtte a véleményüket, esetleg küldd el a képet egy személyes üzenetben.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Vezetnek a pajkos vidékiek

Itthon a vidéken élők, míg Budapesten a XXIII. kerületiek lelik legjobban kedvüket egy kis szexuális kényeztetésben – derült kis egy felmérésből. Tudjuk, hogy a magyarok a pénznél a szexuális…
1 / 211

Receptek

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 147

Család

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!