Facebook hozzászólás

TABUTÉMA?

Fogamzásgátlás interneten?

Minden gyerek akkor születhessen meg, amikor arra apa és anya készen áll. Ezzel a céllal jött létre a World Contraception Day, azaz a Fogamzásgátlás Világnapja. A mozgalom tíz évvel ezelőtt született. Azóta segíti a fogamzásgátlással kapcsolatos tájékozódást, és a nem kívánt terhességek elkerülését. Az évfordulóra közzé tették legújabb kutatásuk eredményeit.

Fiatalok ülnek a kerítés tetején, Kép: rezgyongy.hu
Kép: rezgyongy.hu

Az internet fontossága

A megkérdezett fiatalok 83%-a először az internethez fordul, ha válaszokat keres fogamzásgátlás témában. Emiatt kifejezetten fontos, hogy a hozzáértők könnyen elérhető és megbízható forrásokkal segítsék az információszerzést, legyen szó akármilyen a szexualitással és fogamzásgátlással kapcsolatos témáról.

Lány telefonon internetezik, Kép: rezgyongy.hu
Kép: rezgyongy.hu

Fogamzásgátlás = tabutéma?

A megkérdezettek 90,3%-a úgy nyilatkozott, hogy szeretnék, ha a szex és a fogamzásgátlás kevésbé számítana tabutémának. Ez esetben nem elsősorban a partnerükkel történő kommunikációra gondolnak, sokkal inkább a hálószobán kívüli helyzetre; úgy érzik, hogy nem tudnak elég nyíltan beszélni a témáról, és kínosnak érzik azokat a szituációkat, amikor szexualitással kapcsolatos kérdések merülnek fel.

Lány szája leragasztva, ujja a szája előtt, Kép: rezgyongy.hu
Kép: rezgyongy.hu

Milyen forrásnak köszönhetik a fiatalok jelenlegi tudásukat?

A válaszadók 22%-a nyilatkozott úgy, hogy a szexualitással kapcsolatos tudását pornográf tartalmakból szerezte. Ez a szám nagyobb, mint azoké, akik orvosuktól tájékozódtak. Emellett 76%-uk gondolja úgy, hogy jobb lenne, ha a szórakoztató média reálisabban, valósághűbben jelenítené meg a szexuális tartalmakat.

Amit tudnod kell az esemény után

Ha a szexuális együttlétkor nem megfelelően (vagy egyáltalán nem) védekeztetek, a nem kívánt terhesség elkerülése érdekében az egyetlen megoldás a sürgősségi fogamzásgátlás, más néven az esemény utáni tabletta. Sokan kellemetlennek érzik, amikor be kell szerezniük, pedig kifejezetten fontos, hogy ilyenkor minél hamarabb hozzájussunk a tablettához!

A fiatalok nem ismerik az összes fogamzásgátlási módszert

Habár napjainkban már számos különböző fogamzásgátlási módszer létezik, a fiatalok többsége a legtöbbről nem is tud. A válaszadók nagy része ismeri a fogamzásgátló tablettát és az óvszert, de a réztartalmú IUD-kről például a válaszadók 42,5%-a nem is hallott még. Fontos lenne megismertetni a fiatalokkal az összes módszert, hogy könnyebben kiválaszthassák a számukra leginkább megfelelőt.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Bacilusűző vitaminok az ősz patikájából

Iskola- és óvodakezdés, ködös reggelek, esős, nyirkos napok. Sokaknál ez egyet jelent a náthával, köhögéssel,…

Nagyon jó a “vénasszonyok nyara”, de…

Front egészen a jövő hét elejéig nem érkezik, tovább folytatódik tehát a vénasszonyok nyara. Reggelente többfelé…
1 / 1 500

Receptek

CSALÁD

Felelőtlen szülő lennék? Most kiderül!

Aggódik gyermekei online-biztonsága miatt a szülők 84%-a világszerte, mégis a csemeték egész gyermekkora alatt átlagban mindössze 46 percet fordítanak arra, hogy az online…
1 / 140

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!