Facebook hozzászólás

Így könnyebben találhatsz munkát, gyerek mellett is!

Nagy öröm a gyerekvállalás, de a legtöbb családban súlyos gondot okoz az anyuka jövedelem-kiesése. Szívesen vállalnának munkát a Gyes és Gyed alatt is, ám a pici gyerekek miatt nem szívesen foglalkoztatják őket, feltételezve a gyakori munkából- kiesést.

Nekik és az őket foglalkoztatóknak ad segítséget a 2007. június 1-jétől életbe léptetett START-PLUSZ kártya. Hasonlóan a START kártyás fiatal pályakezdőkhöz, ez is kedvezményekre jogosítja a munkáltatókat, a kártyával rendelkezőket pedig némi előnyhöz juttatja az álláskeresés során.

Ki jogosult START-PLUSZ kártya kiváltására?

– az a személy, aki a Gyes (gyermekgondozási segély), a Gyed(gyermekgondozási díj), a Gyet(gyermeknevelési támogatás), valamint az ápolási díj folyósításának megszűnését követő egy éven(365 nap) belül kíván munkába lépni,

– vagy aki a gyermek egyéves korát követően, a Gyes folyósítása mellett kíván munkát vállalni(feltéve, ha foglalkoztatásra irányuló jogviszonyban nem áll)illetve

a tartósan álláskereső, aki a Start-Plusz kártya igénylésének időpontját megelőző 16 hónapon belül, legalább 12 hónapig – pályakezdő álláskeresőnél 8 hónapon belül, legalább 6 hónapig – álláskeresőként nyilvántartott.

A START-PLUSZ kártya annyiszor váltható ki, ahányszor a különböző személyekre az ellátás (Gyes, Gyed, Gyet, ápolási díj) megállapításra kerül.

A kártya érvényességi ideje: legfeljebb két év. HA az érvényességi idő alatt újabb gyerek születik, a következő kártya kiváltására, a fiatalabb gyerekre tekintettel kerülhet sor. (A Gyes melletti foglalkoztatás esetében, a START-PLUSZ kártya érvényességének lejártakor és a Gyes megszűnését követő foglalkoztatáshoz, újabb kártya nem igényelhető.

A tartósan álláskeresők esetében a kártya többször is kiváltható (egyéb feltételek fennálása esetén) – egészen az öregségi nyugdíjjogosultság megszerzéséig.

Milyen járulék-kedvezmények illetik meg a munkaadót, ha START-PLUSZ kártyával rendelkezőt alkalmaznak?

– Mentesülnek a tételes egészségügyi hozzájárulás alól,

– a 3 százalékos munkaadói járulék, és a 29 százalékos tb járulék együttes összege helyett,- a foglalkoztatás első évében a bruttó munkabér 15 százalékának, a második évben a 25 százalékának megfelelő fizetési kötelezettsége van.

A kedvezmény a munkaadót csak abban az esetben illeti meg, ha a foglalkoztatott személy a munkába lépést megelőző napon rendelkezik a START-PLUSZ kártyával, vagy az azt helyettesítő igazolással.

FONTOS!

A munkaadó a kedvezményre csak abban az esetben jogosult, ha a foglalkoztatás időtartama a 30 napot meghaladja, és a munkaidő legalább a napi 4 órát eléri.

Érdemes tehát élni a START-PLUSZ kártyás lehetőséggel, birtokában nagyobb eséllyel indulhatnak a munkát kereső kismamák és a tartósan munkanélküliek.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Így add bele a szíved!

Bár a piros szín és a szív évszázadok, ha nem évezredek óta, a szerelem jelképe, párunk egy doboz szív alakú bonbon láttán bizony elgondolkodhat: hol marad mindebből a gesztus és a kreativitás? Vannak…
1 / 210

OTTHON

Luxusvillák saját gáttal a Rómain

Nemsokára elkészül Budapest első minimál stílusú prémium villa-parkja a Római-parton, csupán pár méterre a Dunától!…

Öt tipp, amire nagyon figyelj, ha új növényt veszel!

Itt a tavasz és sokan ilyenkor új növényeket szereznek be a kertjükbe. Az eladónál gyönyörűnek tűnő virágok azonban…
1 / 346

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 142

Család

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!