Facebook hozzászólás

GONDOSKODÁS

Küzdelem a gyásszal

Miután Jan Robinson megözvegyült, könyvet írt saját élményeiről, valamint más, partnerüket elveszített özvegyekkel való beszélgetéseinek tanulságairól. Ezzel szeretne segíteni a gyászolókat nehéz élethelyzetükben.

Jan 18 évesen ismerte meg férjét, Tonyt egy közösségi rendezvényen, szerelmük pedig 46 évig tartó házasságban öltött testet. Tony pár évvel ezelőtt nem várt hirtelenséggel, saját otthonukban hunyt el.

Megözvegyült párja ezt követően elvesztette a kapaszkodókat a mindennapi életben, egy új világban találta magát. Három héttel Tony halála után egy társasági eseményen egy olyan hölgy mellett ült, aki hetven évesen, éppen a harmadik házasságára készült akkoriban. Amikor Jan megtudta, hogy a nő már öt éve özvegy, tanácsot kért tőle, mit is tegyen ebben a helyzetben. Az újdonsült ismerős azt mondta, hogy az első lépés a segítségkérés. Hozzátette, hogy a gyász első évében ne adja el a közös házukat.

Gyászoló özvegyek, Kép: felejtek.hu
Gyászoló özvegyek, Kép: felejtek.hu

Jan megfogadta, hogy ezentúl minden özvegytől megkérdezi, mit is tanácsolna. Voltak, akik egy mondatos válaszokat adtak, mások egy történetet meséltek el, míg olyanok is akadtak, akik gondolkodási időt kértek és e-mailben írták meg javaslatukat. Egy idő után a hasznos tippek olyan gazdag tárházának birtokosának érezte magát, hogy úgy döntött, könyv formájában kell közkinccsé tennie az özvegyek bölcsességeit.

A kötetben szerepelnek olyan humoros tippek, mint hogy “Igyál meg pár pohár bort, és hagyd az érzelmeket szabadon áramlani”, ám olyan komolyabbak is, mint hogy “A túlzott alkoholfogyasztást mindenképp érdemes kerülni – kérjünk inkább segítséget a háziorvosunktól, ha nehezen állunk meg egy-két pohárnál”.

(Forrás: Age UK, felejtek.hu)

Dallamokkal az Alzheimer ellen

Idősek egy szobában: Kép: felejtek.hu
Kép: felejtek.hu

Már évek óta ismert tény, hogy a zene segíthet az Alzheimer-kór és a demencia tüneteinek enyhítésében. A BBC pedig most létrehozott egy olyan honlapot, ahol a demenciával élő betegek megtalálhatják az általuk szeretett dalokat. Hosszú távon a terv az, hogy egy olyan oldal jöjjön létre, ahol az emlékek előhívását segítő zenei adatbázist találhat a felhasználó.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

A százéves fodrász története

A 102 éves Shitsui Hakoishi nyolcvanöt éve dolgozik fodrászként, és egyelőre nem tervezi, hogy nyugdíjba menne. A japán Idősek napja ünnepe alkalmából a kameráknak mesélte el élettörténetét.
1 / 211

OTTHON

Több tízmillió haramia élhet a lakásodban

Magyarországon több mint 2 millió ember szenved allergiás megbetegedésben, amelyek közül a poratka által okozott…

Ne a pénztárcád, a kreativitásod legyen menő!

Egy egész évnyi hajtás kellett ahhoz, hogy rájöjjünk, semmire sincs szükségünk, csupán tartalmas együttlétre…
1 / 349

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 148

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!