>
Facebook hozzászólás

Mádai Vivien kisfiának már van tabletje…

A mai gyerekek már beleszületnek a közösségi média világába, és szüleiket meghazudtoló módon kezelik az okoskészülékeket. Felvetődik azonban a kérdés, hogy mégis hol az a határ, ahol már szabad kezet adhatunk nekik, mikortól elég érettek ahhoz, hogy okos eszközöket kapjanak és kell-e ellenőrizni tevékenységüket. Mádai Vivien, Görög Zita és Tatár Csilla osztotta meg a véleményüket.

Mádai Vivien több tízezres követőtáborral büszkélkedhet közösségi média oldalain, és szívesen posztol gyermekéről is.

Mádai Vivien, Kép: Zsolnai Tímea
Mádai Vivien, Kép: Zsolnai Tímea

– Nem vagyok kontrollmániás anyuka, de biztosan figyelni fogom a posztjait, ha felnő. A megfelelő kommunikációval viszont hiszem, hogy fel tudom készíteni arra, hogy ez mivel jár, és mire kell figyelni, ebben nekem már van némi tapasztalatom – kezdte Vivi. – Telefonja biztosan nem lesz, amíg iskolába nem megy, mert nem látom értelmét. Bár egy saját, gyerekeknek való tabletje már van, amin csak fejlesztő játékok vannak – árulta el a műsorvezető.

Görög Zita kislánya tízéves, kisfia tizenkettő, de egyelőre egyikőjük sem használhatja a közösségi média felületeit.

Görög Zita, Kép: Zsólyomi Norbert
Görög Zita, Kép: Zsólyomi Norbert

– Azt gondolom, ha már olyan érzelmi szűrőrendszerrel fognak rendelkezni, ami mellett tényleg igazi szórakozást és kikapcsolódást nyújt majd nekik, akkor engedni fogom, addig viszont nem szeretném őket a torzító hatásoknak kitenni.

Kiberbiztonságról gyerekeknek: Mit tehet a szülő?
Tény, hogy a szülők a legritkább esetben tudnak hasznos tanácsot adni gyerekeiknek a kiberbiztonsággal és általában az online térben történő mozgással kapcsolatban.

Kisfiam kicsit nehezebb eset, őt jobban kell kontrollálnom, így meg van szabva, hogy napi egy órát használhatja az internetet, de a közösségi médiát akkor sem. Természetesen azért nincs elvágva a nagyvilágtól – mesélte Zita, akinek igen markáns véleménye van a fiatalok médiahasználatáról. Fontosnak tartja a gyermekek edukációját a tudatos médiafogyasztásról, és azt, hogy felhívjuk a figyelmüket arra, milyen káros hatásai vannak, ha a személyes beszélgetés helyett folyamatosan a telefonjukon keresztül kommunikálnak.

Tatár Csilla kisfia még csak két és fél éves, így még messze van attól, hogy önálló közösségi média felhasználóvá váljon, azonban már most sokszor kezébe veszi édesanyja telefonját. Csilla igyekszik ebből a szempontból egyfajta haladó szellemiséget követni. Nem tiltja meg neki, hogy az ujjaival rajzoljon a telefonon, a matricákkal játsszon vagy elindítsa a meséket, de természetesen e közben sem tud elérni olyan tartalmakat, amelyek nem neki valók.

Tatárn Csilla, Kép: Kismama Magazin
Tatárn Csilla, Kép: Kismama Magazin

– Arra törekszem, hogy a későbbiekben a kisfiam tudja használni, és értse a social mediát, az internetet, így talán egy picit tudatosabban fogja majd kezelni mindezt. A szűrőprogramokat nagyon fontosnak tartom, azt hiszem, ha már önálló felhasználó lesz, akkor is tudatosan figyelni fogok ezek alkalmazására – mondta el Csilla.

A NŐ legjobb barátja…!
Marilyn Monroe szerint a gyémánt a nő legjobb barátja. Nos, engem a minap több mint 220 millió forint értékű ilyen, különleges mesebeli ékkő, és persze négy, hozzá járó testőr vett körül azon az exkluzív sajtótájékoztatón, ahol bemutatták a világ legtökéletesebb barátait. Európában mindössze három országában, Törökországban, Nagy-Britanniában és immár Magyarországon juthatnak hozzá az érdeklődők.
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Élet fiatalkori demenciával

Az 53 éves Carolnál három évvel ezelőtt állapították meg a fiatalkori demenciát. Tizenöt éve él férjével, Malcolmmal boldog házasságban. Megmutatjuk, hogyan, mert nem ők az egyedüliek, akik ilyen…
1 / 212

Receptek

CSALÁD

Sümi, a kisfiú, aki múzsa lett

Kisgyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond… De valóban így van? Nem igazán. Minden bölcsis és ovis életében gyorsan eljönnek azok a pillanatok, amikor muszáj saját magának…
1 / 140

Család

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!