Facebook hozzászólás

Mádai Vivien kisfiának már van tabletje…

A mai gyerekek már beleszületnek a közösségi média világába, és szüleiket meghazudtoló módon kezelik az okoskészülékeket. Felvetődik azonban a kérdés, hogy mégis hol az a határ, ahol már szabad kezet adhatunk nekik, mikortól elég érettek ahhoz, hogy okos eszközöket kapjanak és kell-e ellenőrizni tevékenységüket. Mádai Vivien, Görög Zita és Tatár Csilla osztotta meg a véleményüket.

Mádai Vivien több tízezres követőtáborral büszkélkedhet közösségi média oldalain, és szívesen posztol gyermekéről is.

Mádai Vivien, Kép: Zsolnai Tímea
Mádai Vivien, Kép: Zsolnai Tímea

– Nem vagyok kontrollmániás anyuka, de biztosan figyelni fogom a posztjait, ha felnő. A megfelelő kommunikációval viszont hiszem, hogy fel tudom készíteni arra, hogy ez mivel jár, és mire kell figyelni, ebben nekem már van némi tapasztalatom – kezdte Vivi. – Telefonja biztosan nem lesz, amíg iskolába nem megy, mert nem látom értelmét. Bár egy saját, gyerekeknek való tabletje már van, amin csak fejlesztő játékok vannak – árulta el a műsorvezető.

Görög Zita kislánya tízéves, kisfia tizenkettő, de egyelőre egyikőjük sem használhatja a közösségi média felületeit.

Görög Zita, Kép: Zsólyomi Norbert
Görög Zita, Kép: Zsólyomi Norbert

– Azt gondolom, ha már olyan érzelmi szűrőrendszerrel fognak rendelkezni, ami mellett tényleg igazi szórakozást és kikapcsolódást nyújt majd nekik, akkor engedni fogom, addig viszont nem szeretném őket a torzító hatásoknak kitenni.

Kiberbiztonságról gyerekeknek: Mit tehet a szülő?
Tény, hogy a szülők a legritkább esetben tudnak hasznos tanácsot adni gyerekeiknek a kiberbiztonsággal és általában az online térben történő mozgással kapcsolatban.

Kisfiam kicsit nehezebb eset, őt jobban kell kontrollálnom, így meg van szabva, hogy napi egy órát használhatja az internetet, de a közösségi médiát akkor sem. Természetesen azért nincs elvágva a nagyvilágtól – mesélte Zita, akinek igen markáns véleménye van a fiatalok médiahasználatáról. Fontosnak tartja a gyermekek edukációját a tudatos médiafogyasztásról, és azt, hogy felhívjuk a figyelmüket arra, milyen káros hatásai vannak, ha a személyes beszélgetés helyett folyamatosan a telefonjukon keresztül kommunikálnak.

Tatár Csilla kisfia még csak két és fél éves, így még messze van attól, hogy önálló közösségi média felhasználóvá váljon, azonban már most sokszor kezébe veszi édesanyja telefonját. Csilla igyekszik ebből a szempontból egyfajta haladó szellemiséget követni. Nem tiltja meg neki, hogy az ujjaival rajzoljon a telefonon, a matricákkal játsszon vagy elindítsa a meséket, de természetesen e közben sem tud elérni olyan tartalmakat, amelyek nem neki valók.

Tatárn Csilla, Kép: Kismama Magazin
Tatárn Csilla, Kép: Kismama Magazin

– Arra törekszem, hogy a későbbiekben a kisfiam tudja használni, és értse a social mediát, az internetet, így talán egy picit tudatosabban fogja majd kezelni mindezt. A szűrőprogramokat nagyon fontosnak tartom, azt hiszem, ha már önálló felhasználó lesz, akkor is tudatosan figyelni fogok ezek alkalmazására – mondta el Csilla.

A NŐ legjobb barátja…!
Marilyn Monroe szerint a gyémánt a nő legjobb barátja. Nos, engem a minap több mint 220 millió forint értékű ilyen, különleges mesebeli ékkő, és persze négy, hozzá járó testőr vett körül azon az exkluzív sajtótájékoztatón, ahol bemutatták a világ legtökéletesebb barátait. Európában mindössze három országában, Törökországban, Nagy-Britanniában és immár Magyarországon juthatnak hozzá az érdeklődők.
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

A 30 fok még csak a kezdet!

Az elmúlt hétvégén ismét kánikulai napokban volt részünk, hétfőre azonban országosan visszaestek néhány fokot a…

Visszatér a strandidő, jönnek a rosszullétek!

A tartósabb lehűlést hozó hidegfrontot követően csak lassan zajlik a melegedés, ráadásul most meg is torpant a…
1 / 1 487

PÁRKAPCSOLAT

Így add bele a szíved!

Bár a piros szín és a szív évszázadok, ha nem évezredek óta, a szerelem jelképe, párunk egy doboz szív alakú bonbon láttán bizony elgondolkodhat: hol marad mindebből a gesztus és a kreativitás? Vannak…
1 / 210

CSALÁD

Esküvői etikett: mit illik és mit nem vendégként?

Esküvőre vagy hivatalos, de nem tudod, hogyan készülj fel a nagy eseményre? Már attól álmatlanul forgolódsz, ha eszedbe jut a nyári esküvőszezon, hogy mit is adj nászajándékba az…
1 / 138

Család

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!