Facebook hozzászólás

Meglepő? Hosszú Katinka és a férfi vízilabda válogatott a példakép

Az óvodás és kisiskolás gyermekek különóráira a családok nagy része havonta 5-10 000 forint körüli összeget költ. A legtöbben úszótanfolyamra íratják be a gyerekeket. A magyar vízi sportolók népszerűségi listáját Hosszú Katinka és a férfi vízilabda válogatott vezeti.

Óvodás korban a családok 80%-a megússza havi tízezer forint alatt a foglalkozásokat, de alsó tagozatban már több mint 40%-nak mélyebben a zsebébe kell nyúlnia, minden tizedik család 20 ezer forintot, a szülők 3,5%-a pedig 30 ezret is kiad.  A válaszadók 4,3%-a úgy gondolja azonban, hogy óvodás korban még semmilyen tanfolyamra nincs szükség, ennél valamivel többen érdeklődnek a harcművészeti, kevesebben pedig a dráma foglalkozások iránt – derült ki a Játéksziget bolthálózatot üzemeltető Formatex felméréséből.

Gyerekek különórái és vizes játékok
Gyerekek különórái és vizes játékok

Az úszást nem lehet elég korán kezdeni?

A több mint 700 megkérdezett szülő harmada úgy véli, már 4-5 éves korban érdemes tanfolyami keretek között úszni tanítani a kicsiket, 27% 3-4 éves korban, míg közel 20% már csecsemőkorban elkezdené az úszó tanfolyamot, a döntő többség heti két alkalommal. A szülők 11 százaléka úgy gondolja, hogy a vízhez szoktatást az esti fürdetéskor a fej lelocsolásával kell kezdeni, a válaszadók fele vízben játszással, labdázással javasolja megszerettetni a vizet, 22 % pedig a babaúszásban hisz.

A vízi játékok a forgalom 2 százalékát is kitehetik

 „Az úszás és a víz szeretete az úszásoktatók és a szülők szerint is a vízi játékokkal kezdődik. Nyár elején jelentősen megnő a vízipisztolyok, vízibombák, strandcikkek, labdák, homokozó készletek, kishajók és más vízi játékok forgalma, az összforgalom 2 százalékát is elérheti – mondta el Borhi János, a Formatex ügyvezető tulajdonosa. A szünidő kezdetén pedig az utazó játékok népszerűsége is emelkedik, bár ez a játékvásárokon már több mint két évtizede jelen lévő kategória itthon még csak a játékforgalom 0,5%-át teszi ki – tette hozzá.

Ha van példaképe a gyerekeknek, akkor Hosszú Katinka és a férfi vízilabda válogatott az

A megkérdezettek 78 %-a úgy véli, hogy azért érdemes úszni, mert egészséges a gerinc és az egész test számára, 48 % gondolja azt, hogy az úszás legnagyobb értéke az, hogy kitartásra tanít, 25 % úgy véli, azért fontos, mert nem terheli meg az ízületeinket és segít koncentrálni.
Arra a kérdésre, hogy van-e a gyerekeknek a magyar vízi sportolók közül példaképe, 16,6 % válaszolta azt, hogy nincs, 43 % Hosszú Katinkára néz fel, közel 30 százalék pedig a férfi vízilabda válogatottat tartja példaképének, akiket Gyurta Dániel, Cseh Laci, Kapás Boglárka, Kenderesi Tamás és Risztov Éva követnek. A felmérésben résztvevők között a vizes világbajnokság sportágai közül az úszás a legkedveltebb, majd a vízilabda és a szinkronúszás, utána a műugrás és az óriás toronyugrás, végül a nyílt vízi úszás.

A cápa, a bálna és a polip is… Ez nem menü!
Szőke Gábor Miklós Magyarország egyik legelismertebb, és nemzetközi hírnévvel rendelkező kortárs alkotója készítette a 17. FINA Világbajnokság hazai és világsajtóban is nagy sikerrel szereplő kampányfilmjében életre kelt állatszimbólumok szobrait. A Vízi Legendák szoborsorozat tagjaival a világbajnokság idején a fővárosi versenyhelyszíneken is találkozhatunk. Nézd meg!
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Így add bele a szíved!

Bár a piros szín és a szív évszázadok, ha nem évezredek óta, a szerelem jelképe, párunk egy doboz szív alakú bonbon láttán bizony elgondolkodhat: hol marad mindebből a gesztus és a kreativitás? Vannak…
1 / 210

OTTHON

Luxusvillák saját gáttal a Rómain

Nemsokára elkészül Budapest első minimál stílusú prémium villa-parkja a Római-parton, csupán pár méterre a Dunától!…

Öt tipp, amire nagyon figyelj, ha új növényt veszel!

Itt a tavasz és sokan ilyenkor új növényeket szereznek be a kertjükbe. Az eladónál gyönyörűnek tűnő virágok azonban…
1 / 346

HÍREK

1 / 1 135

Család

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!