Facebook hozzászólás

Neked elég csak a szerelem…?

Akár már tervezitek a babát, akár egymásra szeretnétek koncentrálni még egy ideig, a boldog hétköznapok legalapvetőbb feltétele a harmonikus párkapcsolat. Ehhez pedig sokszor kompromisszumokra van szükség. Gyakran nem értetek egyet, és nem is tudod, mi lehet a probléma, mikor alapvető kérdésekben nem tudtok dűlőre jutni? A tartós párkapcsolatokért kampányoló Ragaszkodj hozzá! kezdeményezés célja, hogy iránymutatást adjon a hétköznapi harmónia megteremtéséhez és fenntartásához.

Zen állapot, a baba előtt és a babával is!

Míg egyeseknek úgy teljes az élete, hogy egy vagy több kisbabával ajándékozzák meg egymást, addig előfordulhat, hogy nektek egyelőre tökéletesen megfelel a kétfős család. Ennek oka lehet akár egy kihagyhatatlan karrierlehetőség, egy olyan életforma, amelybe jelenleg nem fér bele a gyermek, vagy egész egyszerűen nem szeretnétek még feladni a szabadságotokat. Hogy ez megváltozik-e és ha igen, mikor, az rajtatok múlik. Addig is élvezzétek egymás társaságát, valósítsátok meg álmaitokat, és használjátok ki a kettesben töltött időt – lehetőleg minél kevesebb vitával.

Szerelem, Kép: Ragaszkodj hozzá!
Szerelem, Kép: Ragaszkodj hozzá!

Ha viszont úgy érzitek, elérkezett az idő, hogy kapcsolatotokat megkoronázzátok egy gyermekkel, onnantól fogva az a legfontosabb feladatotok, hogy harmonikus családba érkezhessen az új családtag. Ehhez pedig arra van szükség, hogy testileg-lelkileg is felkészültek legyetek. Hiszen ha megszületik a gyermek, bizony sokkal több energiára, türelemre és figyelemre lesz szükségetek egymás iránt és a harmónia megteremtéséhez is. Ám ha együtt, kéz a kézben veszitek fel a harcot a felmerülő nehézségekkel, hamar átlendültök a kezdeti problémákon.

Ragaszkodj hozzá! tippek:

Adjatok egymásnak „énidőt” a feltöltődésre. Akár egy-egy lopott fél óra is csodákra képes, és energiával tölt fel.

Fordítsatok időt egymásra is! Beszélgessetek, töltsetek minőségi időt egymással.

Testbeszéd: figyeld a lábakat az asztal alatt is!
Egy nő, ha udvarolnak neki, hajlamos a cipőjével játszadozni, vagy a sarkát kidugni belőle. De más furcsa dolgokat is művelünk a lábunkkal, lábfejünkkel, főleg az asztal alatt. Jó tudni, mit üzennek ezek a gesztusok…

Soha ne hasonlítsd a kapcsolatotokat máséhoz. A „bezzeg ők” kezdetű beszélgetések felesleges feszültséget is okozhatnak köztetek.

Még a gyermekvállalás előtt beszéljetek arról, kinek mire van szüksége a belső harmónia megteremtéséhez. Ha boldog és kiegyensúlyozott a szülő, boldog és kiegyensúlyozott lesz a gyermek is.

A lelki egyensúly mellett ügyeljetek testetek egészségére is! Már a baba tervezése előtt érdemes fokozottabb figyelmet fordítani a helyes táplálkozásra és a rendszeres testmozgásra. De vény nélkül kapható, fogantatást segítő, mio-inozit tartalmú étrend-kiegészítő készítményekkel is támogatható a teherbe esés esélye.

A problémákat mindig négyszemközt beszéljétek meg. A köztetek lévő feszültség a gyermekre is átragad, így igyekezzetek minél hamarabb tisztázni a nézeteltéréseket. Sose feküdjetek le haraggal!

A Ragaszkodj hozzá! kampány megújult weboldalán található további hasznos tippek mellett egy játékos teszttel most azt is megtudhatod, mennyire vagy hajlamos engedni vitás helyzetekben, hogyan javítható kompromisszumkészséged.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Így add bele a szíved!

Bár a piros szín és a szív évszázadok, ha nem évezredek óta, a szerelem jelképe, párunk egy doboz szív alakú bonbon láttán bizony elgondolkodhat: hol marad mindebből a gesztus és a kreativitás? Vannak…
1 / 210

OTTHON

Luxusvillák saját gáttal a Rómain

Nemsokára elkészül Budapest első minimál stílusú prémium villa-parkja a Római-parton, csupán pár méterre a Dunától!…

Öt tipp, amire nagyon figyelj, ha új növényt veszel!

Itt a tavasz és sokan ilyenkor új növényeket szereznek be a kertjükbe. Az eladónál gyönyörűnek tűnő virágok azonban…
1 / 346

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 142

Család

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!