>
Facebook hozzászólás

NYERŐ A HOME OFFICE

Pénz van? Nyugi van? Hol írjam alá?…

Továbbra is a tisztességes fizetés a legfontosabb egy mai magyar munkavállalónak. Egy friss kutatásból azonban az is kiderült, hogy nőttek az igények. A tudatos munkavállalók figyelembe veszik a cég pénzügyi stabilitását, technológiai hátterét, a kínált termék vagy szolgáltatás minőségét. Sőt, az sem mindegy, hogy a munkáltató mennyire környezettudatos, ad-e lehetőséget az otthoni munkavégzésre, van-e például kerékpárparkoló, avagy hogy mennyire családbarát az új hely – egyebek közt ez derült ki a nálunk is jól ismert bank és biztosító saját felméréséből.

Számítógép, tenger, Kép: pxhere
Kép: pxhere

Nem változott a három legfontosabb tényező az elmúlt években: továbbra is a fizetés a leghangsúlyosabb, amit a kellemes munkahelyi légkör és a hosszú távon biztos állás követ. Emellett évről évre nő az időmegtakarítási, illetve az etikai szempontok szerepe: egyensúlyban állhat-e a munka-magánélet aránya, hová kell bejárni dolgozni, fontos-e a cégnél a környezetvédelmi és a társadalmi felelősségvállalás? Az sem mindegy, hogy az új társaság nyújtotta szolgáltatások, termékek minősége megfelel-e a minőségi elvárásoknak? Az is ismert, hogy azok a munkavállalók, akiknek beleszólásuk van abba, hogy mikor, hol és hogyan dolgoznak, nemcsak elégedettebbek, de jobb eredményeket érnek el az innováció és a munkateljesítmény szempontjából is.

Kép: pixabay

− A mintegy 4000 munkatársunk és a hozzánk pályázók visszajelzései alapján egyértelműen látható, hogy sem a leendő, sem a meglévő munkatársak nem csupán egy fizetési csekkel azonosítják munkahelyüket, és az azzal kapcsolatos elvárásokban egyre inkább jellemző a tudatosság. A munkavállalók ma már számtalan olyan szempontot figyelembe vesznek, mint a cég hosszú távú, stabil, környezettudatos működése, a kellemes vállalati kultúra vagy a fejlett technológiai háttér. Jó példa erre az otthoni munkavégzés, a home office lehetősége vagy a kerékpárbarát munkahely. Ezekre már az állásinterjúnál is rákérdeznek. Emellett nő a kisgyermekes munkavállalókat segítő családbarát munkahelyek iránti kereslet is – összegezte kutatásukat Végh József, a K&H HR igazgatója.

Ingyenes a Kutyabarát munkahelyi etikett

Kutyaigazgató nyakkendőben, Kép: kutyabarat.hu
Kutya jó igazgató, Kép: kutyabarat.hu

Mi kell ahhoz, hogy egy munkahely kutyabarát lehessen? Ebben segít a Kutyabarát.hu, az ország első kutyabarát szolgáltatásait népszerűsítő közösségi platformja.

Ma már az életkor helyett az élethelyzet határozza meg a munkavállalói igényeket. Mindenek előtt azonban az úgynevezett home office, vagyis az otthoni munkavégzés iránt a legnagyobb az igény. Ezzel rengeteg feleslegen eltöltött utazási idő spórolható meg – főleg a fővárosban! Így a belső irodai dolgozók is kevesebben lesznek, aminek szintén számos előnye mutatható ki. Sokan nevelik egyedül a gyereküket, és az aktív nyugdíjasok közül is egyre többen veszik ki részüket az unokák „pesztrálásából”. Nekik is pompás ez a forma. A rugalmas munkavégzésnek és a gyermekbarát munkahelyek kialakításának meg is van az eredménye, hiszen pl. a kismamák 85 %-a rövidebb idő alatt tér vissza munkahelyére teljes munkaidőben – állítja a szakember.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Élet fiatalkori demenciával

Az 53 éves Carolnál három évvel ezelőtt állapították meg a fiatalkori demenciát. Tizenöt éve él férjével, Malcolmmal boldog házasságban. Megmutatjuk, hogyan, mert nem ők az egyedüliek, akik ilyen…
1 / 212

CSALÁD

Az állatoknak is van lelkük!

- Az állatoknak is van lelkük, szellemük – vallja Dr. Németh József állatorvos. A Patadoki néven is ismert homeopata orvos a megelőzésben hisz, ennek ellenére sok olyan állat…
1 / 140

HÍREK

1 / 1 161

Család

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!