Facebook hozzászólás

Titokzatos levelezésbe kezdtek a kismanók Budapesten

Szokatlan programot indított kisgyermekes családoknak a Plukkido, egy Felelős Innováció díjas magyar tervezőcsapat. Motivációs játékaikhoz hasonlóan, legújabb gyereknevelést segítő eszközük célja is a szülő és kisgyermek közti nézeteltérések feloldása, ezúttal azonban szabadtéren. A Plukkido IDEKI Programja a családok számára térítésmentesen elérhető, első körben 6 budapesti játszótéren.

Kislány a játszótéren, Kép: pixabay
Menni vagy maradni…? Kép: pixabay

A játszótéri civakodás, a hazaindulás körüli nehézségek kezelhetőek játékosan is a gyerekek fantáziavilágának megszólításával. Az IDEKI Program ezt a varázslatos lehetőséget önti szavakba.

A játszóterekre kihelyezett, a gyermekszemet egyből megragadó, gyönyörű postaládákban az IDEKI manói rendszeresen cserélődő, a gyerekeknek szóló üzeneteket helyeznek el, melyek különböző kalandra hívják őket. Ezeknek a mesés kalandoknak a célja egy-egy játszótéri civakodás elkerülése, a hazaindulás megkönnyítése, az esetleges unatkozás, és a játszótér környéki sétákra invitálás is lehet. A különböző témákat más-más színű levelekkel jelölik, melyek használatával kapcsolatban a postaláda mellett lévő tájékoztató táblán a gyermeket kísérő felnőttek pontos útmutatásokat kapnak. A leveleket az IDEKI manók nevében a Plukkido pszichológus és szociálpedagógus szakemberei írják.

Ideki Postaláda, Kép: IDEKI
Ezt keresd! Ideki Postaláda, Kép: IDEKI

A program nyújtotta változatossággal a kisgyerekek szabad levegőre csábítása mellett – mely főként a képernyő előtt eltöltött idő csökkentése érdekében történik – a program járulékos célja abban segíteni a szülőket, hogy a gyerekek számára érdekes megfogalmazásokhoz nyúljanak a nehéz helyzetek játékos kezelése érdekében. Az IDEKI-ben egy kis iránymutatással kedvet kaphatnak, és gyakorlatot szerezhetnek ebben, majd más, játszóterektől távolabbi helyszíneken is alkalmazhatják azt.

Az IDEKI Program gyors indulása a Plukkido brand-et alapító Senses Stúdió Kft. és a XV. kerületi Önkormányzat összefogásának köszönhető, a működtetés költségeit is e két szervezet viseli. Az IDEKI telepítését a Plukkido partnereket keresve további játszóterekre is tervezi és 2017-től helyszínre szabott tartalmakkal bővíti.

Az IDEKI Program jelenleg az alábbi játszótereken érhető el Budapest XV. kerületében: Kontyfa utca, Baksay Sándor-Tompa utca sarok, Taksony sor, Nyírpalota út 1-2., Pestújhelyi tér, Tarpai tér.

Behálózott gyerekeink
Az online zaklatás sokkal veszélyesebb a gyerekek számára, mint ahogy azt a szülők gondolják. A fenyegetésnek, online bántalmazásnak komoly egészségügyi következményei is lehetnek. Vannak rémálmai a gyerekednek? Esetleg étvágytalan, depressziós? Aggódhatsz…! Olvasd el a részleteket is!

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Vágy és élvezet „azon túl” is

Öregedés és menopauza. A masszív változás ideje, ami hatalmas kihatással van a szexuális életre és az életminőségre. De, a változó tested egyben nagyszerű lehetőséget is kínál a szexuális megújuláshoz…
1 / 211

CSALÁD

Felelőtlen szülő lennék? Most kiderül!

Aggódik gyermekei online-biztonsága miatt a szülők 84%-a világszerte, mégis a csemeték egész gyermekkora alatt átlagban mindössze 46 percet fordítanak arra, hogy az online…
1 / 140

HÍREK

1 / 1 147

Család

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!