Facebook hozzászólás
497

2017 tavasz-nyár modelljei – sztárokkal és sok képpel

Hazai hírességek mutatták be a 2017-es tavaszi-nyári divattrendeket a múlt hétvégén megtartott 8. Marie Claire Fasion Days alkalmával. A klasszikus balett és a finom erotika egyaránt jelen volt a 31 magyar tervező bemutatóján. Nézd meg a fantasztikus képeket!

„Az idei már a nyolcadik alkalom volt, hogy megrendeztük a Marie Claire Fashion Dayst, ami fantasztikus dolog. Amikor annak idején elkezdtük szervezni a rendezvényt, nem gondoltuk, hogy egy ilyen nagyszabású, rangos divathétvégévé növi ki magát, amelyen több ezren fordulnak meg három nap alatt. Ahogy minden évben, úgy idén is szakmai VIP-esttel nyitottuk meg a Marie Claire Fashon Dayst, amelyen nyolc hazai tervező mutatta be jövő évi tavaszi–nyári kollekcióját ismert emberek felvezetésével. Olyan művészek fogadták el a meghívásunkat, akik a márkák filozófiájának méltó tolmácsai, és nagy örömmel mentek végig vagy – rendkívüli módon – táncoltak a kifutón. Volt egy-két igazán extra pillanat, amelyre biztos, hogy sokáig emlékezni fogunk” – kezdte László Krisztina, a Marie Claire magazin főszerkesztője.

MCFD_2016

 

Óriási taps köszöntötte Epres Pannit, aki már negyedik alkalommal nyűgözte le a divatkedvelő közönséget. Az exmodell szakított a hagyományokkal, és ezúttal egy menyasszonyi ruhára emlékeztető, fantasztikus Nora Sarman darabban lépett kifutóra.

04_nora_sarman_01
Epres Panni

 

„Nagyon örülök, hogy már jó ideje minden évben meghívást kapok erre a különleges eseményre, és mindig más tervezővel dolgozhatok együtt, így különféle stílusú ruhákat vehetek fel, amelyekben mindig megtalálom magam. Idén Sármán Nóra csodálatos estélyijét viseltem. Próbáltam a kifutón üde lenni, mert ez a ruha is könnyed, légies, gyönyörű csipkézett darab. Télen nagyon sokat hordok egyébként feketét, így még nagyobb öröm volt fehérbe bújni. Épp most próbálkozok egy fehér kabáttal a hétköznapokban is, de egyetlen alkalom után máris a tisztítóban kötött ki, így valószínű, hogy visszatérek a feketéhez” – mondta nevetve Panni, aki királynőként vonult a show-n, és lenyűgözte a jelenlévőket.

02_elysian_05
Aleszja Popova

Az est legnagyobb különlegessége talán Aleszja Popova, Kossuth-díjas magyar balettművész bámulatos produkciója volt, ő ugyanis újraértelmezte a modellkedést, és stílusosan egy balettelőadással varázsolta el a Várkert Bazár vendégeit. A rendhagyó megjelenéshez tökéletesen passzolt Bódis Boglárka tervező légiesen könnyed, ultranőies outfitje. A balettművész az Elysian-nő kecsességét, szelídségét, szabadságát hozta magával a kifutóra – a show nyitányaként teljesen elvarázsolta a közönséget.

Trokán Nóra színésznő Szegedi Kata kortárs, a feminin-maszkulin jegyeket összemosó fekete ruháját viselte, amely egyszerre idézte a partikultúrát és a kortárs művészetet. A megszokott sötétebb árnyalatok mellett megjelent a kifutón a narancs, a tűzpiros, a királykék is, az outfiteket a látszólag össze nem illő párosítások, minták keveredése jellemezte.

05_kata_szegedi_02
Trokán Nóra

Balsai Móni színművésznő élete egyik legkülönösebb felkérése volt, hogy Oláh Zsigmond összeállításában ő nyissa meg a Zigi Brand tourját. Móni ugyan még sosem játszott modellt, azonban épp itt volt az ideje, hogy ha csak pár másodpercig is, de belekóstoljon a szakmába. A népszerű színésznő még egy kis kacérkodást is bevállalt az izgalmas Zigi kreációban.

08_zigi_04
Balsai Móni

„Elképesztően izgultam, így elhatároztam, hogy most azt játszom, hogy modell vagyok. Néztem a többi színésznőt, akik előttem vonultak le a kifutóról, és mindenki azzal nyugtatott, milyen hirtelen vége, csak pár pillanat az egész, és valóban: nekem is ilyen érzésem volt, nagyon gyorsan eltelik az a pár másodperc. De rendkívüli érzés ott lenni a kifutón. Úgy éreztem, hogy a közönségnek is nagyon tetszett Oláh Zsigmond merész outfitje, amit viseltem, és én is rendkívül otthonosan mozogtam benne. Imádom ezt a vagányabb színt, mostanában kezdtem el bátrabban, színesebben öltözni a hétköznapokban is, így ez a szerep most csak megerősített abban, hogy olykor jó merészebb stílusokat is kipróbálni. Mi zártuk a show-t, így kitaláltuk Zsigmonddal, hogy egy kis pikantériával még tetézzük a hangulatot: az utánam érkező félmeztelen modell srác mellkasára teszem a kezem, kicsit lefékezem és kacérul visszamosolygok a kamerába. Szerintem bejött” – mesélte mosolyogva Móni.

07_tomcsanyi_04
Hámori Gabriella

Hámori Gabi színésznő Tomcsányi Dóri egyedi ruhájában lépett lélegzetelállítóan profin a kifutóra. A színes Tomcsanyi kollekció darabjait a szocialista időszak május elsejei felvonulásai ihlették. Kurta Niké a NUDE by NUBU kortárs összeállításában az utcai divatot hozta közel. A márka kollekciói letisztult fekete-fehér darabokat kínálnak, amelyekre jellemző az egyszerű szabásvonal, a jó minőségű anyagok használata, a funkcionalitást és a harmóniát helyezve a középpontba. A THE FOUR rojtokkal tarkított darabját Petrik Andrea, a Radnóti Színház művésznője viselte, míg az egyetlen férfi modell, az ismert balettművész, Apáti Bence a Sandor Lakatos Menswear dark, minimál hangulatvilágát varázsolta elénk – parádésan.

Apáti Bence
Apáti Bence

A Marie Claire Fashion Daysen természetesen nemcsak a kifutón, de a vendégek között is találkozhattunk hírességekkel. A péntek este még csak a kezdet volt. Szombaton és vasárnap is folytatódott a divathétvége, a három nap alatt összesen 31 magyar tervező jövő évi kollekcióját tekinthették meg az érdeklődők.  Fotók: Marie Claire / Nagy Attila, Gregus Máté

Csodaszép ruhák – aludobozokból! Ezt látnod kell!
Magyarországon mintegy 450 millió üdítős, sörös- és energiaitalos doboz nem a szelektívben végzi, hanem a vegyes hulladékban, pedig még pénzt is kaphatunk érte. A divattervezők szerencsére újragondolták, és kreatívan fantasztikus ékszereket, ruhákat és más használati tárgyakat alkottak belőlük. Nézzétek!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

PÉLDA-KÉP

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!