Facebook hozzászólás

5 tipikus félreértés a fodrásznál

Határozott elképzeléssel érkezel a fodrászhoz és elmondod, milyen frizurát akarsz. De biztos pontosan érti a fodrász, hogy mire gondolsz? Szinte biztos, hogy nem. Íme 5 dolog, ami félreértésre adhat okot a fodrásznál. És ad is.

– Visszatérő eset, hogy az elrontott frizura oka egyszerűen az, hogy a vendég és a fodrász nem tisztázzák pontosan az elképzeléseket, még mielőtt a fodrász belevágna. Ezért a jobb szakemberek esetében minden alkalommal egy részletekbe menő konzultáció előzi meg a munkát. Ha ez elmarad, az intő jel! – mondta Lafferton Annamária az elrontott frizurák helyrehozásának szakértője.

Frizurakészítés, Kép: lafferton.hu
Munka közben, Kép: lafferton.hu

„Csak két centit a végéből”

Ez talán a legtöbb bosszúságot okozó mondat, mert szinte mindig többet vág a fodrász. De miért nem két centi, a két centi? Leginkább azért, mert amit a vendég két centinek gondol, valójában mindössze egyetlen egy. A fodrász azonban valóban kettő centit vág, és kész is a félreértés. Ráadásul az a kettő, beszárítva akár három vagy négy is lehet.

– A legjobb, ha nem csak mondjuk, hanem mutatjuk is, hogy mekkora nekünk az a két centi. Sőt, fodrászaink gyakran arra is megkérik a vendéget, hogy mutassa meg, hogy meddig érjen a kész frizura, mert az a biztos – mondta Lafferton Annamária.

“Egy Sassoont kérek…” 

… mondják sokan. Viszont nem tudják, hogy számos Sassoon frizura és vágási technika van. A teljesség igénye nélkül, a klasszikus bubi, „A” vonalú bubi, bob, longbob, pixie, aszimmetrikus bubi. A fodrász ezért a meglévő frizurából következtet, hogy melyikre gondolhatott a vendég, de a jobb, ha elmagyarázzuk, vagy inkább megmutatjuk pontosan mire gondoltunk?

„Lépcsőzetes frizurát szeretnék, olyan fokozatos, átmenetest”

Igen ám, de a fodrász számára a lépcsőzetes és a fokozatos nem feltétlenül jelent egyenletes átmenetet, amire a vendégek általában gondolnak. A lépcsőzetes és fokozatos vágás inkább divatosabb hajvágások jellemzője, egyértelmű szintkülönbségekkel. Az egyenletes átmenet viszont félhosszú vagy hosszabb frizurák esetén a lefelé hosszabbodó forma kialakításához járul hozzá úgy, hogy a rétegek nem válnak el egymástól, harmonikusan működnek együtt és omlanak egymásra.

„Egy melír lesz”

Pontosabban? Fóliás melír? Balayge vagy copacabana? Esetleg ombre vagy sombre? Mivelhogy melír technikából is több létezik, melyeket könnyű összekeverni. Ebben az esetben inkább mutassunk képet is róla.

Így találd meg a tökéletes szépségszalont!
Facebook vélemények, ajánlás, honlap, hirdetés? Te mi alapján választasz szépségszalont? A tökéletes fodrász, kozmetikus vagy körmös és nem mellesleg szalon megtalálása komoly dilemmát okozhat, mert ma már olyan sok helyen találkozhatsz információkkal, hogy nő legyen a talpán, aki képes rálelni a számára minden szempontból tökéletes helyre. Természetesen, egyrészről szuper, hogy széles a választék, de igen nagy csalódást okozhat, ha nem tudatosan választasz, főleg, ha csak a sokadik szakembernél fedezed fel azt, amit keresel.

„Szeretném beszínezni a hajam…”

… hogy ne látsszon a lenövés. Először is a hajszínező nem festék, világosításra például egyáltalán nem alkalmas, csak fedni, árnyalni vagy sötétíteni lehet vele. Sokan tévesen hiszik azt, hogy ha színezést használnak, nem lesz lenövésük. Ez azonban csak akkor igaz, ha a saját, eredeti hajszínhez nagyon közeli árnyalatra van színezték a hajat. De amint árnyalatváltoztatás történik, akkor a lenövéssel is probléma lehet, főleg a tartós színezőknél. Beszéljük át részletesen mit szeretnénk, és egy jó fodrász megtalálja a megfelelő megoldást.

A kommunikáció a kulcs

– Ha konkrét elképzelésünk van, akkor a fodrásznál minél részletesebben magyarázzuk el azt, különösen akkor, ha először járunk ott, vagy egy új fodrászhoz kerülünk. Írjuk körül, vagy akár mutassuk meg képen is, hogy mit szeretnénk. Viszont legyünk rugalmasak és ne ragaszkodjunk körömszakadtáig egy adott fotón látott színhez vagy formához, mert nem biztos, hogy hozzánk az illik majd a legjobban. A fodrász viszont hálás lesz a segítségért, hiszen neki is sokkal könnyebb, ha tudja mit várnak tőle – tanácsolja Lafferton Annamária.

Jól esik rátalálni a csendre…
Rendkívül érzékeny bőröm van, mindig meg kellett gondolom, hogy milyen készítményt használok. Csakis természetes anyagok jöhettek számításba, és szerencsére ma már Magyarországon is működnek olyan műhelyek, manufaktúrák, amelyek egészen kitűnő arc- és testápolási krémeket, tonikokat, pakolásokat, peelingeket készítenek! Nagy megtiszteltetés számomra, hogy az egyik ilyen cég kért fel a tesztelésre. Nehéz dolguk volt, hisz nem tini pattanásokat kellett eltüntetni… Döntsétek el, hogy sikerült? Én már tudom, mit kérek karácsonyra!

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

Receptek

OTTHON

Több tízmillió haramia élhet a lakásodban

Magyarországon több mint 2 millió ember szenved allergiás megbetegedésben, amelyek közül a poratka által okozott…

Ne a pénztárcád, a kreativitásod legyen menő!

Egy egész évnyi hajtás kellett ahhoz, hogy rájöjjünk, semmire sincs szükségünk, csupán tartalmas együttlétre…
1 / 349

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 147

Divat és szépség

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!