Facebook hozzászólás

A NŐ legjobb barátja…!

Marilyn Monroe szerint a gyémánt a nő legjobb barátja. Nos, engem a minap több mint 220 millió forint értékű ilyen, különleges mesebeli ékkő, és persze négy, hozzá járó testőr vett körül azon az exkluzív sajtótájékoztatón, ahol bemutatták a világ legtökéletesebb barátait. Európában mindössze három országában, Törökországban, Nagy-Britanniában és immár Magyarországon juthatnak hozzá az érdeklődők.    

Forevermark, sajtótájékoztató, Kép: Nagyapáti István
Forevermark, sajtótájékoztató, Kép: Nagyapáti István

A gyémántok királynője, a Forevermark most megérkezett hozzánk is. Csak a legtökéletesebb kövekkel foglalkoznak, ami azt jelenti, hogy a világ gyémántjainak mindössze 1%-a felel meg minőségi követelményüknek. Jelzésüket csak olyan kövek viselhetik, amelyek szigorúan ellenőrzött bányákból szármáznak Botswanából, Namíbiából, Dél-Afrikából, Ausztráliából és Kanadából.

Gyémántok a Forevermark tárlójában, Kép: László Márta
Gyémántok a Forevermark tárlójában. Figyeld a foglalatot! Kép: László Márta

A szín, a forma, az alak és sok más kritérium szerinti válogatás után csiszolják a köveket a szakemberek. Ez a munka olyan szaktudást igényel, amellyel a világon mindössze 42 mester rendelkezik! A tizenhét lépésből álló eljárás után kapja meg a drágakő a legkiválóbbnak tartott minősítést. Ez nem más, mint egy logó, és egy egyedi azonosító szám, amit különleges technikával rejtenek el a gyémántban. Csak mikroszkóppal látható, hisz az emberi hajszálnál ötezerszer vékonyabb a jelzés. Ha a cég alkalmasnak tart egy követ a feldolgozásra, onnantól kezdve a lelőhelytől a csiszolóműhelyig minden más gyémánttól teljesen elkülönítve kezelik azt.

1939-ben alkották meg – az akkor még csak a nyers – gyémántok csoportosítására vonatkozó, úgynevezett 4C osztályozási rendszert. Mára ez általánossá vált a szakmában. A négy jellemző a csiszolásra (cut), a színre (colour), a tisztaságra (clarity) és súlyára (carat) utal. Ezek összessége határozza meg a kő értékét.

Forevermark fülbevaló, Kép: Nagyapáti István
Forevermark fülbevaló, Kép: Nagyapáti István

Mindegyikről órákat tudnak mesélni a szakemberek. Az első három számomra a művészet, a negyedik, a legprózaibb, a súlyra utal. A karát a gyémánt súlyának mértékegysége. Egy karát 0,2 grammnak felel meg.

Görög Zita márkanagykövet és az ékszerek, Kép: Nagyapáti István
Görög Zita márkanagykövet és az ékszerek, Kép: Nagyapáti István

A cég modelljét az embléma ihlette. Minden kövüket négyhegyű foglalat vesz körül az északra, délre, keletre, nyugatra áradó szeretet jelképeként.

Tudod, mi a gyémánt?
A gyémánt a szenekhez tartozó ásvány és egyben a legjelentősebb drágakő. Ezt fizikai és kémiai tulajdonságainak köszönheti, hiszen a legkeményebb természetben előforduló ásvány. Átlátszósága és fénye tökéletes, fénytörése és színszórása a legmagasabb fokú. Görög eredetű neve törhetetlent jelent. (Forrás: Wikipedia)

Nos, a gyémántok világa valóban káprázatos! Hihetetlen tudás, odafigyelés, precizitás, türelem kell ahhoz, egy sokat ígérő “kavics”-ból örök szerelmet kínáló jegygyűrű, káprázatos függő vagy medál váljék! Nincs az a nő, aki ne viselne büszkén egy ilyen varázslatos ékszert. Igaz, az ízlések különbözők, és azt nem is szabad felülbírálni!

Gyémántgyűrű, Kép: Nagyapáti István
Gyémántgyűrű, Kép: Nagyapáti István

Ezeket a gyémántokat világszerte szívesen viselik ismert hölgyek, például Michelle Obama, Nicole Kidman, Gweyneth Paltrow és Jessica Alba. Az amerikai énekesnő, a Golden Globe-díjas színésznő és egykori szexszimbólum Merilyn Monroe valóban azt mondta, hogy a gyémánt a nő legjobb barátja. Az igazsághoz azonban az is hozzátartozik, hogy bár szívesen csillogott a gyönyörű ékszerekben, ő maga mégis inkább a sima, egyszerű gyöngysorokat kedvelte!

Desszert, siker, divat – hétvégére
Elő a fakanállal, a ruhásszekrénnyel és irány a csodavilág! Az RTL Klub hétvégén sem hagyja magára a nézőket. Ősszel is mindenki megtalálhatja majd az érdeklődési körének megfelelő magazinműsort. Ezeket mindenképp megnézi, aki trendi akar lenni!

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Visszatér a strandidő, jönnek a rosszullétek!

A tartósabb lehűlést hozó hidegfrontot követően csak lassan zajlik a melegedés, ráadásul most meg is torpant a…

Reggel az ízületek, délután a migrén okoz gondot

Úgy tűnik, átmenetileg megnyugszik az időjárás, de az időjárás-érzékenyek szervezete ebben az időszakban sem…
1 / 1 487

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 142

HÍREK

1 / 1 136

Divat és szépség

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!