Facebook hozzászólás

Csipkecsirke húsvétja

Már készülsz a húsvéti ebédhez? Helyes! Ez nálunk is mindig nagy családi buli! Azt tudjuk, hogy idén a sivatag színei pompáznak az asztalon, és azt is, hogy e színek, tényleg gyönyörűen kiemelik a hagyományos húsvéti étkek élénkségét, frissességét! Jó étvágyat! 

Szeretek jókat főzni, családot, barátokat vendégül látni! Azt hiszem, ezt Anyukámtól tanultam, mert mindig nagyszerű, művelt, kedves társaság vett mindig körül! Anyu pedig mindig készült valami különlegességgel.

Húsvéti asztalom 2018-ban, Kép: Csipkecsirke
Kép: Csipkecsirke

Szóval ez az énem keveredett megint elő ezen a húsvéton! Mint kiderült, 2018- tavaszán a sivatag színei tombolnak az asztali terítéskor is! Rajta, gondoltam, elő a rég nem látott asztalterítőkkel, a megfelelő színű szalvéta és gyertya pedig már nem olyan nagy varázslat!

Szóval karácsonykor a férjemtől kaptam 12 csipke szalvétakarikát ajándékba. Korábban el sem tudtam volna képzelni, mekkora örömöt jelent majd nekem, de teljesen feldobott! Valószínűleg korom haladtával jobban becsülöm az értékes kézimunkát – mint egyébként is minden kézimunkát!

Tehát húsvétra kitaláltam az ünnepi asztal színeit, és rájöttem, hogy örökségből van néhány szép, szecessziós tányérunk! Azonnal elővettem, és elmosogattam őket! Még soha nem terítettem velük, de most csodálatos volt! No, és akkor jött az ötlet: a csipke! Illett is a rokonok, barátok életkorához is! Igaz, közben rájöttem, ez nem kor kérdése!

Egy fantasztikus zalaegerszegi csipkeművész, Halasi Zsuzsanna húsvétra elkészítette nekem ezt a két díszcsíkot (csakúgy, mint karácsonykor a szalvétakarikákat!), amik végül az asztal remekei lettek! Két darab 130-asat horgolt, mert úgy is tudom használni, ha kevesebb barátnak terítek, és az asztalon keresztbe is fektethetem!

Tudom, lassan elmúlik a húsvét, de hamarosan jön az Anyák Napja és a pünkösd is, amikor újra összejön a család! Teríts Te is ilyen tavasziasan! Nemcsak a feltálalt fogások fontosak! A terítésben Te is, a szereteted is benne van! És adni olyan nagyon jó! Szép ünnepet!

Tombolnak a sivatag színei
Épp csak búcsút mondtunk a télnek, a húsvét máris itt van. Mi lehet jobb időtöltés annál, mint amikor a szeretteinkkel együtt vagyunk? Színesítsd az ételt az éledő természet mintájára! Díszítsd a lakásod a sivatag színeivel!
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

Receptek

OTTHON

Dobd fel a karácsonyt egy fakoronggal!

Mutatunk néhány stílusos tippet, amivel feldíszítheted a lakást már az ünnepek előtt. A cél, hogy használj…

Felszökhet a láz a lakásvásárlási piacon

2020. január 1-jén 27 százalékra emelkedik az újépítésű lakások értékesítését terhelő – jelenleg kedvezményes – 5…
1 / 350

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 148

Divat és szépség

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!