Facebook hozzászólás

Egyre nagyobb lábon élünk?!

Ismerünk olyat, akinek 46-osnál nagyobb a lába? Hol vásárolunk, és mik a legfontosabb cipővásárlási szempontok átlagos és nagyobb lábmérettel? Halmozzuk a cipőket vagy csak akkor vásárlunk újat, ha az előző már tönkrement? Az Oversize.hu friss felmérése többek közt ezekre a kérdésekre kereste a választ, és olyan érdekességeknek is utánajárt, hogy mikor készült az első igazi pár cipő.
Háromból két ember ismer legalább egy olyan férfit, akinek 46-osnál nagyobb a lába, derült ki az Oversize.hu friss hazai felméréséből.A nagy lábon élőknek számos kihívással kell szembenézniük, amikor cipőt szeretnének vásárolni, az sem ritka, hogy kisebb méretet akarnak eladni nekik. A felmérés eredményei mellé az Oversize.hu összegyűjtötte a legizgalmasabb adatokat is a lábméretről.  Tudtad, hogy a világ legnagyobb lábú embere 63-as cipőt hord? Íme az érdekességek, nem csak nagy lábon élőknek!

oversize-infografikaCipővásárlás nagy lábon

A felmérésében résztvevők 70%-a ismer olyan férfit, akinek 46-osnál nagyobb a lába, 95%-uk szerint pedig ilyen lábmérettel jelentős gondot okoz a cipővásárlás, mert csak kevés bolt kínál nagyméretű lábbeliket.
Az érintettek szintén ezt igazolják: kiderült ugyanis, hogy 46-os méret fölött mindenki érezte már hátrányát lábméretének. A leggyakoribb ok, hogy egyáltalán nem találnak cipőt a saját méretükben, ezt követi, hogy nem találnak ízléses, divatos cipőt, illetve, hogy az eladók furcsán néznek rájuk, amikor elmondják lábméretüket. Közel 10% arra is beszámolt, előfordult már, hogy rá akarták beszélni egy kisebb méretű lábbelire.
Eltérő szempontok
Míg 46 alatti lábmérettel leggyakrabban cipőboltban, divatüzletek cipőrészlegén vagy sportboltban veszünk lábbelit, addig 46-os méret fölött vezetnek a magyar és külföldi webshopok, illetve a nagyméretű cipőkre szakosodott boltok.
Átlagos méretű lábbal az elsődleges cipővásárlási szempontok a kényelem, a divat, az ár és a márka. Ezzel szemben azok, akiknek nagyobb a lába már legtöbbször annak is örülnek, ha találnak valamit a saját méretükben.
Mindezek tudatában érthető, hogy a 46-os vagy annál nagyobb lábú férfiak kevésbé hajlamosak az impulzusvásárlásra, és gyakrabban hordanak sportcipőt, mivel azt könnyebben találnak a méretükben. Az Oversize.hu felméréséből az is kiderült, hogy lábmérettől függetlenül cipőt csak ritkán szoktunk visszavinni vagy küldeni a boltba, és a többség igyekszik akkor cipőt venni, ha az előzőek már tönkrementek.
Tudtad?
• A talpunk és az alkarunk hossza azonos.
• Csontjaink negyede (26 csont) a lábunkban található.
• Naponta 8-10.000 lépést teszünk meg.
• Talpunk az egyik legcsiklandósabb testrészünk.
• 1818-ig nem volt külön bal- és jobblábas cipő.
• Az emberek 35%-a fél számmal kisebbnek hiszi saját lábát.
• A férfi és a női átlagos lábméret is egy teljes számmal nőtt az elmúlt 30 év alatt.
• Az átlagos férfi lábméret jelenleg 42-46 között mozog.
• Matthew McGregory, a világ legnagyobb lábú embere 63-as cipőt hord.
• A világ legmagasabb nemzete a holland.
Elképesztő! Pont a cipőtől fáj?
Százból kevesebb, mint tíz embernek egészséges a lába, ehhez pedig erősen hozzájárul a nem megfelelő cipő. Dr. Dobos Márta, az Oxygen Medical ortopédusa a lábfájás, a derék- és gerincfájdalom illetve a nem megfelelő cipőviselet közti összefüggésről beszélt.
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Ennyi volt! Lejárt a néma leventék ideje

Már senki sem kérdőjelezheti meg a férfi és a női agy működésének eltérését, mégis a párkapcsolati kommunikáció, az érzelmek közvetítése sokaknak okoz otthon gondot. Érdemes a különbségekre építve…
1 / 211

CSALÁD

Pénz van? Nyugi van? Hol írjam alá?…

Továbbra is a tisztességes fizetés a legfontosabb egy mai magyar munkavállalónak. Egy friss kutatásból azonban az is kiderült, hogy nőttek az igények. A tudatos munkavállalók…
1 / 138

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 143

Divat és szépség

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!