Facebook hozzászólás

Egyre több a rossz minőségű sminktetoválás

Magyarországon robbanásszerűen nő a sminktetoválással foglalkozó szalonok száma, de egy elrontott munka az önbizalmat is rombolja, ráadásul egy lézeres eltávolítás rendkívül drága tud lenni. De mire kell figyelni a szakember kiválasztásánál, és mik a leggyakoribb hibák, amiket elkövetnek? Patkós Alexandra Arcművész adott választ a kérdésekre.

Tetoválás, Kép: Alexandra Academy
Tetoválás, Kép: Alexandra Academy

A mai rohanó világban kortól és családi állapottól függetlenül kevés idejük van magukkal foglalkozni a nőknek. Egy előnyösen megválasztott és szépen elkészített sminktetoválás éppen ezért jelentősen megkönnyíti a reggeli készülődést, és minden helyzetben biztos fellépést kölcsönöz. A sminktetoválásra ennek okán egyre nagyobb a kereslet, egyre több kozmetikus tanulja meg különböző képzéseken és változó színvonalú oktatásokon. Ha a vendégek nem elég figyelmesek, sajnos kellemetlen meglepetésekben is lehet részük.

– Sokszor az olcsó a drága, hiszen egy rossz döntéssel a bőrünket visszük a vásárra. Gyanús jel lehet, ha a tetoválással kezdik a munkát, és nem az előrajzolással, vagy ha pár perc alatt megrajzolják a formát. Előfordulhat, hogy a szalon igénytelen, koszos, és hogy nem steril eszközökkel dolgoznak. Kibírhatatlan fájdalmat nem érezhetünk tetoválás közben, és az sincs rendben,ha túl hamar, akár már másnapra kapunk időpontot – magyarázta Patkós Alexandra, aki hozzátette: a profi sminktetováló szakembereknek hetekre, de akár hónapokra előre tele van a naptára.

Műkörmöd van? Bajban lehetsz!
Megemelkedett az úgynevezett szubunguális melanoma előfordulásának gyakorisága az utóbbi években. A köröm alatt megjelenő melanoma kialakulásának veszélyét a nap és az ultraibolya sugárzás növeli, ezért a körmüket rendszeresen UV-lámpa alatt manikűröztető hölgyeknek fokozottan kell figyelni a kezdeti tünetekre.

Az Arcművész azt is elmondta, azért is fontos, hogy jó szakembert válasszunk, mert az arcunkat mindig, minden helyzetben látjuk, és senki nem szeretne reggel egy hibás döntésével szembesülni. Patkós Alexandra úgy véli, egy elrontott munka az önbizalmat is rombolja, arról nem is beszélve, hogy egy lézeres eltávolítás akár 15 ezer forintba is kerülhet alkalmanként, és sokszor 4-5 alkalomra is szükség van a kívánt eredmény eléréséhez.

3d-s ajak, Kép: Artistry Eyebrow
3d-s ajak, Kép: Artistry Eyebrow

– És akkor még nem említettük az idegeskedést, az ezzel eltöltött időt, és a gyógyulási időszak okozta kellemetlenségeket. Előfordul, hogy egy olcsó helyen elrontják a sminktetoválást, mi lézerezzük, majd elkészítjük szépre, előnyösre, természetesre. Összesen azonban a hibás választás miatt a mi árunk többszörösébe is kerülhet a végeredmény – figyelmeztetett a sminktetováló szakértő.

Mivel a sminktetoválás már több mint 20-30 éves múltra tekint vissza, megjelent a retró stílus is. Ezek nagy része satíros szemöldök, amely mostanra kikékült, kivörösödött, színt vesztette, nem megfelelő formájú és a hatása sem természetes. Az ajkat nem satírozták, hanem kontúrozták, tehát körberajzolt.

Ha elrontott satírt látunk, akkor tipikus hiba, hogy rés van a kontúr és a satír között, vagy a nem megfelelő, vagy egyáltalán nem megtervezett, és előrajzolt munkák esetében az aszimmetria is nagyon látványos szokott lenni.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

Receptek

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 145

HÍREK

1 / 1 147

Divat és szépség

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!