>
Facebook hozzászólás

ÁLLÁSKERESŐKNEK

Ehhez legyen képed!

Segít megszerezni a vágyott állást a vonzó külső! Ha attraktívnak érezzük magunkat, nagyobb hatással vagyunk a munkatársainkra, és eredményesebben alakítjuk kapcsolatainkat. Az egyik legismertebb szépségápolási készülékeket gyártó svéd cég felméréséből az is kiderült, hogy az emberek 65%-a szerint a vonzó kinézet és a sikeresség között szoros összefüggés húzódik. És még a kontinens se mindegy!

Számos érdekes eredményt hozott a 100 országot érintő szépség-kutatás: a válaszadók 81%-a egyetértett abban, hogy a vonzó emberek könnyebben tudnak kapcsolatokat kialakítani, 14 %-uk szerint ennek nincs semmilyen hatása, 5% pedig úgy gondolta, hogy a szépség igazából hátrányt jelenthet.

Vonzó fiatal hölgy, Kép: foreo
Kép: foreo

Az első benyomás rendkívül fontos, kiváltképp az állásinterjúkon. A válaszadók 39%-a állította, hogy kinézetük közrejátszott abban, hogy megkapják-e a vágyott állást. Akik ezzel egyetértettek, azok 28%-a szerint vonzó megjelenésük miatt kapták meg a munkát. 4%-uk az ellenkezőjét állította: szerintük azért nem nyerték el az állást, mert túl jól néztek ki. 7% pedig azt tapasztalta, hogy a kevésbé vonzó kinézetük miatt nem nyerték el végül a munkát.

Globális szinten is érezhető a nyomás, amely az állásinterjún való megjelenéssel függ össze. Ezt bizonyítja az is, hogy a megkérdezettek 68%-a sohasem vett részt állásinterjún smink nélkül! Azt viszont érdekes látni, hogy miután megkapták az állást, csupán 35%-uk visel make-up-ot a munkahelyén annak ellenére, hogy 71% magabiztosabbnak érzi magát sminkben az irodában.

Gyakran lövöldözik nálunk a munkahelyi Ámor

Ámor rózsaszín rózsával, Kép: freegreatpicture
Kép: freegreatpicture

Bár a felső vezetés másképp vélekedhet, a dolgozók mintegy 70%-át egyáltalán nem zavarja a kollégái közötti románc – derült ki a DreamJo.bs és az NRC Marketingkutató Zrt. közös felméréséből. 

A kutatás a reakciókat is vizsgálta: megdöbbentő módon a válaszolók 53%-a szerint a kollégák pozitívabban viszonyulnak hozzájuk a munkahelyen, amikor sminket viselnek, 34%-uk pedig arról számolt be, hogy érzett már hátrányos megkülönböztetést akkor, amikor a bőre állapota nem volt tökéletes.

A felmérés régiók szintjén is vizsgálta a szépség és sikeresség közötti összefüggést. Az ázsiai országok válaszadóinak elsöprő többsége (77%) állította, hogy a vonzó kinézettel sikeresebbek lehetünk. A kelet-ázsiai megkérdezettek majdnem fele (45%) szerint szép kinézetük miatt kaptak egy-egy munkát. Ezt a véleményt a délkelet-ázsiaiak 40%-a, a közel-keleti válaszadók 32%-a, az afrikai résztvevők 31%-a osztotta. A legalacsonyabb százalékban a közép-európaiak értettek ezzel egyet, csupán minden 5. válaszadó.

A smink hatását is kutatta a felmérés kontinensek szerint, itt is kiemelkedik Ázsia; 66% vallja, hogy van összefüggés a make-up viselés és a feléjük irányuló pozitív hozzáállás között. Az állítással az afrikaiak 56%-a, a latin-amerikai válaszadók 54%-a ért egyet. Afrika volt az egyetlen régió, ahol többen szavaztak a smink nélküli állásinterjúra (59%), mint a make-up viselésére.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

Receptek

OTTHON

Lassuló piac, gyorsuló alku

Ahogy lassan, de biztosan csökken az áremelkedés, úgy egyre erősebb az alkudozás. Ez annak is köszönhető, hogy…

Felnyomja az árakat a fővárosi dugódíj

Több évtizedes múltra tekinthet vissza a fővárosi forgalomcsillapítás és az ingázók tömegközlekedésre terelésének…
1 / 351

CSALÁD

Sümi, a kisfiú, aki múzsa lett

Kisgyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond… De valóban így van? Nem igazán. Minden bölcsis és ovis életében gyorsan eljönnek azok a pillanatok, amikor muszáj saját magának…
1 / 140

Divat és szépség

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!