Facebook hozzászólás

Előreléptek a hercegnők, nyomukban a tűzoltók

Átlagosan 7340 forintot költenek el jelmezekre és kiegészítőkre a magyar családok a farsangkor az ismert hazai játékbolthálózat adatai szerint. Felmérésük azt bizonyítja, hogy idén az általános maskarák győzedelmeskedtek a konkrét mesefigurákkal szemben: vezet a hercegnő, a tűzoltó és a  katica jelmez.

A szülők mindössze egynegyede készíti el saját kezűleg gyermeke farsangi jelmezét, több mint fele azonban inkább készen vásárolja meg a maskarát – derült ki a játékbolthálózat friss kutatásából.

Bohóc jelmez, Kép: regiojatek.hu
Bohóc jelmez, Kép: regiojatek.hu

− Egy-egy kosztümre jellemzően 2-4 ezer (47%) vagy 4-6 ezer forintot (27%) költenek a válaszadók. A ruházatot kiegészítőkkel lehet igazán teljessé tenni, melyeket leginkább készen vásárolnak meg a szülők: idén a bohócorr, a varázspálca és a sötétben világító vámpírfog a legkeresettebbek. A farsangi beszerző körút tavalyhoz hasonlóan ebben az évben is inkább személyesen az áruházakban (60%) történik, tízből négy család választja az online vásárlást. Az álarcosbálra készülve egy átlagos kosárba idén 7340 forint értékben kerülnek ruhák és kiegészítők – fejtette ki Gyaraki Dávid, a cég marketingvezetője.

Tőzoltójelmezek, Kép: regiojatek.hu
Kép: regiojatek.hu

Hercegnő, tűzoltó és katica az idei dobogón

A gyermekek jelmezválasztását nagyban befolyásolják az aktuálisan népszerű mesék karakterei, azonban konkrét figurát kicsit kevesebben (47%) öltenek magukra, mint egy általános, például a szereplő foglalkozását vagy rangját kifejező maskarát (53%).

Hercegnő, Kép: regiojatek.hu
Hercegnő, Kép: regiojatek.hu

− Így történhet, hogy a felmérésünk alapján a legtöbben hercegnők lesznek, míg az Elza jelmez csak a hatodik helyen végzett.

Ugrott a királylány, de nem nagyon
Inkább vásárolnak, mint varrnak a szülők. Állatos jelmezt vesznek fel idén farsangkor a gyerekek legszívesebben. A második helyen a hercegnős, tündéres ruhák állnak. Ezután jönnek a foglalkozásokat megjelenítő öltözetek, majd a szuperhősök. Egy friss felmérés szerint a szülők legfeljebb 2-3 órát szánnak a jelmezekre, és ebbe a kölcsönzés vagy a készítés is beleszámít.

A dobogóra egyébként még a tűzoltók és katicák fértek fel, játékkereskedésünkben pedig a fiúk döntő többségben a rendőr szettet, a Darth Vader maszkot és szintén a tűzoltó maskarákat, míg a lányok a sellő, a Csipkerózsika és a tündér jelmezeket keresik – tette hozzá a szakértő. A válaszadók szerint a mesék közül idén a Pókember, a Jégvarázs és a Mancs őrjárat karakterek a legdivatosabbak.

A szülők is aktív részesei a farsangnak

A kutatás kitért arra is, hogy a szülők hogyan élik meg a farsangi időszakot: a többség (73%) szívesen vesz részt a programokon, mindössze a megkérdezettek 15 százaléka nyilatkozta azt, hogy kényszerből megy el az álarcosbálra, további 12 százalék pedig távol marad a mulatságtól. Az esetek háromnegyedében a szülőktől aktív közreműködést vár el az óvoda, az iskola farsangkor: leggyakrabban süteményt és szendvicset kell vinni, de sok helyen vonják be a díszítésbe és magába a fellépésbe, programba is a felnőtteket.

Katica jelmez, Kép: regiojatek.hu
Katica jelmez, Kép: regiojatek.hu

TOP 10 jelmez 2019-ben a fiúknál:

 1. Rendőr
 2. Darth Vader (maszk)
 3. Tűzoltó
 4. Kalóz
 5. Huszár
 6. Pilóta
 7. Sellő
 8. Csipkerózsika
 9. Batman
 10. Tündér

TOP 5 jelmez-kiegészítő 2019-ben:

 1. Bohócorr
 2. Varázspálca
 3. Sötétben világító vámpírfog
 4. Tündérszárny
 5. Ördögfarok

TOP 10 jelmez 2019-ben a lányoknál:

 1. Hercegnő
 2. Tűzoltó
 3. Katica
 4. Cica
 5. Pókember
 6. Elza
 7. Maci
 8. Méhecske
 9. Kalóz
 10. Csontváz
  Pörgős év előtt áll Farkasházi Réka, videóval mutatjuk
  Télbúcsúztató koncertet ad Réka és a Tintanyúl március 2-án a Hatszín Teátrum színpadán. Érdemes jelmezben érkezni, mert remek nyeremények is várják a résztvevőket. A jegyek olyan gyorsan fogynak, hogy minden bizonnyal szükség lesz egy délutáni előadás beiktatására is.

 

 

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Pornó vagy szakértő?

Mindenki tanítja, senki sem csinálja - általában ebben a helyzetben találjuk magunkat, ha egy téma kapcsán tanácsra van szükségünk. Ha azonban a szexről van szó, megváltozik a felállás: mindenki…
1 / 211

Receptek

CSALÁD

Felelőtlen szülő lennék? Most kiderül!

Aggódik gyermekei online-biztonsága miatt a szülők 84%-a világszerte, mégis a csemeték egész gyermekkora alatt átlagban mindössze 46 percet fordítanak arra, hogy az online…
1 / 140

Divat és szépség

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!