Facebook hozzászólás

Ezekért a női frizurákért őrülnek meg a férfiak!

A vörös dögös, a szőke szexi, a konty komoly, a rövid fiatalít – mondják sokan. De hogyan befolyásolja a megítélést egy frizura valójában? Erre kereste a választ a Lafferton Fodrászat 1700 fős online felmérése, melyet július 22. Magdolna, a fodrászok védőszentjének napja alkalmából készített.

A felmérés során a válaszadók egy hölgy fotójáról mondhatták el véleményüket. A modell 16 különböző frizurával volt látható – négyféle hajszínnel és négyféle fazonnal – melyekből egy válaszadó csak egy képet láthatott. Meglepő, néhol ellentmondásos eredmények születtek.

A rövid szimpátiát kelthet, sikerességet sugallhat

A nők 70 százaléka rövid, barna frizurával találta szimpatikusabbnak a modellt, míg a férfiak inkább a szőke rövid mellett tették le a voksot. Abban viszont mindenki egyetértett, hogy a lófarok a legkevésbé rokonszenves, mivel a válaszadók csupán 48 százaléka találta szimpatikusnak a modellt ilyen típusú frizurával.

Barna-rovid
A nőknek röviden és barnán a legszimpatikusabb.
szőke rövid
A férfiaknak röviden és szőkén tetszik.

 

„A rövid haj magabiztosságot kölcsönöz a viselőjének. Jobban engedi láttatni az arcformát, a nyakat és a vállat, illetve ezek arányait. Egy rövid frizura leginkább ovális és szív alakú arcforma esetén előnyös választás.” – mondta Lafferton Annamária, az elrontott frizurák helyrehozásának szakértője.

vörös rövid
A nők szerint a vörös jelenti a sikerességet…
fekete rövid
A férfiak a feketét tartják a siker színének

A rövid frizura nem csak szimpátiát kelt, hanem sikerességet is sugároz. A nők 75 százaléka rövid vörös frizurával vélte karrierjében sikeresebbnek a modellt más frizurákhoz képest, a férfiak viszont inkább a rövid fekete hajra szavaztak. A magánéletben azonban ellentmondásos eredmény született: a nők barna hosszú fazonnal gondolták magánéletében sikeresebbnek a modellt (71%), míg a férfiak inkább szőke rövid frizurával.

 

 

Lafferton Annamária szerint ennek oka az, hogy „a vörös hajhoz gyakran párosítjuk a határozottságot és az elszántságot, melyek a karrier szempontjából elengedhetetlen személyiségjegyek. A fekete haj viszont inkább a titokzatosságot sugározza, és ez által a megközelíthetetlenség miatt gondolhatják a férfiak ezt a típust karrier szempontjából sikeresebbnek. A magánélet szempontjából a hosszú barna haj a természetességet és ezzel együtt a harmóniát sugallja a nők számára, a férfiak pedig a magánéleti sikert a nőkkel ellentétben valószínűleg inkább a vagányabb, pajkosabb megjelenésben vélik fölfedezni.

A fekete tényleg öregít!

barna hosszú
Ilyen a magánéletében sikeres nő frizurája a nők szerint
szőke rövid
A férfiak szerint pedig ilyen…

A felmérés férfi résztvevői barna lófarokkal tartották a legfiatalabbnak a modellt, míg fekete félhosszú frizurával legidősebbnek. A vélt különbség több mint 7 év! Egyébként fekete színnel minden frizura esetén idősebbnek gondolták a modellt. A nők ugyanakkor kiengedett hosszú hajjal találták átlagosan 2 évvel idősebbnek a modellt a többi frizurához képest.

 

 

Létezik egyáltalán a legelőnyösebb frizura?

„Meg lehet mondani, hogy kinek milyen színek és fizurák állnak jól, mi előnyös és mi nem, de sajnos – vagy talán inkább szerencsére – nincs általános szabály. Mindenkihez más illik igazán. Meg kell találnunk az adottságainkhoz, egyéniségünkhöz és stílusunkhoz leginkább illő színt és fazont, amivel jól érezzük magunkat.” – mondta Lafferton Annamária.

barna lófarok
A barna lófarok éveket fiatalított…
fekete félhosszú
A fekete nem mindenkinek áll jól…

Ezt támasztja alá az is, hogy a modell – aki egyébként a fodrászat egyik visszatérő vendége – jelenleg viselt frizurája barna félhosszú, amivel a valós koránál három évvel fiatalabbnak gondolták.

A megfelelő hajszín és hajhossz kiválasztása nagyon lényeges, de a legnagyobb problémát egy frizura esetében az jelenti, ha az egyáltalán nem illik viselőjéhez. Minden esetben mást kell rejteni, vagy előtérbe hozni ahhoz, hogy a legideálisabb oldalát mutassuk egy nő külsejének, de mindenki számára létezik olyan frizura, ami a színek és a vágás összjátékával fiatalos és vonzó külsőt kölcsönöz. A stílus kialakításánál érdemes kikérni fodrászunk véleményét, mert segítségével kiválaszthatjuk az adottságainkhoz és személyiségünkhöz legjobban illő frizurát.

A nyári hajápolás három fő szabálya
Az UV-sugárzás fakítja, a forró levegő szárítja, és a gyakori hajmosás is roncsolja a hajat. Sőt, a káros hatások összeadódnak… Hogyan ápoljuk a frizuránkat nyáron?

 

Facebook hozzászólás

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Szomorú, de meg kell tanulnod a szót: sundowning

A sundowning az Alzheimer-kórral és a demencia egyéb típusaival társuló tünet lehet. Ilyenkor a beteg…

Lassú hajóhintába ül a vérnyomás

Erős lehűlést hozott a hét eleji hidegfront, az átlag alá csökkent a hőmérséklet. Reggelente előfordulnak már…
1 / 1 496

PÁRKAPCSOLAT

Vágy és élvezet „azon túl” is

Öregedés és menopauza. A masszív változás ideje, ami hatalmas kihatással van a szexuális életre és az életminőségre. De, a változó tested egyben nagyszerű lehetőséget is kínál a szexuális megújuláshoz…
1 / 211

HÍREK

1 / 1 147

Divat és szépség

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!