Facebook hozzászólás

Hámlasztani tavasszal is lehet

A mélyhámlasztás – különösen a gyógynövényes változat – tavasszal is megújíthatja a fáradt vagy problémás bőrt, mindössze a fényvédelmi szabályokat kell betartani. Peterman Krisztina, a Dermatica kozmetikus mestere a speciális eljárás hatékonyságának titkairól beszélt.

Miért éppen gyógynövény?

A mélyhámlasztás kémiai vagy szintetikus hámlasztó hatóanyagai kétségtelenül hatékonyak, bár a koncentrációtól és a kezelés mélységétől függően néhány esetben fennállhat a pörkösödés kockázata. Éppen a kíméletesebb és természetesebb lehetőség miatt fejlesztették ki bőrgyógyászok, kozmetológusok a gyógynövényes mélyhámlasztást, amely természetes úton avatkozik be a bőr és a kötőszövet struktúrájába. Az intenzíven bemasszírozott gyógynövények hatására az anyagcsere-, és regeneráló folyamatok felgyorsulnak, aktivizálódnak. A vérkeringés javul, és ezáltal az oxigén-, valamint tápanyag ellátás is megsokszorozódik.

Arcápolás grafika, Kép: pixabay
Kép: pixabay

A 28 napos természetes bőrmegújulási ciklus így sokkal hamarabb, mindössze 3-5 nap alatt megy végbe. Már egy kezelés is látványos eredményt hoz, de a legszebb eredmény kúraszerűen végzett mélyhámlasztással érhető el. Peterman Krisztina, a problémás bőr szakértőjének számító Dermatica kozmetikus mestere ugyanakkor arra hívja fel a figyelmet, hogy az ilyen kezelés nagyfokú szakértelmet igényel.

– A gyógynövényes mélyhámlasztás egy korpázó és lemezes hámlást előidéző beavatkozás, amely csakis a bőr állapotának gondos felmérése után végezhető el – hangsúlyozza a kozmetikus mester. – Nem végezhető el például a kezelés a fertőző eredetű bőrbetegségek, az összetevőkre való allergia, az anyajegyek területén, illetve nagyon érzékeny bőr esetén. –

Nem csak a bőrfiatalítás lehet a cél!

Bár a mélyhámlasztásról sokaknak elsősorban a bőr fiatalítására jut eszébe, számos más célra is hatékonyan bevethető. Ezek többek közt:
– a pattanásos, aknés hegek, májfoltok, szeplők eltüntetése,
– a tág pórusú, seborrhoeás (zsíros bőr) korrekciója,
– a fakó, sápadt, rossz keringésű bőr élénkítése,
– a lassan regenerálódó bőr gyors frissítése,
– a napkárosodott bőr, a hiperpigmentáció egyes eseteinek kezelése,
– a stria (terhességi csíkok) halványítása,
– az ernyedt, feszességét vesztett kar, has és comb bőrének feszesítése.

Ugyanakkor természetesen a kíméletes gyógynövényes eljárás valóságos anti-aging bomba is, a korai ráncképződésre hajlamos, élettelen, idősödő bőr ellen bevethető „fegyver”.
Akár tavasszal is szépülhet a bőr!

A gyógynövényes mélyhámlasztás két kezelésből áll. Az elsőnél alkalmazott hatóanyagok és a kíméletes, apró formátumban lévő gyógynövénykeverék bőrbe masszírozásának hatására a régi bőrréteg néhány nap alatt egyenletesen leválik.

Sömör vagy korpa? Honnan tudjam?
Kellemetlen, zavaró, kívülállók könnyen összetéveszthetik a korpával, az érintettek ezért sok mindent kipróbálnak, ami megszüntetné a tüneteket. A fejbőrön jelentkező pikkelysömör kezeléséhez dr. Vincze Ildikó bőrgyógyász-kozmetológus, a Dermatica orvosának tanácsait kértük.

Ebben az időszakban az arctisztításhoz speciális készítményeket kell használni, amelyek befolyásolják a zajló folyamatot, így mással nem helyettesíthetők. A hámlási folyamat egyénenként különböző lehet, de a hámló részecskék erőszakos eltávolítása és a bőr vízzel való érintkezése minden esetben kerülendő. Az utókezelés a hámlasztást követő ötödik nap környékén történik. A kezelést követő 14-28. napon nyeri el a bőr a legszebb állapotát. Ugyanakkor tudni kell, hogy súlyosabb esetekben nem lehet egy kezeléstől várni a csodát, 2-3-5 kezelés is szükséges lehet. A kezelések között 15-20-25 nap kell, hogy elteljen, az egyéni reakcióktól függően.

– A mélyhámlasztásra mindenképpen olyan időszakban érdemes sort keríteni, amikor tudjuk, hogy a következő 2-3 hétben nem tervezünk a szabadban, direkt napsütésben tartózkodni. Egy vizsgaidőszak vagy a munkás hétköznapok is alkalmasak a folyamatra, sokkal inkább, mint például a téli síelés időszaka – ismerteti Peterman Krisztina, a Dermatica kozmetikus mestere. – A lényeg a napfény, az UV-sugárzás kerülése, amelynek betartásával akár már nyárra a legjobb formánkat hozhatjuk.

(Forrás: Dermatica)

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Erős hidegfront érkezik – fokozódnak a szívpanaszok!

Erős hidegfront érkezik észak felől: a nyár véget ér, és gyenge fagy is kialakulhat. A markáns változások fokozott…

Szédület, mik vannak!

Szédülni lehet az éhségtől, a szerelemtől és a körhintától, de ha tartósan fennáll a stabilitásérzet megváltozása,…
1 / 1 496

CSALÁD

Nem minden családban jött ki a matek

Jellemzően ötvenezer forint feletti összeget fordítanak a magyar családok taneszközökre szeptemberben, majd évente további átlag húszezer forintot sportfoglalkozásokra és…
1 / 139

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 145

Divat és szépség

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!