Facebook hozzászólás

Hogyan kezeljük tavasszal a pigmentfoltokat?

A pigmentfoltokkal sokan küzdenek, főleg a tavaszi, nyári időszakban, ami egyáltalán nem a véletlen műve. A foltok kialakulásának, erősödésének egyik legjelentősebb oka ugyanis a napsugárzás. Bőrhiba vagy szépségjegy?

Bőrhiba, vagy szépségjegy?
Minden csak felfogás kérdése, és a hibáknak titulált, egyedei jegyekkel történő megbarátkozás az első lépés a boldogság felé. Egyesek a világért sem cserélnék el kislányosan bájos, különleges látványt nyújtó szeplőiket, míg mások vastag alapozóréteg alá rejtik az aprócska pöttyöket. Természetesen pigmentfolt és pigmentfolt között is van különbség, dacára annak, hogy általában túldramatizáljuk a helyzetet. Mindenesetre, ha nagyon zavarnak a kisebb-nagyobb elváltozások, akkor ideje utánajárnod, mi minden okozhatja a problémát, illetve mit tehetsz a foltok megjelenése ellen, már kora tavasszal.

Kép: Pixabay

Mitől alakul ki?
A pigmentfoltok csaknem 100%-a a nőknél jelenik meg, emiatt érdemes a hölgyek repertoárjában keresni a kiváltó okokat. Elsődlegesen hormonális változások okozhatják a foltok megjelenését, akár olyan egyszerű formában, mint amilyen a várandósság, a változókor, vagy éppen a fogamzásgátló szedése. Nőgyógyászati problémára is visszavezethető a megjelenésük, ezért ha hirtelen, vagy nagy mennyiségben, látszólag minden ok nélkül tűnnek fel a foltok, akkor a kezelés előtt feltétlenül érdemes konzultálni egy szakemberrel.
„Az egészen halvány pigmentfoltok gyakorlatilag észrevehetetlenek, emiatt nem is fordítunk rájuk fokozott figyelmet, egészen addig, amíg erősödni nem kezdenek” – árulta el Kürti Éva, a Fytofontana Stem Cells szépségszakértője, aki azt is hozzátette, hogy a látvány jellemző módon az UV-sugárzás hatására fokozódik, tehát jellemző módon tavasszal, nyáron erősödnek az odáig halvány foltocskák.

Hogyan előzd meg?
A megelőzés a kulcsa mindennek, ugyanis a megjelent pigmentfoltokat csak halványítani lehet. „Eleinte a bőr kifakulásával eltűnhetnek ezek a foltok, de egy idő után egyre erősebbé válnak, hiszen már egy kis színkülönbségről újra indulhat a folyamat”- meséli Kürti Éva, aki azt is elárulja, mit tehetünk ellene.
„A pigment halványító termékek általában enzimgátlás útján fogják vissza a festékanyag termelődésének folyamatát. Ennek köszönhetően alakult ki az az általános nézet, hogy nyáron egyénre szabott, de erőteljes fényvédelemmel védjük a bőrt az UV sugárzással szemben, ősztől tavaszig pedig halványítsuk a pigmentfoltokat! A Fytofontana Stem Cells őssejtes termékcsalád pigment halványító emulziója 25-ös fényvédő faktorral védi a bőrt a napsugárzás pigmentfokozó hatása ellen, ezért nappali alkalmazása javasolt és a nyári hétköznapokon is használható.”

4 bőrmegújító tipp – itt a tavasz, jön a nyár!
A te bőrödet is kikészítette a téli időszak ? Nem vagy egyedül: a kevesebb napfény, a fagy, a szél és a vitaminhiányos táplálkozás sokunk arcán nyomot hagyott. Nincs mentség, valamit tenni kell, hogy felkészüljünk a nyárra!

Mi lehet a megoldás?
Az első és legfontosabb szabály a fényvédelem. Míg nyugaton a többség barnulni szeretne, addig sok keleti országban a nők megpróbálnak minél fehérebb bőrre szert tenni – ebből is látszik, hogy minden csak felfogás, ideál kérdése. Ha elfogadod a bőrszínedet, akkor megőrizheted az egészségét, ami a fiatalság, a szépség és az önbizalom szempontjából is rendkívül lényeges. Ennek nyomán ügyelj a fokozott fényvédelemre, tartsd be a már jó ismert szabályokat.
„A korszerű pigment halványító összetevők hatását tovább fokozza a bőrmegújító őssejtes komplex. Célja a bőr fiatalosabb működése, melyhez hozzátartozik az egészségesebb pigmentációs folyamat is. A szérum és a 25-ös fényvédelemmel rendelkező emulzió együtt is használható, éjszakai és nappali bőrápolásra. Hatásukat megalapozza a gyógynövény kivonatokat tartalmazó, kétfázisú arclemosó, mely szintét tartalmaz depigmentációs összetevőt.”

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Szomorú, de meg kell tanulnod a szót: sundowning

A sundowning az Alzheimer-kórral és a demencia egyéb típusaival társuló tünet lehet. Ilyenkor a beteg…

Lassú hajóhintába ül a vérnyomás

Erős lehűlést hozott a hét eleji hidegfront, az átlag alá csökkent a hőmérséklet. Reggelente előfordulnak már…
1 / 1 496

PÁRKAPCSOLAT

Vágy és élvezet „azon túl” is

Öregedés és menopauza. A masszív változás ideje, ami hatalmas kihatással van a szexuális életre és az életminőségre. De, a változó tested egyben nagyszerű lehetőséget is kínál a szexuális megújuláshoz…
1 / 211

OTTHON

Hová szedjük a sátorfánkat?

Budapest környékén számos apró, vagy nem is olyan apró település várja a fővároshoz kötődőket, akik valamilyen…

Készülj az őszre, kedvesem!

Rövidesen tényleg beköszöntenek a komolyabb hidegek, egyes előrejelzések szerint már a héten fagyok is jöhetnek…
1 / 347

Divat és szépség

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!