Facebook hozzászólás

Hogyan tüntethetők el a hajszálerek?

Az egész nyarat elronthatja néhány zavaró ér, egy elszíneződött, csúnyának ítélt tesztrész. Szerencsére a hajszálerek eltüntetése számos, kíméletes módszerrel lehetséges, amelyekről dr. Sepa György, az Oxygen Medical sebész, érsebész főorvosa beszélt.  

Látványos elszíneződések rontják az önértékelést

Ma még pontosan nem ismert a hajszálerek megjelenésének kiváltó oka, de az erekben megnövekedett nyomás döntő tényező. Épp ezért a hajszálerek gyakran jelennek meg a visszerességet kísérő jelenségként, de akár önmagukban is – jórészt nőknél. Jellemzően a lábon figyelhetőek meg a kanyargó kékes-lilás erek, de előfordulhatnak a karon, az arcon, sőt, a mellkason is. Elhanyagolt esetekben a kis erek fala megrepedhet, ami látványos vérzést okozhat. Ezek a lilás elszíneződések olyan komoly gátlást okozhatnak, hogy az érintettek még a kánikulában sem merik fedetlenül hagyni a csúnyának gondolt testrészeiket.
Ez a főként esztétikai probléma ráadásul folyamatos karbantartást igényel, tekintve, hogy nagy az esély a kiújulásra.

Mindenki szeretne szép lábakat  Kép: Pixabay
Mindenki szeretne szép lábakat Kép: Pixabay

Mit tehetünk a megelőzésért?

Tagadhatatlan, hogy a hajszálerek kialakulására való hajlam öröklődik, de az életmódunkkal is ronthatunk a helyzeten. Mit érdemes kerülni?

– a direkt, rendszeres napozást,
– különösen alacsony és magas hőmérsékletet, például a szaunázást
– az erős szélben való tartózkodást,
– bizonyos, szájon át szedhető fogamzásgátlókat,
– az erre hajlamosoknak a túlzott kávé-, tea-, alkoholfogyasztást.

Megoldható a hajszálerek eltüntetése 

A visszerek és hajszálerek eltüntetése korábban jórészt lézeres műtétekkel történt, de elmúlt néhány évben egyre elterjedtebbé vált a rádiófrekvenciás készülékkel történő kezelés is. Ez utóbbi különösen kíméletes, mert viszonylag alacsony hőmérsékleten éri el a kellő hatást és így enyhébb hatást gyakorol a környező szövetekre.

Vigyázat! A melegben a visszerek is veszélyben vannak!
Itt a nyár, a kánikula, s a meleggel együtt rosszabbodnak a visszérproblémák is. Amellett ugyanis, hogy esztétikailag is zavaróak, bizony súlyos szövődményekhez is vezethet, ha nem kezeljük megfelelően a kitágult ereket. Mit tehetünk a megelőzésért? Szakemberünk tanácsai segítenek!

Valójában mikrohullámmal kezelünk, amely magas frekvenciájú energia segítségével hőhatást fejt ki az erekre – mondja dr. Sepa György, az Oxygen Medical sebész, érsebész főorvosa. – Az igen vékony, szigetelt tű nagyfrekvenciájú rezgés által kiváltott hőhatása elpusztítja a kapilláris erek falát és azok tartalmát is. A kezelt érfal összezáródik, a benne lévő vér hirtelen megalvad. A hajszálerek eltüntetése ilyen módon szinte fájdalommentes és bármely testrészen elvégezhető, beleértve az arcot, a térd és boka környékét, amelyet más módszerrel nehéz kezelni. A kezelést követően nincs szükség kompressziós harisnya alkalmazására, azonban mivel minden eset más, csakis a személyes konzultáció döntheti el, kinél milyen eljárással oldható meg a hajszálerek eltüntetése.

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

OTTHON

Felhúzza a vidéki ingatlanárakat a CSOK

Egyre nagyobb hatással vannak az ingatlanpiacra az állami támogatások, emelik az árakat, növelik a keresletet. Ez…

Földön járó kertápoló

Aktív kikapcsolódással is teljes lehet ez a négynapos ünnep. Nem mindenki szeret i csak strandolással tölteni…
1 / 347

CSALÁD

10+1 tipp a pénztárca- és környezetbarát autózáshoz – nemcsak szőkéknek

Nemrég egy német nő rossz üzemanyagot töltött a férje kocsijába. Amikor rájött, megpróbálta kiszivattyúzni a benzinkút nagy teljesítményű porszívójával. Egy darabig ment, de a…
1 / 139

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 144

Divat és szépség

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!