Facebook hozzászólás

NÉZZ TÜKÖRBE!

Honnan tudjam, hogy milyen vagyok?

Bőrünk megfelelő ápolásának legfontosabb alapelve, hogy tudjuk, melyik kategóriába tartozunk. Ha tisztában vagyunk a bőrtípusunkkal, akkor könnyen megtalálhatjuk a legalkalmasabb kozmetikumokat és arctisztítókat is. Most a szakember segít.

Sokszor találkozunk sikertelen bőrápolással, amelynek a legfőbb oka, hogy nem a számunkra megfelelő készítményeket használjuk. Erre pedig már az alapoknál, arcunk tisztításánál is érdemes odafigyelni. A világ egyik legismertebb amerikai cégének szépségápolási szakértője, Károlyfi Edit most megmutatja, hogyan is tudjuk pontosan meghatározni, hogy melyik bőrtípusba tartozunk, és hogyan tisztítsuk arcbőrünket ennek megfelelően, valamint mely termékeket részesítsük előnyben.

Arctisztítás, Kép: avon
Kép: avon

A bőrtípus meghatározása egyszerű folyamat, otthon is könnyedén bármikor elvégezhetjük. Persze, ettől függetlenül érdemes időként egy kozmetikushoz vagy bőrgyógyászhoz ellátogatni, hiszen ők más problémára is felhívhatják a figyelmünket, amelyet esetleg mi nem látunk.

Gyors igenek és nemek

 

Sárgarépalé, Kép: NaturMed-Hotel-Carbona
Kép: NaturMed-Hotel-Carbona

Nem a tükröt kell leszerelni a falról, hanem saját magadba kell nézned! Mit gondolsz, hogy fogsz kinézni a hamarosan beköszöntő strandszezonra? Na látod, lépni kell, és ebben a szakértő segít!

Először a bőrtípusunk meghatározásához nézzük meg alaposan az arcunkat, akár nagyítós tükörben. Figyeljük meg, hogy esetleg van-e rajta száraz vagy hámló terület, illetve hogy hol húzódnak a ráncaink, és mennyire mélyen vannak azok. Második lépésként, mossuk meg az arcunkat tiszta, langyos vízzel egy egyszerű arctisztítóval vegyítve, majd dörzsölés nélkül, egy törölközővel itassuk fel róla a vizet. Ezután várjunk fél órát, majd tegyünk egy papír zsebkendőt a homlokunkra, állunkra, orrunkra és a két orcánkra. Várjunk néhány másodpercet, majd vegyük le. Amennyiben sehol nem ütötte át a zsír a papírt, akkor normál bőrünk van, ha az orrunkon, a homlokunkon és az állunkon lett foltos a papír, akkor vegyes, viszont ha mindenütt átzsírosodott a papír, akkor a zsíros bőrtípushoz tartozunk.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

CSALÁD

10+1 tipp a pénztárca- és környezetbarát autózáshoz – nemcsak szőkéknek

Nemrég egy német nő rossz üzemanyagot töltött a férje kocsijába. Amikor rájött, megpróbálta kiszivattyúzni a benzinkút nagy teljesítményű porszívójával. Egy darabig ment, de a…
1 / 139

HÍREK

1 / 1 140

Divat és szépség

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!