>
Facebook hozzászólás

Idén ettől megyünk falnak!

Fagylaltszínekkel, a szalmarózsa stílusos eleganciájával, a különböző árnyalatok játékos eklektikájával és a kreatív önkifejezés lehetőségével köszöntjük a nyári hangulatot!

Ribizli, haraszt zöld hortenzia, Kép: polifarbe.hu
Ribizli, haraszt zöld hortenzia, Kép: polifarbe.hu

Falfestés színnel, lélekkel

Az egyik legismertebb hazai tulajdonú festékgyár tapasztalatai szerint az otthonszépítésre való igény, és az egyéniség kifejezése a fiatalok körében is egyre népszerűbb, miközben a lakberendezés és a DIY elképzelések saját kezű elkészítése iránt növekszik a vállalkozói kedv minden korcsoportban. A vásárlói igények egyúttal egyértelműen azt is mutatják, hogy a kreatív ötletek otthoni kivitelezésének lendülete nem hagy alább, és előreláthatólag a következő néhány évben is töretlen tendencia marad.

Nézzük meg, milyen trendek várhatóak otthonunk falain a következő pár évben:

Szalmarózsa, Kép: polifarbe.hu
Szalmarózsa, Kép: polifarbe.hu

2018-ban nemcsak a divatban, de a lakberendezésben is hódítanak a fagylaltszínek, azaz azok az árnyalatok, amelyek a fagylaltos pult gazdag színpalettáját adják vissza – néha természetes, néha pedig kimondottan mesterséges tónusokat kölcsönözve felületeinknek. A friss és az üde színtrend azoknak is kedvez, akik nehezen teszik le a voksukat egy-egy szín mellett: ahogy a fagyisnál sem kell egyetlen ízből választani, a lakást, de még egy szobát sem muszáj egyetlen árnyalattal kifesteni, ugyanis ezek a színek jól megférnek egymás mellett. Ilyen árnyalat például a platinum árvalányhaj, a csillagfürt, a körömvirág, mályvarózsa, brazil menta, kék szellőrózsa. Hódít még a ribizli, a borókabogyó és a haraszt is.

Nád, liliom, dália, Kép: polifarba.hu
Nád, liliom, dália, Kép: polifarba.hu

Az idei év egyik legmeghatározóbb színe a lazac-barack-rózsaszín árnyalatokat egyesítő szalmarózsa, amely stílusos eleganciát képvisel.

Tombolnak a sivatag színei
Mi lehet jobb időtöltés annál, mint amikor a szeretteinkkel együtt vagyunk? Színesítsd az ételt az éledő természet mintájára! Díszítsd a lakásod a sivatag színeivel!

Ennek a trendszínnek különösen jól állnak a visszafogottabb és kekis zöldek – például a búzafű –, a nemzetközi bútordesignban is előszeretettel társítják ezt a két színvilágot. A szalmarózsával festett fal különösen jól mutat réz és arany kiegészítőkkel.

Mindezek mellett szintén megfigyelhető irányzat a különböző színek játékos eklektikája. Többek között a melegebb hatású terakotta-pirosak, a meggybordó, a kurkumasárgák, mint a dália, a hússzínek, mint a habszegfű, a berkenye, a narancsos árnyalatok, mint a barackvirág és a hűvösebb színek, mint a borostyán, a kövirózsa alkotta inspiratív színkompozíciók is teret hódítanak.

Haraszt, fehér, Kép: polifarba.hu
Haraszt, fehér, Kép: polifarba.hu

Színnel, lélekkel – előtérbe kerül a színeket a falra felfestő egyéniségének kreatív megnyilvánulása. A divathoz hasonlóan a lakberendezés is egyfajta önkifejezés a “lakásban élés” új viselkedésformája, egyfajta játékos dialógus az ember és bútorok, tárgyak, terek, felületek, formák és persze a színek között. Merjünk játszani a színekkel, kísérletezzünk, ha egyéniségünk és a lakás adottsága megengedi.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

OTTHON

Nyissunk ablakot a városi legendákra

Amikor lakásfelújításon vagy épp építkezésen gondolkozunk, az ablakok sokszor nagyon kis hangsúlyt kapnak a…

Most se gyulladj be!

Meggyújtottuk az első gyertyát az adventi koszorún. Ezzel a gesztussal megkezdődött az ünnepi készülődés. Rajtunk…
1 / 350

CSALÁD

Az állatoknak is van lelkük!

- Az állatoknak is van lelkük, szellemük – vallja Dr. Németh József állatorvos. A Patadoki néven is ismert homeopata orvos a megelőzésben hisz, ennek ellenére sok olyan állat…
1 / 140

HÍREK

1 / 1 161

Divat és szépség

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!