>
Facebook hozzászólás

Itt a szuper trendi kezelés öregedés ellen

A folyamatosan cserélődő szépségideálokkal együtt változnak a plasztikai trendek is. A mesterkélt jelenlét egyre természetesebbé válik, különösen az olyan eljárások segítségével, mint a saját zsírral történő töltés. Magyarországon még kevesen keresik ezt a beavatkozást, de a nemzetközi trend hatásának első jelei már itthon is érzékelhetők.

Legyen szó ránctalanító, feszesítő, őssejtes vagy bármilyen hatóanyagú és összetételű krémről, egyben mindegyik megegyezik, önmaguktól nem hatolnak be a bőr mélyebb rétegeibe. Ezért alkalmaznak a kozmetikusok derma rollert, vákuum kezelést, hideg lézert, hámlasztást vagy fényterápiát a krémek hatásfokának növelésére. De ezek sem elégségesek. A főleg szemkörnyéken és arcon alkalmazott botox-al páruzamosan – amely behatol a bőr alá, és ideiglenes feszességet ad – egyre nő azon tartós kezelések száma, amelyek a testünk által termelt anyagokat juttatják a bőrbe, ráadásul a test bármely pontján. A színfalak mögötti beszélgetésekkor a gyártóknál és forgalmazóknál dolgozó munkatársak, plasztikai sebészek elismerik, hogy a felületi kezelések, a csodának kikiáltott hyaluronsavas krémek nem hatékonyak, és nem tartósak. Akkor mi a megoldás?

Szép női arc kezelés után, Kép: sajtóanyag
Kép: sajtóanyag

A hyaluronsav sem újdonság a szépségiparban

Nem véletlen, hogy úton útfélen szembetalálkozunk ezzel a bőr-azonos összetevővel: célzottan, a bőrön helyileg alkalmazva, rendkívül hatékonyan köti meg a vizet, elősegítve minden nő álmát, az átmenetileg fiatalabb, hidratáltabb és rugalmasabb bőrt. Bár a „sav” néhányakban viszolygást kelt, a hyaluronsav nem irritál, hiszen bőrünk természetes alkotóeleme, és nem is mérgező. Száraz, vegyes, olajos vagy akár aknés bőrön is alkalmazható, jótékony hatását bármely bőrtípusnál kifejti. Az elképesztő hatást nyújtó összetevőt sok kozmetikai márka dobozba zárta már szempilla spirálok, szérumok, rúzsok, arckrémek és alapozók formájában. Kizárólag helyileg alkalmazva hatása azonban korlátozott, mivel nem jut le a bőr mélyrétegeibe, és nem is tartós, mert sejtszinten nem ér el változást, nem stimulálja a természetes kollagéntermelést.

Sajnos a hölgyek még ezen ismeretek birtokában sincsenek biztonságban. Noha folyamatosan nő a hyaluronsavas feltöltés népszerűsége is, ezzel együtt a feltöltők piacát is elárasztották a kétes eredetű gyártmányok. Magyarországon a feltöltők többsége sokszor sajnos ebbe a kategóriába tartozott szakértők szerint, pedig számos botrány volt már rossz minőségű töltőanyaggal elvégzett kezelésből külföldön és itthon is, de az esetek többségéről nem is lehet tudni. Pedig az anyag minősége mellett, ugyanolyan fontos szempont az eljárás is.

Csak természetesen!
Melyik évszakban érdemes méregteleníteni? Mit igyunk, ha fáj a fejünk, ha magas a vérnyomásunk, vagy ha épp fáradtak vagyunk? Mi használ a szúnyogok és mi a nap ellen? Mire jók a tibeti teák? Igaz, hogy a hagymából szinte bármi elkészíthető? Mit nevezünk Nero nektárjának? Miért kell az arcunkon görgetni a forró tojást? Mi mindenre jó a gyömbér, az alma és a körömvirágkrém? Ha bezárt a gyógyszertár, kérj segítséget a természettől! Megnyílt a Kati Patika! Almásy Katalin természetgyógyász arra vállalkozott, hogy összegyűjtse: az egyes betegségekre mi a természetes gyógymód. Hasznos tanácsokkal lát el, hiszen sok kellemetlen tünet akár gyógyszerek nélkül is megszüntethető. Legyen tavasz, nyár, ősz vagy tél, a természet patikája mindig nyitva áll!

– Az orvosválasztásnál ne csak az eljárás legyen az elsődleges szempont, hanem a felhasznált töltőanyag minősége is. Bátran és részletesen kérdezze ki orvosát az, aki úgy dönt, tű alá fekszik a fiatalodás kedvéért – javasolja László Zsolt plasztikai sebész. Páciensnek és orvosnak is csak biztos hátterű, bevizsgált anyagot szabad választani.

Egyre népszerűbb a Goisis rendszer

Napjainkban egyre elterjedtebb az úgynevezett Goisis Microfat töltés is, azaz a saját zsír átültetése szűrt, tisztított zsírsejtekkel. A saját zsírral való feltöltés teltebbé és kisimultabbá varázsolja az arcot, kézfejet és dekoltázst, mindez allergiás reakcióktól mentesen és műtéti metszések nélkül történik. Az eljárás során érett, fiatal és zsír-őssejteket is átültetnek a kívánt helyre, ahol nem csupán volument pótol a zsír, hanem beindítja a regenerációs és bio-stimulációs folyamatot is. A saját zsírral való feltöltéssel látványosabb eredményt, tartósabb hatást és természetesebb megjelenést kölcsönözhetünk.

– A beavatkozás helyi érzéstelenítésben történik, a zsírszövetet a páciens csípő tájékáról szívják le. Az így nyert zsírsejteket egy zárt rendszerben megtisztítjuk, szűrjük és átültetésre alkalmas formába hozzuk, majd az őssejtekben gazdag töltőanyagot a kezelendő területre juttatjuk, és masszázsal eloszlatjuk – tette hozzá Dr. László Zsolt plasztikai sebész.

Nemzetközi viszonylatban ezeket az eljárásokat elsősorban arc- és mellkorrekcióhoz használják, az eredmény pedig önmagáért beszél, különösen, ha a valódi szépség a cél és nem a plasztik hatás.

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Hogyan válassz diétát? – 5 tipp az orvostól

A legtöbben már tudjuk, hogy az egészséges életmódhoz milyen ételeket és italokat kell kerülnünk. Abban sokkal…

Sorra jönnek a frontok – megterhelő időszak!

Jelenleg hidegfront alakítja időjárásunkat, szerdán szünet, majd csütörtökön újabb front érkezik. Az ilyen mértékű…
1 / 1 508

OTTHON

Felnyomja az árakat a fővárosi dugódíj

Több évtizedes múltra tekinthet vissza a fővárosi forgalomcsillapítás és az ingázók tömegközlekedésre terelésének…

Nyissunk ablakot a városi legendákra

Amikor lakásfelújításon vagy épp építkezésen gondolkozunk, az ablakok sokszor nagyon kis hangsúlyt kapnak a…
1 / 350

CSALÁD

Sümi, a kisfiú, aki múzsa lett

Kisgyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond… De valóban így van? Nem igazán. Minden bölcsis és ovis életében gyorsan eljönnek azok a pillanatok, amikor muszáj saját magának…
1 / 140

Divat és szépség

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!