Facebook hozzászólás

Itt az új fitnesz-őrület: repülés-élmény gumikötéllel

A fárasztó edzések helyett repülés-élményt kínáló új fitnesz-őrület érkezett  Magyarországra.A Bungee fit egy gumikötél segítségével történő mozgásforma, amely az edzők szerint úgy fejleszti izmainkat, hogy észre sem vesszük.

A legújabb fitnesz-őrület Thaiföldről indult hódító útjára, eredetileg táncos fellépésekhez fejlesztették ki, mára a világ számos pontján óriási sikernek örvend, s már Budapesten is elérhető.
A Bungee fit lényege, hogy a többi testedzéssel ellentétben nem monoton, a foglalkozás csoportosan, vidám hangulatban, a “fellegekben” történik. Nagyon élvezetes, így mindenki számára közkedvelt mozgásforma lehet.
Renes Szilva edző és forgalmazó arról beszélt, hogy a Bungee fit egy nagyon intenzív edzésforma, ami ráadásul látványos is a külső szemlélők számára.

Kép: sajtóanyag
Kép: sajtóanyag

„A 60 perces óra, jótékony hatással van a mély izmainkra. Fejleszti a főbb és stabilizáló izmokat is. Nem csak  a törzs mélyizmaira koncentráló edzés, hanem szuper hatékony zsírégető mozgásforma! A gyakorlatok száma végtelen, akár 600 kalóriát is elégethetünk alkalmanként” – magyarázta.
Az ugrások és mozgások végrehajtásában segítséget nyújtó gumikötél egyik végét a plafonra rögzítik, a másik végét pedig a derekat körülölelő övre.
A koreográfiák könnyen elsajátíthatók, semmilyen előképzettséget nem igényelnek, az eszközök pedig teljesen biztonságosak, hiszen 500 kilogrammig terhelhetőek.

Kép: sajtóanyag
Kép: sajtóanyag

„Kifejezetten jó családi program is lehet, ha az anyuka a gyermekével érkezik. Mindketten meg tudják csinálni a gyakorlatokat, ráadásul jól is érzik magukat közben. A gyerekek körében a repülésélmény miatt népszerű a Bungee fit.” – magyarázta Renes Szilva. Az edzéshez csupán egy kényelmes, zip-zár és egyéb kiegészítő mentes ruházatot kell magunkkal vinni.
Renes Szilva azt is elárulta, edzőket is keresnek, akik szeretnék elsajátítani a mozgásforma alapjait, hogy minél több terembe eljuthasson az eszköz és ez által szélesebb körben megismerhessék azt a sportolni vágyók.

Heti 750 perc – csak ennyi kell, hogy életben maradj
A legújabb, 17 országra kiterjedő vizsgálat igazolta az életmód orvoslás rég hangoztatott állítását, miszerint a mozgás akár életet is menthet. Dr. Babai László, a Magyar Életmód Orvostani Társaság elnöke a felmérés eredményeit és a pontos ajánlásokat ismertette.
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Hurrá! Frontmentes hétvége, használjuk ki!

A hét utolsó napjain még kellemes, tavaszi időben lesz részünk, azonban a jövő hét elején változás kezdődik!

Miért nem érti a Nagyi, amit mondok?

Dr. Andrew E. Budson neurológus a Psychology Today oldalnak írt cikkében egy nemrégiben nála járt betegét idézi…
1 / 1 474

PÁRKAPCSOLAT

Így add bele a szíved!

Bár a piros szín és a szív évszázadok, ha nem évezredek óta, a szerelem jelképe, párunk egy doboz szív alakú bonbon láttán bizony elgondolkodhat: hol marad mindebből a gesztus és a kreativitás? Vannak…
1 / 210

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 143

Divat és szépség

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!