Facebook hozzászólás

Ívelt vagy bozontos, ez sem mindegy!

Már az ókori Egyiptomban is jelentősége volt a szemöldöknek. A nők égetett mandulaszemmekel és szénnel festették ki a szálak közti helyet, míg a papok kopaszon, szemöldök és szempilla nélkül jelentek meg. Sokan állítják, hogy Mona Lisa azért olyan szép, és rejtélyes a mosolya, mert nincs szemöldöke. Minden korszaknak megvan a maga jellemző szemöldöktrendje – hol a vékony, hol a vastag, hol a buja stílus dominál. Különösen fontos a szemöldök esetében, hogy megtaláljuk a saját arcformánkhoz leginkább illeszkedő formát és fazont, hiszen ez nagyban befolyásolhatja kinézetünket. Éppen ezért Szabó Doris sminkmestere abban nyújt segítséget, hogy hogyan formázzuk megfelelően szemöldökünket, hogy az kifogástalanul mutasson.

Rossz szemöldök, Kép: Avon
Rossz szemöldök, Kép: Avon

A szemöldök formája mindenki esetében egy  természetes adottság. Így a kérdés nem az, hogy milyen formát alakítsunk ki, hanem hogy megfelelően tudjuk-e a meglévő szemöldök alakot igazítani. A leggyakrabban előforduló, alapvető probléma az, ha az adottságainktól nagyon eltérő formát szeretnénk erőltetni. Ez nem azt jelenti, hogy nem lehet picit módosítani rajta, de fontos, hogy mindig a saját szemöldökcsontunk formáját vegyük alapul.

Tökéletes smink, 2018, ősz, Kép: Avon
Tökéletes smink, 2018, ősz, Kép: Avon

A jó forma kialakításánál vegyük figyelembe, hogy honnan indul a szemöldökünk, meddig tart a hossza, és hol  helyezkedik el a legmagasabb pontja. Ha ezek a támpontok megvannak, akkor nézzük meg a két szemöldök eleje közötti részt, ahol az orrnyereghez közelít. Ez azért fontos, mert ezen a ponton tudunk kicsit csalni azzal, hogy mennyire közelítjük a szemöldököt az orrhoz. A szemöldökök közötti megfelelő távolság nagyon szép, és csábos tekintetet ad, viszont ha túl közel kerülnek egymáshoz, akkor egy ponton túl már szigorúvá teheti megjelenésünket. Amennyiben szeretnénk kicsit közelíteni egymáshoz szemöldökünket, ne lefelé az orrunk irányába próbáljuk pótolni a szálakat a festékkel, hanem inkább középre orientálódva, mintha gondolatban össze szeretnénk kötni a két szemöldökünket, úgy húzzunk felfelé és picit kifelé irányuló szálakat. Ebben lehet segítségünkre egy jó minőségű szemöldökformázó ceruza, amellyel egyszerű pótolni a hiányzó szálakat.

Jó szemöldök, Kép: Avon
Jó szemöldök, Kép: Avon

A szemöldök formázását minden esetben a legjobb úgy kezdeni, hogy átfésüljük azt egy erre szolgáló kis fésűvel, majd egy szemöldökceruza, gél, vagy esetleg por segítségével picit megformázzuk.

Tökéletes szemöldök és kikészítés, Kép: Avon
Tökéletes szemöldök és kikészítés, Kép: Avon

 

Jó szemöldök 2, Kép: Avon
Kép: Avon

Kialakítjuk az ívét, a hosszát, valamint az elejét a fentebb leírtak szerint. A formázáskor ügyeljünk arra, hogy a szemöldök elülső részét gondosan tervezzük meg. A legfontosabb, hogy ne alakítsunk ki véletlenül úgynevezett pipa szemöldököt. Ezért ezen a részen alulról felfelé húzogassunk szálakat a saját szőrszálak mellé, majd fessük át, és gyakorlatilag kössük össze ezeknek a szálaknak a kiinduló pontjait. Gondosan satírozzuk el felfelé  a színt, hogy ne egy egybefüggő vonal maradjon ott. Erre a legjobb megoldás a szemöldökformázó gél, amellyel állagának köszönhetően egyszerűen húzhatjuk ki, és satírozhatjuk a szemöldökünket.

A formázásnál figyeljünk arra is, hogy inkább felülről kezdjük el színnel „megtámogatni” a szemöldökünket, nehogy esetleg túl lentre húzzuk a színt, mert az nem emelné a tekintetünket, hanem inkább kissé lezárná. A végeket nagyon fontos precízen és tű élesen meghúzni, valamint  arra is figyeljünk, hogy a halánték irányába kifelé haladjon az ív és ne lefelé.

Remek stílusú smink, 2018, ősz, Kép: Avon
Remek szemöldök és smink az őszre, Kép: Avon

Végezetül használjunk fixálót. Lehet készletben is kapni, de a hajvax is jó. Ha még tökéletesebb eredményt szeretnénk elérni, érdemes világos korrektort használni a szemöldökünk alsó íve alatt. Ettől élesebbnek tűnik majd a szemöldök, de használhatunk highlightert is!

Rodeózz be az őszbe!
Semmit nem szelídül a divat idén ősszel sem! Lehet, hogy színeiben követik a trendet a brit uralkodóház hölgyei, de hogy nem ilyen formában veszik majd fel, az is biztos. Vadulnunk kell, farmeros, fényes, ezüstös formákban és színekben pompázunk, hogy képzeletbeli szilaj famerfeleségek, csábító vadmacskák, sejtelmesen elérhetetlen hölgyeknek tűnjünk 2018 őszén! Rajta, hölgyeim!

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Levél Édesapámnak

Anonim nyílt levelet közölt a The Guardian egy, az édesapját az idősek otthonába kísérő lány tollából. "Múlt…

Bacilusűző vitaminok az ősz patikájából

Iskola- és óvodakezdés, ködös reggelek, esős, nyirkos napok. Sokaknál ez egyet jelent a náthával, köhögéssel,…
1 / 1 501

Receptek

HÍREK

1 / 1 154

Divat és szépség

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!