>
Facebook hozzászólás

Jól esik rátalálni a csendre…

Rendkívül érzékeny bőröm van, mindig meg kellett gondolom, hogy milyen készítményt használok. Csakis természetes anyagok jöhettek számításba, és szerencsére ma már Magyarországon is működnek olyan műhelyek, manufaktúrák, amelyek egészen kitűnő arc- és testápolási krémeket, tonikokat, pakolásokat, peelingeket készítenek! Nagy megtiszteltetés számomra, hogy az egyik ilyen cég kért fel a tesztelésre. Nehéz dolguk volt, hisz nem tini pattanásokat kellett eltüntetni… Döntsétek el, hogy sikerült? Én már tudom, mit kérek karácsonyra!

Kozmetikai kezelés, Kép: Magister/Séance
Kép: Magister/Séance

Sosem tesztelek semmit úgy, hogy alaposan ne próbálnám ki. Most egy kozmetikai termékcsalád volt soron, amihez nekem idő kell, márpedig egy újságíró folyton rohan. Most azonban adtam magamnak egy SPA-délelőttöt a fürdőszobánan, és mindent kipróbáltam…

Kozmetikai maszk, Kép: Magister/Séance
Kép: Magister/Séance

Megfelelő előkészület után tonizáltam az arcbőröm egy mangónektárral. Azzal kezdem, hogy már a mangó illata elvarázsolt. A grafruit víz és tejsav kiegyenlíti a bőr kémhatását, az organikus chia olaj máris hidratál – írta a kísérőfüzet. És tényleg, hirtelen frissebbenk érzetem az arcom.

Római narancsliget peeling, Kép: selfi
Római narancsliget gélpeeling, Kép: selfi

Folytattam a Római narancsliget gélpeelinggel. Ennek is pompás illata volt, egészen mediterrán hangulatot vitt a fürdőszobámba az édes narancs és a rózsafa illata. Egész keveset kell felvinni a sötét méz színű anyagból. Mellesleg már maga a tégely is nagyon guszta. Újbeggyel kentem fel, és érzetem, hogy a mandula szemcsék – a használati utasításból kiderült, hogy olívahéj is van benne – gyengén tisztították le a felső elhalt hámréteget. A peeling tartalmaz növényi AHA-savakat, melyek feloldják az elhalt sejteket. Pár perc múlva langyos vízzel lemostam, picit kipirult, de tökéletesen simává vált az arcom.

Tengeralattlátó maszk, Kép: selfi
Tengeralattlátó maszk, Kép: selfi

No itt egy kicsit megpihentem, mert a bőség zavrával küzdöttem. Egyrészt volt még mit kipróbálni, másrészt nem tudtam, hogy ezután a peeling után tanácsos e kipróbálni a nagyon izgalmasan hangzó Tengeralattlátó maszkot. Győzött a kíváncsiság.

Ufó lopakodott a táskámba
Kilencven másodperc alatt Sophia Lorent varázsolok belőled – ígérte egy kedves hölgy, amikor arra kért, teszteljem egy új szépségápoló berendezésüket. Zűrös, pörgős egy újságíró élete, kevés időm marad a kozmetikusra, az arcápolásra, gondoltam, kipróbálom, hiszen nem jelenhetek meg sehol nyúzott arccal. Jött is az alkalom, egy kétnapos sajtóesemény Szentgotthárdon és Stájerországban. Sok remek programunk volt, és nekem mindenütt toppon kellett lennem – mindezt kevés és könnyű csomaggal. Sok külföldi forgatás után ebben már rutinom van…

Ez egy pórustisztító. Sötét szürkés, kellemes állagú, jól kenhető készítmény. Illata ehyhén hasonlít a friss anyagéra. Mint kiderült, az egyik alapanyag Jordániából származik: az ásványi anyagokban igen gazdag Holt-tengeri iszap. Van benne még sárkányvér, bőrépítő ceramid és madagaszkári niaouli örökzöld fa frissítő olaja is. Összességében nagyon kellemes, nem száradt rá a bvőrre, nem kellett vakarkatni, 10 perc után langyos vízzel, vattával szépen lemostam. Elmúlt az előző pír, kellemesen üdének éreztem az arcom!

Most elindultam a végső utazásra: jött egy lágy, málnaillatú krém. Mint kiderült ez egy C-vitaminban nagyon gazdag készítmény. A benne lévő bio málnamagolaj revilatizáló, ráncmegelőző, szabadgyök ellenes és a bio zöldtea kollagén lebomlást késleltető hatásával készült.

Felszabadultank, kipihentnek, nyugodtnak éreztem magam. Nem is kell más, mint egy csésze finom tea, egy jó könyv, és egy kis Mozart. Kell, hogy ennyi ideje legyen egy nőnek önmagára… Bon Voyage a kikapcsolódáshoz!

Másnap reggel még kipróbáltam a kollagén krémet, amiben az erdei mályva nyugtat, a növényi kollagén feltölti, a Q10-koenzim feszesíti a bőrt, és már sminkeltem is, mert újabb európai műsorom felvételére készültem. Nézzétek meg a végeredményt!

Másnap a stúdióban, Kép: Vértes Zsolt
Másnap a stúdióban, Kép: Vértes Zsolt

 

És ez csak pár dolog, amit kipróbálhattam! A test- és hajápoláshoz, a babádhoz is találsz kedvedre valót, sőt a férfiakra is gondoltak! Egy biztos, azt már tudom, mit kérek én karácsonyra, sőt azt is, mit kapnak a barátnőim ajándékba!

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Pár év és életveszélyessé válhat a torokgyulladás

Novemberben tartotta a WHO a Nemzetközi Antibiotikum Hetet, melyben a rezisztencia veszélyére és a megoldás…

Mit tanulhatunk a hétnyelvű apácáktól?

Segíthet a demencia megelőzésében, ha valaki jó nyelvi képességekkel rendelkezik. A waterlooi egyetem egy frissen…
1 / 1 509

Receptek

HÍREK

1 / 1 164

Divat és szépség

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!