Facebook hozzászólás

Jön a szmog! Így védd a bőrödet ellene

A fűtési időszakban megemelkedik a légszennyezettség, ami jelentősen károsítja arcbőrünket. A megfelelő méregtelenítés, és hidratálás elengedhetetlen ahhoz, hogy elkerüljük az akár súlyos gyulladásokkal is járható bőrproblémák kialakulását.

Szmog, Kép: Scin
Kép: Scin/Natics

Magyarországon a légszennyezettség a fűtési szezon kezdetével mindig emelkedik, hiszen a szén- és fatüzelés az egyik fő oka kialakulásának. Jelenleg Salgótarjánban már kiadták a piros jelzést, de a fővárosban és az ország számos más pontján is narancssárga, azaz tájékoztatási fokozat van érvényben. Talán nem is gondolnánk, de a szmog nemcsak a légzőszerveinket károsíthatja, hanem arcbőrünket is.

– Amennyiben nem tisztítjuk meg arcbőrünket a szmogból lecsapódó méreganyagoktól, és nem tápláljuk utána megfelelő hatóanyagú készítményekkel, úgy számos bőrproblémával kellhet a későbbiekben szembenéznünk. Ezeknek súlyos esetben akár komoly szövődményei is lehetnek – mutat rá Oláh Róbert, az egyik legismertebb organikus kozmetikai termékcsalád vezető fejlesztője.

A szakértő szerint erőteljes légszennyezettség esetén a bőr pórusai eltömődnek, az oxigén nem jut el a sejtekhez, ezáltal az arcbőr elszürkül, dehidratálttá válik, miközben a mimikai ráncok elmélyülnek.

Szmog, Kép: Scin
Kép: Scin/Natics

– Hazaérve rendkívül fontos, hogy megszabadítsuk arcbőrünket a méreganyagoktól, hogy aztán megfelelően hidratáljuk és tápláljuk is azt – teszi hozzá a szakember.

Azt javasolja, hogy egy három lépésből álló arcápolási rutint alkalmazzunk, melynek első elemeként egy aktív szenes, detoxikáló, ám kíméletesen tisztító arclemosót használjunk. Ennek hatékonyságát 2-3 naponta fokozzuk egy szintén aktív szenet és magnetitet tartalmazó organikus arcmaszkkal.

A tisztítás és méregtelenítés után vigyünk fel egy mélyhidratálót, szemkörnyékünk ápolását pedig olyan készítménnyel végezzük, amely esszenciális hialuronsav mellett természetes koffeint is tartalmaz, így a vérkeringés fokozásával jelentős mértékben halványítja a szem alatti karikákat.

Jól esik rátalálni a csendre…
Rendkívül érzékeny bőröm van, mindig meg kellett gondolom, hogy milyen készítményt használok. Csakis természetes anyagok jöhettek számításba, és szerencsére ma már Magyarországon is működnek olyan műhelyek, manufaktúrák, amelyek egészen kitűnő arc- és testápolási krémeket, tonikokat, pakolásokat, peelingeket készítenek! Nagy megtiszteltetés számomra, hogy az egyik ilyen cég kért fel a tesztelésre. Nehéz dolguk volt, hisz nem tini pattanásokat kellett eltüntetni… Döntsétek el, hogy sikerült? Én már tudom, mit kérek karácsonyra!

 

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Viszket a tenyerem!

Még az Európai Parlament összes mozsdóját is felszerelték a helyes kézmosást bemutató tájékoztatóval évekkel…

Ez nem lehet válóok

Mielőtt külön szobába költöznénk párunkkal a hangos horkolás miatt, érdemes utána járnunk, hogyan kezelhető a…
1 / 1 500

PÁRKAPCSOLAT

Pornó vagy szakértő?

Mindenki tanítja, senki sem csinálja - általában ebben a helyzetben találjuk magunkat, ha egy téma kapcsán tanácsra van szükségünk. Ha azonban a szexről van szó, megváltozik a felállás: mindenki…
1 / 211

HÍREK

1 / 1 153

Divat és szépség

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!