>
Facebook hozzászólás

Kerti parti, avagy az „asztal új ruhája”

– Sokan gondolják úgy, hogy a kerti partinál nem szükséges az asztalterítő. „Úgyis leesszük, kiégetjük, vörösborral leöntjük, – csak gond van vele”  – mondják a terítők ellenzői. Meg vagyok győződve róla, hogy akik így gondolkodnak, nincs igazuk – mondta el az Életforma olvasóinak Simon Kati kézműves-iparművész.

Az örök francia stílus! Kép: László Márta

– Kifejezetten fontos szerepe van az asztalterítőnek, még a kerti partin is. Az asztalterítővel hangulatot teremthetünk, sőt az asztalterítő öltöztet! Ha öreg, kopott a kerti bútorod, nem szükséges kidobni vagy kicserélni. Dobj rá egy díszpárnát!

Vidám párnák, Kép: László Márta

Az asztalterítő ápol, véd és eltakar! Segítségével hangulatot, kényelmet teremthetünk a kerti partinkon.

– Milyen anyagból készüljön az asztalterítő?

– Úgy gondolom, hogy a legszebb és a leghangulatosabb a mintás pamut terítő.Ezeken a nyomott mintás alapterítőkön még a pecsét sem olyan feltűnő, mint egyszínű társaikon.

Nyári hangulat, Kép: László Márta

– Manapság, a folteltávolító adalékok világában nem kell megijednünk, ha baleset éri terítőnket, hiszen nincs az a folt, ami percek alatt nem lehetne eltávolítható! Azért a vörösborral most sem árt vigyázni. 

– Az asztalterítő anyagok között van egy elegáns, ugyanakkor nagyon praktikus „okos terítő”, a teflonos. Gyönyörű asztalokat varázsolhatunk a teflonos asztalterítőkkel! Anyaguk damaszt hatású poliészter, amely egy teflonos védőréteget kapott.

Teflonos terítő, Kép: László Márta

Ezáltal zsír és szennytaszító hatással rendelkezik. Nem kell félteni az asztalterítőt,  ha felborul a vörösboros üveg vagy a feketekávés pohár. A foltot egy mozdulattal letörölhetjük az anyagról.

– Az asztalterítők harmadik csoportjába tartoznak a műanyagok, illetve a viaszos vásznak.

– A viaszos vászon terítőknek nem vagyok híve, azt nem ajánlom. Több hátránya is van: merev, rossz szagú, erősen műanyag hatású, vigyázni kell rá, mert késsel nagyon könnyen elvágható, nem lehet vele szépen megteríteni, egyszóval     vendégek fogadására alkalmatlan. A műanyag vastag nejlon terítővel viszont, nagyon dekoratív, hangulatos asztalt tudunk varázsolni.

Hinnéd, hogy nejlon? Kép: László Márta

Erre az egyszínű, zöld asztalterítőre ráterítettük az átlátszó, levélmintás, vastag, műanyag nejlon terítőt. Ugye mennyire dekoratív hatást értünk el vele? –

Simon Kati kézműves-iparművész szerint egy jól megválasztott asztalterítővel megalapozhatod a kerti asztalod hangulatát. Már csak a jó falatok és a finom italok hiányoznak, no meg egy igazi baráti társaság!

Simon Kati levendulás tanácsairól itt olvashatsz!

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

OTTHON

Felnyomja az árakat a fővárosi dugódíj

Több évtizedes múltra tekinthet vissza a fővárosi forgalomcsillapítás és az ingázók tömegközlekedésre terelésének…

Nyissunk ablakot a városi legendákra

Amikor lakásfelújításon vagy épp építkezésen gondolkozunk, az ablakok sokszor nagyon kis hangsúlyt kapnak a…
1 / 350

CSALÁD

Sümi, a kisfiú, aki múzsa lett

Kisgyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond… De valóban így van? Nem igazán. Minden bölcsis és ovis életében gyorsan eljönnek azok a pillanatok, amikor muszáj saját magának…
1 / 140

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 149

Divat és szépség

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!