Facebook hozzászólás

Különleges dolgok lapulnak a vésztői szépség bőröndjében

Útnak indult Kínába Szarvas Andrea, hogy Magyarországot képviselje a Miss World világdöntőn. A vésztői szépség nemzeti ajándékként egy hungarikumot, halasi csipkét vitt magával, valamint több, mint egy tucat egyedi tervezésű alkalmi ruhát, amiben szeretné elkápráztatni a zsűrit.

Szarvas Andrea, Kép: MTVA
Szarvas Andrea, Kép: MTVA

Júliusban koronázták Magyarország Szépévé a 20 éves vésztői Szarvas Andreát. A barna szépség nemcsak a zsűrit, hanem a nézőket is elbűvölte, övé lett a közönségdíj is. A szakma és a tévénézők egyöntetűen döntöttek úgy, hogy ő a legméltóbb arra, hogy Magyarországot képviselje a Miss World világdöntőn. A rangos nemzetközi szépségversenyt idén is Kínában rendezik. A december 8-i finálét majd egyhónapos felkészítő tábor előzi meg, ahová Magyarország Szépe egyedül utazott.

– Izgatottan várom az előttem álló heteket. Soha ilyen messzire még nem utaztam, ráadásul egyedül vágok neki az útnak. Sokat dolgoztam az elmúlt hónapokban, hogy testileg-lelkileg a maximumot hozzam ki magamból, óriási felelősség, hogy az egész országot képviselem a világ előtt. Nagyon szigorú időbeosztásunk lesz a felkészülés alatt, nem sok szabadidővel gazdálkodunk majd. Remélem, hogy életre szóló élményekkel gazdagodom, és sikerül jó helyezést elérnem. Még nem tudom, hogyan tudok majd kapcsolatba lépni a követőimmel, de igyekszem mindent megosztani a közösségi oldalakon – nyilatkozta a Miss World Hungary cím birtokosa, Szarvas Andrea, aki egy különleges nemzeti ajándékot is csomagolt a bőröndjébe.

A verseny szabályai szerint minden döntősnek egy, az országának hagyományára, kultúrájára jellemző tárgyat is vinnie kell magával a világversenyre. Andrea halasi csipkét vitt magával, ami 2014 óta a hungarikumok közé tartozik. Elkészítése roppant aprólékos, időigényes. Százszázalékos kézi munkát igényel, amelyet hófehér, leheletfinom cérnával és a szinte láthatatlan tűvel végeznek. Készítésének titkát csak a beavatottak, a halasi csipkevarrók ismerik.

Leleplezzük a japán nők szépségének titkát
Tradicionális japán kozmetikumokon keresztül mutatjuk be a szigetország szépségfilozófiáját. A felkelő nap földjének hölgyei évszázadok óta híresek gyönyörű és hibátlan arcbőrükről. Ennek titka a különleges, több lépcsős szépségápolási rituáléban rejlik, amely kizárólag a legkiválóbb minőségű összetevőkből készült kozmetikumokat tartalmazza. Mostantól ez az egyedülálló japán rituálé a mi mindennapjainknak is része lehet.

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

Receptek

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 142

HÍREK

1 / 1 136

Divat és szépség

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!