>
Facebook hozzászólás

BARÁT VAGY ELLENSÉG?

Minden, amit az edzés utáni bőrápolásról tudni akartál

A pattanást az izzadság okozza? A rövid válasz: nem! Az izzadás nem okoz pattanást! De akkor miért tűnik úgy, hogy egy kemény edzés megterheli a bőrünket? Ennek egyszerű oka van: az izzadás önmagában nem felelős a csúnya pattanásokért, viszont hozzájárulhat a kialakulásukhoz, ha elfelejtkezünk az edzés előtti és utáni arctisztításról.

A rendszeres testmozgás nemcsak a testünknek, hanem a bőrünknek is jót tesz. És igen, a kulcsszó az izzadás! Amikor edzünk és kimelegszünk, a pórusok és verejtékmirigyek kinyílnak, hogy hűtsenek minket, közben pedig észrevétlenül szabadulunk meg a sok káros méreganyagtól, szennyeződésektől, olajoktól. Jobb lesz a bőrünk véráramlása is, ez pedig lehetővé teszi az elhalt hámsejtek gyorsabb eltávolítását. De mindez akkor igaz, ha nem hagyjuk a bőrünkön az izzadással kilökött anyagokat, mivel azok bőrszárazságot, eltömődött pórusokat, pattanásokat okozhatnak.

− Ha nem távolítjuk el az izzadságot a bőrünkről, akkor minden jótett, ami edzéskor történt a bőrünkkel, kárba vész − mondja Dr. Anita Sturnham bőrgyógyász szakorvos.

 

Most már tudjuk, mi a probléma, de mi a megoldás? A svéd beauty-tech márka megmutatja a legegyszerűbb edzés utáni, bőrápolási tippeket!

Sportcuccok, Kép: foreo
Sportcuccok, Kép: foreo

Smink nélkül vagy menő

Légy előrelátó: még edzés előtt győződj meg róla, hogy nem fojtod meg bőrödet a rengeteg sminkkel, mert az biztos út ahhoz, hogy az izzadástól pattanásod legyen, miközben pont ezt szeretnéd elkerülni.

Az edzés utáni bőrápolás fontossága

Ügyes vagy, jól ment az edzés, gratulálunk! Valószínűleg az arcodat izzadságcseppek borítják, és a lehető leghamarabb szeretnél megmosakodni, és ez így van jól. De csináld is jól! Miért? Ha az edzés alatt felhalmozódott baktériumokat és az olajokat a bőrödön hagyod, igazából szabad utat engedsz a pattanásoknak.

Nem kérek törlést!

Ne töröld le az izzadságot kezeddel, pólóddal vagy a törölköződdel. Ez irritációhoz, kidörzsöléshez vezethet, plusz további baktériumokat is felhordhatsz a bőrödre, amitől éppen meg akarsz szabadulni. Helyette egy tiszta törülközővel csak finoman itasd fel az izzadságot.

Tiszta bőr = gyönyörű bőr

Itt az ideje a bőr mélytisztításának: edzés után használj egy apró tisztítókészüléket egy kis tisztítóhabbal. Akár 30 másodperc alatt ragyoghat az arcod!

Ufó lopakodott a táskámba

Ufó-meg-fiatal-hölgy, Kép: foreo
Kép: foreo

Kilencven másodperc alatt Sophia Lorent varázsolok belőled – ígérte egy kedves hölgy, amikor arra kért, teszteljem egy új szépségápoló berendezésüket.  Zűrös, pörgős egy újságíró élete, kevés időm marad a kozmetikusra, az arcápolásra, gondoltam, kipróbálom, hiszen nem jelenhetek meg sehol nyúzott arccal. Jött is az alkalom, egy kétnapos sajtóesemény Szentgotthárdon és Stájerországban. Sok remek programunk volt, és nekem mindenütt toppon kellett lennem – mindezt kevés és könnyű csomaggal. Sok külföldi forgatás után ebben már rutinom van…

Kényeztesd a bőrödet

Az arctisztítási rutinodat folytasd egy nyugtató, ásványvíz alapú arcpermettel. Ez segít csökkenteni a bőrpírt, és azonnal hidratál. Ezután használj vizes alapú hidratáló krémet és nyugtató szérumot, hogy megpihenjen az irritált bőröd.

Ne hagyd abba!

Holnap új nap és új lehetőség, hogy megdönthesd a rekordjaidat az edzőteremben, a medencében, vagy a sportpályán. A szépség nem azoké, akik feladják!

Gondosan készítsd össze a sporttáska belevalóit a következő napra és persze ne felejts el MOSOLYOGNI!

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Szokásaink rabjai vagyunk

Vagy a saját tapasztalat vagy a gyógyszerész véleménye az első, amikor megfázásra, influenzára veszünk valamilyn…

Mit tegyek, ha rájövök, hogy demenciám van?

Jelentős változásokat hoz a te és szeretteid életében az Alzheimer-kór korai stádiuma (vagy enyhe Alzheimer-kór).…
1 / 1 508

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 148

HÍREK

1 / 1 162

Divat és szépség

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!