Facebook hozzászólás

Négy arcápolási baki, amit a leggyakrabban elkövetsz

Elengedhetetlen a tudatos arcápolási rutin kialakításához, hogy az arcmosástól kezdve a hidratáláson át a sminklemosásig körültekintően, odafigyelve használjuk arcápoló készítményeinket. Az ismert organikus arcápolási szereket gyártó vállalat szakértője szerint vannak azonban olyan alapvető hibák, amelyeket nagyon sokan elkövetnek − vagy azért, mert időhiányban szenvednek és felgyorsítanák arcápolási rutinjukat, vagy azért, mert nem megfelelő készítményt használnak. Az is gyakran előfordul, hogy egész egyszerűen nem tudják, hogyan kell rendeltetésszerűen alkalmazni a megvásárolt cuccokat.

Oláh Róbert termékfejlesztési vezető összegyűjtötte azt a négy, leggyakoribb arcápolási hibát, amit lehet, hogy Te is nap, mint nap elkövetsz.

  1. Elmaradt arctisztítás

Talán a legalapvetőbb, reggel és este elvégzendő tisztálkodási feladatok közé tartozik az arcmosás, sokan azonban egész egyszerűen elfeledkeznek erről a nap kezdetén. Pedig a hideg vízzel történő arcmosással felpezsdül a bőr, feszesebbé és üdévé válik. Az arcmosást követően használjunk micellás arctisztítót, hogy lágyan eltávolítsuk a csapvízben jelen lévő olyan ásványi anyagokat, amelyekre bőrünknek nincs szüksége.

Armosás, Kép: Natics
Kép: Natics
  1. Túl hosszú ideig tartó arctisztítás

Az arclemosós arctisztítás egy rövid, de annál intenzívebb folyamat. Sokan addig mossák az arcukat, amíg például színes termékek esetén az arcelmosó habja ki nem fehéredik a bőrükön, ez pedig akár egy percig is tarthat. Ez azonban indokolatlanul hosszú idő, hiszen a tökéletes arctisztítás 30 másodperc alatt elérhető. Amennyiben túlságosan hosszú ideig mossuk arctisztítóval bőrünket, az kiszáradhat, csípő, viszkető érzést kelthet.

Arcradírozás, Kép: Natics
Kép: Natics
  1. Hámlasztás bőrradírral

Nem egy hölgy elárulta azt is, hogy hatékony hámlasztóként tekintenek a bőrradírjukra, éppen ezért heti két-három alkalommal be is vetik arctisztítást követően. Kevesen tudják azonban, hogy olyan mikrosérüléseket okozhatnak ezzel a bőrükön, melyek gyulladásos bőrpanaszokat okozhatnak, s szélsőséges esetben ez akár komoly szövődményekkel is járhat. Éppen ezért sokkal inkább javasolt az AHA, BHA és PHA hámlasztók használata, melyek kíméletesen, de annál hatásosabban fejtik ki jótékony hatásukat. Használatukat követően a bőr megújul, a ráncok enyhülnek, az egyenetlen, fakó arcbőr üdévé és feszessé válik, a hegek pedig elhalványulnak.

Tonizálás, Kép: Natics
Kép: Natics
  1. Sminkeltávolítás tonikkal

Az egyik legrosszabb, amit tehetünk arcbőrünkkel, ha sminkben fekszünk le aludni! A pórusaink ugyanis az alapozóktól, púderektől és szemfestékektől elzáródnak.

Ettől lesz idén hangos a szépségipar
A 2019-es év a C-Beauty-ról fog szólni – állítja a világ egyik leggyorsabban növekvő szépségápolási márkája. Ez annyira új kifejezés, hogy még a Wikipedia-n sem szerepel!

Mivel arcbőrünk nem jut elegendő oxigénhez, szürkévé válik, másnapra pedig akár apró pattanások, vagy sötét színű mitesszerek is megjelenhetnek rajta. Rendkívül fontos, hogy lefekvés előtt eltávolítsuk a sminket, nem mindegy azonban, hogy mivel. Sokan tonikot használnak erre a célra, de érdemes szem előtt tartani, hogy a toniknak nem az a feladata, hogy maradéktalanul eltávolítsa az arcfestéket, hanem az, hogy frissítse és fertőtlenítse az arcbőrt. Sminklemosáshoz kifejezetten erre a célra kifejlesztett lemosót használjunk, majd töröljük át lágyan arcbőrünket micellás arclemosóval, s csak ezt követően vessük be kedvenc tonikunkat.

Facebook hozzászólás

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Pornó vagy szakértő?

Mindenki tanítja, senki sem csinálja - általában ebben a helyzetben találjuk magunkat, ha egy téma kapcsán tanácsra van szükségünk. Ha azonban a szexről van szó, megváltozik a felállás: mindenki…
1 / 211

Receptek

OTTHON

Keresd a számlákat, ha társasházba költöznél!

Hamarosan már annak is utánanézhetnek a lakásvásárlók, hogy milyen anyagi helyzetben van a társasház, ahová…

Ne gyulladj be fölöslegesen!

Minden fűtési szezon előtt elengedhetetlen a tüzelő-fűtő berendezések ellenőrzése, karbantartása, ha kell javítása.…
1 / 348

Divat és szépség

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!